۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۷۷۴۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۱۲-۰۳-۱۳۹۲
کد ۲۷۷۴۱۸
انتشار: ۱۲:۲۰ - ۱۲-۰۳-۱۳۹۲

گذشتن از هفت‌خان رستم برای گرفتن ارز مبادله‌ای

به گفته وی یکی از اقداماتی که دولت می‌تواند درحمایت از شرکت‌های هواپیمایی در ثابت نگه داشتن نرخ بلیت و در نتیجه کمک به مسافران انجام دهد، جلوگیری از افزایش دوباره نرخ سوخت هواپیماست.

ایسنا: مدیرعامل شرکت هواپیمایی ساها گفت:‌ صنعت هواپیمایی کشور برای برون‌رفت از شرایط فعلی به حمایت معقول دولت در زمینه ارز و سوخت نیاز دارد.

کاپیتان والی اویسی با اشاره به وجود مشکلات ایرلاین‌ها به دلیل نرخ بالای سوخت و کاهش مسافران اظهار کرد:‌ در برابر افزایش نرخ سوخت هواپیما از لیتری 200 تومان به 700 تومان و افزایش 350 درصدی آن، نرخ بلیت هواپیما تنها 65 درصد افزایش پیدا کرد با این وجود مسافران کاهش یافتند.

وی افزود: در صورت افزایش دوباره نرخ سوخت هواپیما با توجه به افزایش نرخ کلی سوخت مشکلات جدی‌تری برای شرکت‌های هواپیمایی و نیز مسافران هواپیما ایجاد می‌شود.

مدیر عامل شرکت هواپیمایی ساها با بیان این‌که نوسان نرخ ارز باعث قطع شدن تخصیص ارز دولتی به ایرلاین‌ها شد، گفت: قرار شد با تخصیص ارز مبادله‌ای به شرکت‌های هواپیمایی بخشی از نیازهای این صنعت جبران شود. در حال حاضر این اقدام انجام می‌شود اما به کندی صورت می‌گیرد.

صنعت هواپیمایی نیازمند حمایت معقول دولت

اویسی تاکید کرد:‌ دولت باید به این صنعت کمک کند همان طور در تمام کشورهای دنیا صنعت هوایی از سوی دولت حمایت می‌شود؛ شرکت هواپیمایی امارات که ادعای سوم بودن در دنیا را دارد بدون حمایت دولت خود نمی‌توانست به چنین جایگاهی برسد.

به گفته وی یکی از اقداماتی که دولت می‌تواند درحمایت از شرکت‌های هواپیمایی در ثابت نگه داشتن نرخ بلیت و در نتیجه کمک به مسافران انجام دهد، جلوگیری از افزایش دوباره نرخ سوخت هواپیماست.

مدیرعامل شرکت هواپیمایی ساها معتقد است: دولت باید در زمینه سوخت یا ارز به شرکت‌های هواپیمایی امتیازهای ویژه‌ای بدهد. حمایت معقول دولت در زمینه سوخت و ارز می‌تواند ثبات را به بخش حمل و نقل هوایی کشور بازگرداند.

اویسی در پاسخ به اینکه آیا ساها تاکنون ارز مبادله‌ای دریافت کرده است یا خیر؟ گفت: برای دریافت ارز مبادله‌ای اقدامات زیادی باید انجام شود گویا باید از هفت خان رستم گذشت البته با وجود تمام این مشکلات، ساها تاکنون مقداری ارز مبادله‌ای دریافت کرده است.

ورود هواپیما به کشور توجیه اقتصادی ندارد

وی با تاکید بر این‌که ارز دریافتی به نرخ مرجع تنها برای خرید برخی قطعات خاص کفاف می‌دهد، گفت: اگر بخواهیم خدمات خوبی به مردم ارائه کنیم باید از نظر مالی شرکت‌های هواپیمایی در شرایط ثبات قرار گیرند که این امر بدون حمایت دولت در زمینه ارز و سوخت امکان‌پذیر نیست.

مدیرعامل شرکت هواپیمایی ساها خرید هواپیمای مناسب برای ورود به کشور را در حال حاضر از نظر اقتصادی توجیه‌ناپذیر دانست و افزود: خرید هواپیمای مناسب و ورود آن به کشور با قیمت‌های فعلی بسیار سخت و حتی توجیه‌ناپذیر است. برای داشتن ناوگان مناسب باید از هواپیماهای داخلی و نوسازی آن استفاده کنیم که همین موضوع نیز با توجه به نیاز به ارائه مستندات لازم به منظور اثبات سالم بودن هواپیما امری مشکل است.

آغاز فعالیت ساها از نیمه دوم خرداد

اویسی در پایان خاطرنشان کرد: پس از متوقف شدن فعالیت شرکت ساها، اعلام کردیم نیمه خرداد ماه با ناوگان جدید فعالیت خود را ادامه می‌دهیم اما این امر به دلیل نیاز به مستندات مورد نیاز سازمان هواپیمایی کشور تاکنون محقق نشده است که امیدواریم پس از تعطیلات نیمه خرداد بتوانیم به این امر سرعت ببخشیم.

ارسال به دوستان