۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۹۷۲۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۱۳-۰۷-۱۳۹۹
کد ۷۴۹۷۲۷
انتشار: ۰۹:۰۷ - ۱۳-۰۷-۱۳۹۹

مشاور وزیر بهداشت: توان بیمارستان‌ها و کادر درمان رو به پایان است/ کمپین «در خانه بمانیم» اجرا شود

مشاور وزیر بهداشت: توان بیمارستان‌ها و کادر درمان رو به پایان است/ کمپین «در خانه بمانیم» اجرا شودمشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور بهداشت گفت: توان و ظرفیت بیمارستان‌ها و کادر درمان برای مراقبت از مبتلایان کووید۱۹ محدود و رو به اتمام است، در این شرایط باید محدودیت‌ها و کمپین «در خانه بمانیم» اجرا شود و احتمالا ستاد ملی کرونا چنین تصمیماتی را در دستور کار دارد.

محمد آسایی اردکانی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تعطیلات، مسافرتها و تجمع هایی که در یک ماه گذشته در کشور داشتیم عامل مهم افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر بیماری کووید۱۹ در کشور است که آمارها را در اکثر استانهای کشور بالا برد و تعداد زیادی از مردم و از جمله معلمان و دانش آموزان از بین رفتند.

وی گفت: در این شرایط تعداد موارد مرگ روزانه این بیماری که به حدود ۳۰ نفر در روز هم کاهش یافته بود دوباره به بالای ۲۰۰ نفر رسید، این زنگ خطر بزرگی برای مردم و مسئولان است که رعایت نکردن پروتکل های ساده بهداشتی شامل ماسک زدن، فاصله گذاری فیزیکی و شستن مداوم دست ها می تواند چه خطرات بزرگی به وجود آورد.

مشاور وزیر بهداشت افزود: مسئولان وزارت بهداشت و کادر بهداشت و درمان همه تلاش خود را برای کنترل این وضعیت انجام می دهند اما وقتی تعداد بیماران بیش از حد توان بیمارستانها و کادر بهداشتی و درمانی باشد، واقعا امکان مراقبت و نجات همه بیماران نیست و این طور نیست که هر چقدر مردم بیمار شوند بتوانیم آنها را پذیرش و مراقبت با کیفیت به آنها ارائه کنیم.

آسایی اردکانی گفت: یکی از مهمترین راههای کاهش تعداد مرگ و میر کووید۱۹ ارائه مراقبت های استاندارد و با کیفیت در مراکز درمانی است، وقتی یک پرستار به جای دو تخت آی سی یو در یک بخش بیمارستانی مجبور می شود از بیماران ۶ تخت یا بیشتر مراقبت کند، مجبور است از کیفیت مراقبت به آنها کم کند.

وی افزود: شرایط مناسبی از نظر شیوع و مرگ و بیماری کووید۱۹ در کشور نداریم. به هر حال هر گونه تصمیم گیری در مورد اعمال محدودیت تردد و کاهش زمان فعالیت شاغلان به عهده ستاد ملی کروناست و در هر صورت لازم است که چنین تصمیماتی در استانهای مختلف اعمال شود.

مشاور وزیر بهداشت گفت: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بطور قطع توان و ظرفیت بیمارستانها و کیفیت خدمات آنها افت می کند، اکنون بیمارستانها ارتش، سپاه، تامین اجتماعی در تهران و شهرستانها درگیر و پای کار هستند، اما باید تخت هایی خالی بماند و امکانات لازم برای پذیرش بیماران بدحال داشته باشیم.

وی افزود: تاکنون بیمارستانها و کادر درمانی توانسته اند خدمات لازم را به مردم ارائه کنند اما اگر موارد بیماری بیش از این شود و این روند ادامه یابد به وضعیتی می رسیم که رسیدگی به بیماران خارج توان آنان می شود و شاید مجبور شویم دوباره نقاهتگاهها را فعال کنیم در صورتی که نقاهتگاه کار بیمارستان را انجام نمی دهد.

آسایی اردکانی ادامه داد: امکاناتی که در بیمارستان برای بیماران بدحال وجود دارد در نقاهتگاه نیست اما تعداد زیادی از بیماران که در منزل کوچک ۴۰ متری با چند نفر دیگر زندگی می کنند اصلا امکان اینکه در خانه بمانند و از آنها مراقبت شود را ندارند بنابراین مجبوریم در جایی مثل نقاهتگاه از این افراد نگهداری کنیم.

مشاور وزیر بهداشت گفت: با این حال اگر شرایط به سمتی برود که ظرفیت و توان بیمارستانها تکمیل شود چاره ای جز این نداریم مراکزی مانند نقاهتگاهها را دوباره فعال کنیم البته وسایل و تجهیزات مورد نیاز مثل اکسیژن را باید در نقاهتگاهها ایجاد کردم اما نباید انتظار داشت، نقاهتگاه کار بیمارستان را انجام دهد.

وی افزود: در مورد روند آینده اپیدمی کووید۱۹ در کشور باید یکی دو هفته دیگر صبر کنیم تا نتایج و عوارض مسافرت ها و تجمع های یک ماه گذشته را ببینیم، شاید موارد مبتلا و مرگ و میر از وضعیت موجود هم بسیار فراتر روند شاید هم کمتر شود. در این شرایط باید از پیش بینی هایی که موجب افزایش ترس در بین مردم می شوند خودداری کنیم و بیان اینکه مثلا تعداد موارد مرگ روزانه به چند صد نفر می رسد علمی نیست و تخمین و پیش بینی است. بیان این اعداد رسانه ها باعث می شود مردم دچار ترس شوند و تمرکز خود را در مراقبت از خود و دیگران از دست بدهند.

آسایی اردکانی در پاسخ به این پرسش که چرا میزان مرگ کووید ۱۹ در ایران به نسبت برخی کشورها بیشتر است، گفت: کشورهایی مثل آلمان، اتریش، انگلستان، ایتالیا و فرانسه در ماههای گذشته وضعیت بسیار وخیمی را تجربه کردند و در زمانی که در ایران توانستیم با توجه به ظرفیت شبکه بهداشتی و غربالگری وسیع تا حدی وضعیت اپیدمی را کنترل کنیم اما بعد از آن به علت فشارهای بین المللی، تحریم ها و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی موارد مرگ در ایران بالا رفت.

مشاور وزیر بهداشت افزود: این کشورها وضعیت مالی بسیار بهتری دارند، در هر صورت وضعیت معیشت مردم در این کشورها با ایران قابل مقایسه نیست، به هر حال باید معیشت خانواده ها نیز تامین شود به همین علت بازگشایی ها را در ایران داشتیم اما در بسیاری از کشورها این طور نبود، در فرانسه در یک دوره زمانی مردم برای خروج از خانه باید از پلیس اجازه می گرفتند در عین حال دولت در برخی از این کشورها ماهانه هزار دلار به خانواده هایی که بیکار شده بودند می داد تا در خانه بمانند اما در ایران امکان ارائه چنین خدماتی را نداشتیم.

وی ادامه داد: ساختارهای فرهنگی، اجتماعی و تصمیمگیری در ایران با بسیاری از کشورهای دیگر فرق می کند، سفت گرفتن مقررات و اجرای دقیق آنها و نظارت دقیق مسئولان و مردم در اجرای پروتکل های سختگیرانه لازمه موفقیت کنترل بیماری است. در شرایطی که در یک رستوران وقتی مامور بهداشتی می آید جلوی مامور ماسک می زنند یا مواد ضدعفونی را نمایش می دهند اما با رفتن مامور بهداشتی این کارها انجام نمی شود، نمی توان انتظار داشت بیماری کنترل شود.

آسایی اردکانی افزود: نمی توان فقط مردم را مقصر اعلام کرد که پروتکل ها را رعایت نمی کنند، در بسیاری جاها مردم مقررات را جدی گرفتند اما انتظار است بیش از این رعایت کنند و نظارت های مسئولان بر رعایت مقررات بیش از این باشد.

وی گفت: در بسیاری از نقاط کشور که موارد بستری بیشتر شده باید محدودیت های رفت و آمد و مراقبت های رفت و آمد در مدارس، مترو و وسایل حمل و نقل عمومی به خصوص برای افراد آسیب پذیرتر مانند زنان باردار، بیماران دیابتی، قلبی، افراد سالمند یا افرادی که فشار خون بالا دارند اعمال شود و واقعا باید دوباره کمپین در خانه بمانیم را اجرا کنیم.

مشاور وزیر بهداشت ادامه داد: در فصل پاییز امکان همزمانی کووید۱۹ و آنفلوانزا را داریم و اگر این بیماری ها به سراغ افراد سالمند و بیماران زمینه ای بیاید مخاطرات زیادی به وجود می آید، ظاهرا ستاد ملی کرونا تصمیم گرفته، محدودیت هایی اعمال کند و مدارس هم در برخی مناطق کامل تعطیل شود.

وی گفت: قرمز و زرد بودن مناطق کشور مرز مشخصی ندارد. در هر گونه تردد از یک شهر به شهر دیگر حتی یک فرد می تواند بیماری را منتقل کند، ویروس در چرخش است، میزان سرایت آن هم بیشتر شده و به خاطر شرایط فصلی و جهش ویروس باید مراقبت ها و سختگیری ها برای جلوگیری از وضعیت های بدتر اعمال شود.

برچسب ها: کرونا
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
0
2
باشه ادارات رو تعطیل کنین مام تو خونه بمونیم