۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۶۲۶۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۱۲-۰۷-۱۴۰۰
کد ۸۰۶۲۶۸
انتشار: ۱۳:۴۹ - ۱۲-۰۷-۱۴۰۰

اعلام برندگان جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۱

اعلام برندگان جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۱
اردم پتپوشن متولد سال ۱۹۶۷ در بیروت، لبنان است و در حال حاضر در یک موسسه پزشکی در آمریکا به نام هوارد هیوز مشغول به کار است.

جایزه نوبل علوم پزشکی یا فیزیولوژی سال ۲۰۲۱ میلادی به "دیوید جولیوس" و "آردم پتپوشن" به دلیل "اکتشافات مرتبط با گیرنده‌های دما و لمسی" تعلق گرفت.

به گزارش ایرنا، دیوید جولیس متولد ۴ نوامبر سال ۱۹۵۵ میلادی در نیویورک است و در حال حاضر در دانشگاه کالیفرنیا در سن فرانسیسکو مشغول به کار است. وی موفق به دریافت نیمی از جایزه نوبل فیزیولوژی سال ۲۰۲۱ میلادی شد.

اردم پتپوشن متولد سال ۱۹۶۷ در بیروت، لبنان است و در حال حاضر در یک موسسه پزشکی در آمریکا به نام هوارد هیوز مشغول به کار است. 

 نوبل

جایزه نوبل از سال ۱۹۰۱ میلادی به پاسداشت دستاوردهای فوق‌العاده محققان از سراسر جهان، در پنج زمینه فیزیک‏، شیمی، علوم‏ پزشکی‏ یا فیزیولوژی، ادبیات و برقراری صلح، اهدا شده است.

نوبل به تحقیقات پزشکی علاقه جدی داشت. او از طریق انستیتوی کارولینسکا با یک پزشک سوئدی به نام یانس سوهانسن آشنا شد و در سال ۱۸۹۰ میلادی با وی قراردادی را منعقد کرد که بر اساس آن یوهانسن مدت کوتاهی در لابراتوار نوبل واقع در منطقه سوران فرانسه مشغول به کار شد.

حوزه علوم پزشکی یا فیزیولوژی، سومین حوزه مورد علاقه نوبل بود که در وصیت نامه او جایزه‌ای برای آن تعیین شده است.

نامزدهای دریافت جایزه نوبل علوم پزشکی بر اساس سازوکاری مشخص، توسط بنیاد نوبل واقع در انیستیتوی کارولینسکا انتخاب می‌شوند و هیچ شخصی نمی‌تواند خارج از چارچوب مشخص شده‏، خود را به عنوان نامزد دریافت این جایزه معرفی کند.

دانستنی‌هایی درباره جایزه نوبل پزشکی

- بین سال های ۱۹۰۱ تا ۲۰۲۰ میلادی ۲۲۲ نفر جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی دریافت کرده‌اند.
- ۳۹ جایزه فقط به یک برنده اهدا شده است، ۳۳ جایزه بین دو نفر تقسیم شده است و ۳۹ جایزه بین سه نفر تقسیم شده است.
- از سال ۱۹۰۱ تاکنون ۱۱۱ جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی اهدا شده است.
- در سال‌های ۱۹۱۵، ۱۹۱۶، ۱۹۱۷، ۱۹۱۸، ۱۹۲۱، ۱۹۲۵، ۱۹۴۰، ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ هیچ جایزه نوبلی در حوزه پزشکی یا فیزیولوژی اهدا نشده است.

- تا به حال ۱۲ زن موفق به دریافت جایزه نوبل در حوزه پزشکی شده‌اند که تنها یک نفر از آن‌ها جایزه نوبل را به تنهایی دریافت کرده است.
- دانشمند کانادایی فردریک جی. بانتینگ  "Fredrick G. Banting" در سال ۱۹۲۳ میلادی  در سن ۳۲ سالگی به دلیل کشف انسولین موفق به دریافت جایزه نوبل شد و توانست لقب جوان‌ترین برنده جایزه نوبل در حوزه پزشکی را به خود اختصاص دهد.
- مسن‌ترین برنده جایزه نوبل پزشکی پیتون روس ""Peyton Rous نام دارد که در سال ۱۹۶۶ میلادی و در سن ۸۷ سالگی به دلیل کشف ویروس‌های ایجادکننده تومور موفق به دریافت نوبل شد.
- تاکنون هیچ‌کس موفق به دریافت بیش از یک جایزه نوبل پزشکی یا فیزیولوژی نشده است.

آلفرد نوبل

آلفرد نوبل در تاریخ ۲۱ اکتبر سال ۱۸۳۳ میلادی در شهر استکهلم کشور سوئد به دنیا آمد. خانواده او از نوادگان اولاف رودبک، یک‏ نابغه مشهور سوئدی بودند که در قرن هفدهم، دوران پرشکوه قدرت نمایی سوئد در اروپای شمالی، می‌زیستند. نوبل در ۱۷ سالگی به پنج زبان زنده دنیا کاملا مسلط بود و اشعار و داستان‌هایی از وی به جای مانده است. وی همچنین به موضوعات اجتماعی و صلح علاقمند بود.
بنیاد نوبل نهادی است که در سال ۱۹۰۰ میلادی در پی تنظیم وصیت نامه آلفرد نوبل، شکل گرفت. نوبل بخش عمده ثروتش را برای جایزه‌ای درنظر گرفت که با نام خود او به برجسته‌ترین تلاش‌ها در پنج زمینه مذکور اهدا می‌شود.

 

زمانبندی معرفی برندگان جایزه نوبل 2021:

- علوم پزشکی دوشنبه ۴ اکتبر ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه صبح به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST) 
- فیزیک سه‌شنبه ۵ اکتبر ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه صبح به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST)
- شیمی چهارشنبه ۶ اکتبر ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه صبح به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST)
- ادبیات پنج‌شنبه ۷ اکتبر ساعت ۱۳ بعد از ظهر به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST)
- صلح جمعه ۸ اکتبر ساعت ۱۱ صبح به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST)
- علوم اقتصادی دوشنبه ۱۱ اکتبر ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه صبح به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST)

ارسال به دوستان
تولید ۲۸۰ برابری برق از حرکت بدن روش جالب استیون د گروت در رنگ آمیزی نقاشی را ببینید(فیلم) واکنش چمران به تغییر نام خیابان بیستون به یحیی سنوار (فیلم) سقوط مرگبار یک نیسان به داخل کانال آب (عکس) کلاس‌های چند پایه مناطق محروم ۴ استان، چالش مهم نظام آموزشی/ برگزاری دوره‌های آموزشی برای معلمان حق‌التدریس این کلاس ها چمران: تغییر نام خیابان بیستون به یحیی سنوار منتفی شد اسب نَسایی یا اژد‌های گیاهخوار؛ زیباترین اسب تاریخ که هخامنشیان آن را پرورش دادند و ۱۰ سال پیش منقرض شد(+عکس) تبلیغ بلاگر بحرینی برای سفر به جزیره هرمز (فیلم) ورود سامانه بارشی به جنوب غرب کشور معاون اول رئیس‌جمهور: آزادراه تهران – شمال را بعد از ۳۰ سال تکمیل می‌کنیم ابرهای پر برف و باران سه‌شنبه وارد کشور می شود کشف راز ناپدید شدن دختر ۵ ساله در تهران گودرزی: قیمت ارز در جلسه اقتصادی سران قوا پیگیری می‌شود حمل‌ونقل امن زنانه به روش هندی‌ها قتل با ضربه های متعدد چاقو بخاطر ۷۰۰ میلیون تومان