کیفیت پایین
کیفیت خوب
عصر ایران؛ زینب رحیمی _ جنگلهای جواهرده رو به نابودی است آن هم با زباله. زبالههای رامسر که 20 سال است در زمینی به مساحت پنج هکتار که در یکی از بکرترین نقاط جواهرده تلنبار میشود.
همه جواهرده را با عنوان «بهشت ییلاقی» میشناسند به دلیل طبیعت زیبا و هوای متعادلش. این بهشت ییلاقی که گردشگران بسیاری را به خود جلب میکند در آستانه نابودی تدریجی است. چون زبالههای رامسر و روستاهای اطراف در منطقه جنگلی کلاکلی یا اشکتهچال از سال 1379 دپو میشود. شیرابه این زبالهها برخلاف اظهارات شهرداری رامسر در دل جنگلهای جواهرده جاری است. بدون شک این شیرابهها به خاک و آبهای زیرزمینی نفوذ کرده که درختان خشک، زرد و تنک شده اطراف این زمین زباله گواه روشنی بر این ادعاست. در ضمن در جواهرده آبشارهای کوچک و بزرگی روان است که احتمال ورود شیرابه به این آبها بسیار بالاست. از سوی دیگر نگرانیهای جدی درباره راهیابی شیرابه به صفارود هم وجود دارد.
مرکز دپوی زباله رامسر شاید یکی از بدترینهای سایت زباله باشد چون حتی خاکپاشی و آهکپاشی روی زبالهها دیده نمیشود شاید برای همین است که مگسها به اینجا حمله کردهاند. بوی تعفن زبالهها هم داستان تلخ دیگری است که حضور در این مرکز را سخت میکند مخصوصا در روزهای کرونایی.
شواهد نشان میدهد که مرکز دپوی زباله رامسر در حال گسترش است چون در روز 100 تا 140 تن زباله در این مرکز تخلیه میشود. انبوه زبالههایی که یک تپه زبالهای درست کرده و این تپه در حال پیش روی در جنگل است.
حداقل از یک دهه پیش قرار بود که با کمک شهرداریهای سه شهر رامسر، عباسآباد و تنکابن، یک سایت مشترک مدیریت پسماند با محوریت تنکابن ساخته شود که هنوز محقق نشده است برای همین شهرداری رامسر قصد دارد یک زبالهسوز کوچک برای سایت زباله این شهر راه بیاندازد و البته یک سوله کوچک برای تفکیک زبالههای خشک از تر.
در حال حاضر تفکیک زبالههای خشک و تر رامسر، بدون اصول بهداشتی و دستی، توسط کارگران افغان انجام میشود که بیشک سلامتی این افراد را در خطر جدی قرار میدهد. به ویژه اینکه این کارگران در محدوده همین مرکز دپوی زبالهها در چادرهایی که به لحاظ بهداشتی وضع خوبی ندارند؛ زندگی میکنند.
شهرداری رامسر ادعا میکند در سال 20 میلیارد تومان برای مدیریت پسماند این شهر هزینه میکند اما وضعیت نابسامان و خطرناک مرکز دپوی زباله رامسر این ادها را تا حدی زیر سیوال میبرد.
رامسر به عروس شهرهای ایران مشهور است به دلیل زیبایی و هوای خوش اما بعید به نظر میرسد که با چنین وضع مدیریت پسماند و آسیب بزرگی که از این ناحیه به جنگلهای جواهرده وارد میشود، بتواند این عنوان را برای همیشه حفظ میکند.
بیشتر بدانید:
دفن زباله وسط جنگل مازندران/ شیرابه عامل بیماری پوستی حیوانات (فیلم)
مناقصه بزارن هم سرویس بهداشتی تو این مناطق راه اندازی بشه هم آلاچیق
تا کی باید این وضعیت ادامه داشته باشه؟
طبیعت ایران به حال خودش رها شده واقعا
من مدتی طولانی روی موضوع زباله تحقیق و بررسی کردم. به نظرم در این برهه زمانی که زبالهها بیش از حد انباشته شدهاند و مدیریت مناسبی روی آن نیست بهترین کار روی آوردن به تبدیل زباله با روش پیرولیز آن هم نه به صورت متمرکز که معمولا سنگی بزرگ است، میباشد. برای این کار دستگاه پیرولیزی ساختهایم که قادر است در شبانه روز پنج تن زباله را در دمای ۵۵۰ درجه بدون هیچ گونه بو و آلودگی به سوخت سنگین، سرکه سلولزی، قیر و گاز مورد نیاز خود دستگاه تبدیل کند. این دستگاه مناسب برای هر مجموعه پنج هزار نفری است، یک گروه پنج نفره برای جمع آوری این مقدار زباله و تبدیل آن مشغول به کار شده و درآمد عالی خواهند داشت.
تنها ترسم از مبارزه بی امان و شجاعانه کارشناسان محترم دولت است که از هیج مجاهدتی دریغ نخواهند کرد، چرا که خودشان به حداعلی کارآمد و توانا هستند.
اینجاست که نقش رسانه معلوم میشود، در این هنگام رسانهها باید با حمایت واقعی از ما بررسی کرده و در صورت صحت دفاع اساسی بنمایند تا کار پیش برود.
اصلا نباید این آقای شهردار ماله کش عوض کنند؟ آخه مرد حسابی نامه بنویس به مرکز به وزارت کشور دستگاه زباله سوز بخواه. پیگیری کن. اگر این سایت جلوی در خونه آقای شهردار بود بازم همینطوری صحبت می کرد؟
باید بدوی تا ماشینها زیرت نکنند
در هیچ جای دنیا اینهمه جان انسانها بی ارزش نیست
باید دیگه به همت مسئولان بذارند لجن ده!!!!!
واقعا توی این کشور کار درستی هم انجام شده؟
آيا مملكت ما، واقعا" صاحب دارد و داراي قانون است؟
دستمریزاد
خیلی عالی دارین پیش میرین
باید بترسن مسئولانی که کوتاهی در حق طبیعت کشور دارن
دادستانی باید به عنوان مدعی العلوم وارد بشه و حق مردم و آیندگان رو بگیره
این جفا و ظلم به طبیعت بکر مازندران هست