۰۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۰۸۹۹۱
تاریخ انتشار: ۰۴:۳۰ - ۰۸-۰۸-۱۴۰۳
کد ۱۰۰۸۹۹۱
انتشار: ۰۴:۳۰ - ۰۸-۰۸-۱۴۰۳

کدام کشورها بزرگترین ناوگان نفتکش را دارند؟

کدام کشورها بزرگترین ناوگان نفتکش را دارند؟
کشورهایی که مالک بزرگترین ناوگان نفتکش و صادرات نفت بالایی هستند، اغلب اقتصادهای بزرگ جهانی با بازارهای داخلی وسیع هستند یا جریان قابل توجه گردشگری و مصرف بالای انرژی دارند.

کشورهایی که دارای بزرگترین ناوگان نفت‌کش در جهان هستند و همچنین کشورهایی که  بالاترین میزان صادرات نفت را دارند، اغلب به دلیل اندازه بازار انرژی و نقش استراتژیک خود در تجارت جهانی نفت، توجه جهان را به خود جلب می‌کنند.

به گزارش تجارت نیوز، از جمله مهم‌ترین این کشورها می‌توان به یونان، چین و ژاپن اشاره کرد که مالکیت تعداد قابل توجهی از نفت‌کش‌ها را دارند. از سوی دیگر عربستان سعودی، ایالات متحده و روسیه از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت خام هستند.

یونان

یونان به عنوان بزرگترین مالک نفت‌کش‌های جهان شناخته می‌شود و بیش از ۳۹۳ میلیون تن ظرفیت کشتی‌رانی دارد. شرکت‌های کشتیرانی یونانی با تمرکز بر نفت‌کش‌های بزرگ از جمله VLCCها، حمل نفت خام از مناطق تولیدکننده به مصرف‌کنندگان اصلی در آسیا و اروپا را بر عهده دارند. این نفت‌کش‌ها به دلیل تقاضای بالای جهانی برای نفت خام، اغلب نفت را از تولیدکنندگان بزرگی مانند عربستان و روسیه به چین و کشورهای اروپایی حمل می‌کنند.

چین

چین با حدود ۳۰۲ میلیون تن ظرفیت کشتی‌رانی، یکی از بزرگترین مالکان نفت‌کش‌ها در جهان است و بیشتر ناوگان خود را برای واردات نفت خام خود به کار می‌گیرد. چین بزرگترین واردکننده نفت خام جهان است و بیشتر نفت خود را از خاورمیانه، خصوصاً از عربستان و عراق و همچنین از روسیه وارد می‌کند. در سال ۲۰۲۳، واردات نفت خام چین رکورد جدیدی زد. با توسعه امکانات پتروشیمی نیز، تقاضای بیشتری برای نفت خام ایجاد شده است.

ژاپن

ژاپن نیز به عنوان یکی از مالکان بزرگ نفت‌کش‌ها شناخته می‌شود و ناوگان ژاپنی نقش مهمی در حمل نفت خام به این کشور دارد. واردات نفت ژاپن بیشتر از کشورهای خاورمیانه مانند عربستان سعودی، کویت و امارات تأمین می‌شود و نقش مهمی در تامین نیازهای این کشور به انرژی ایفا می‌کند.

بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان

عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان، تقریباً نیمی از درآمد دولتی خود را از صادرات نفت به دست می‌آورد و روزانه بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند. مشتریان اصلی عربستان شامل چین، هند و ژاپن هستند که این کشور با سرمایه‌گذاری در پالایشگاه‌ها در آسیا، تقاضای پایدار برای نفت خام خود را تضمین کرده است.

ایالات متحده، به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و بزرگترین صادرکننده محصولات نفتی، با استفاده از بنادر مهمی مانند هوستون و نیواورلئان، نفت خام و محصولات نفتی خود را عمدتاً به اروپا و کشورهای آسیایی صادر می‌کند. این کشور از فروش محصولات نفتی بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد کسب می‌کند.

روسیه نیز با وجود تحریم‌ها، همچنان از بزرگترین صادرکنندگان نفت است و بیشتر نفت خود را به چین و هند صادر می‌کند. صادرات روسیه به این مناطق از سال ۲۰۲۲ به شدت افزایش یافته است، چراکه بازارهای اروپایی خرید نفت خام از روسیه را کاهش داده‌اند.

برچسب ها: نفت ، نفتکش
ارسال به دوستان
پیام مقام معظم رهبری به مناسبت میلاد حضرت مسیح (ع) درگیری مسلحانه بین تروریست‌ها و شبه نظامیان مسیحی در المزه دمشق (فیلم) دیدار سفرای چند کشور با عراقچی (+عکس) دانش آموزان «شب امتحان»‌ ۲.۵ میلیون دقیقه فیلم تماشا کردند! شعار یاعلی یاعلی معترضین علوی سوریه در مقابل فرمانداری طرطوس (فیلم) رییس مرکز ملی فضای مجازی: رفع فیلتر سایر پلتفرم‌ها منوط به رعایت چارجوب‌هاست معاون اجرایی رئیس‌جمهور: سفر استانی بعدی رئیس‌جمهور به خوزستان خواهد بود (فیلم) حملات موشکی و پهپادی یمن به منطقه صنعتی عسقلان در اسرائیل (فیلم) جعبه سیاه هواپیمای آذربایجانی پیدا شد نخست وزیر بشار اسد : سوریه به ایران، 30 میلیارد دلار بدهی دارد / حقوق نخست وزیر 140 دلار و وزیر 70 دلار بود / ایران سالانه یک میلیارد دلار به سوریه می داد تصاویری از لحظه هتک مقدسات علویان سوریه که منجر به خشم سوری‌ها و تظاهرات گسترده شده است (فیلم) حمله تروریستی، علت غرق شدن کشتی باری روسیه در دریای مدیترانه اعلام شد هشدار ایلان ماسک: زنگ خطر درباره آینده اقتصادی آمریکا به صدا درآمده طراحی ویژه و دیدنی هواپیمای قطر به مناسبت سال نو میلادی (فیلم) شوک به رختکن منچستریونایتد؛ سرآشپز محبوب جدا شد