۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۰۵۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۱۳-۰۸-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۰۵۶۱
انتشار: ۱۶:۲۲ - ۱۳-۰۸-۱۴۰۳

رئیسان زینتی؛ حکمرانی طولانی‌مدت بر فوتبال استان‌ها

رئیسان زینتی؛ حکمرانی طولانی‌مدت بر فوتبال استان‌ها
انتخابات هیئت‌های فوتبال استان‌ها این روزها با حاشیه‌های زیادی همراه است. بسیاری از روسای هیئت‌ها سال‌هاست بر این کرسی تکیه زده‌اند و با وجود انتقادات، همچنان به کار خود ادامه می‌دهند.

دلبستگی به صندلی مدیریت، موضوعی است که سال‌ها در ورزش کشور مشهود است. یکی از این وابستگی‌ها، وابستگی به صندلی ریاست هیات فوتبال استان است؛ موضوعی که یک خلاء قانونی به آن کمک کرده است.

به گزارش ایسنا، انتخابات ریاست هیات‌های فوتبال چند استان‌ امسال برگزار خواهد شد. اولین انتخابات در قزوین برگزار شد که حسین باجیوند، برای سومین دوره متوالی رییس هیات فوتبال استان قزوین شد. هر دوره ریاست ۴ سال است تا به عبارتی دوره حضور او به عنوان ریاست هیات فوتبال قزوین به ۱۲ سال برسد.

انتخابات ریاست هیات فوتبال استان خراسان رضوی و اصفهان در این هفته برگزار خواهد شد. به این بهانه سابقه رییس‌های هیات‌های فوتبال برخی استان‌ها را بررسی می‌کنیم.

رکوردداران ریاست هیات فوتبال استان‌ها در ایران

در صدر اسامی نام جواد ششگلانی، رییس هیات فوتبال استان آذربایجان شرقی و محمدرضا غفاری، رئیس هیات فوتبال مرکزی دیده می‌شود. جواد ششگلانی و محمدرضا غفاری از سال ۷۹ که مجامع انتخاباتی استان‌ها برگزار شده حضور داشتند و در حال گذراندن ششمین دوره ریاست خود هستند. به نظر می‌رسد در این ۲۴ سال شخصی شایسته‌تر از آن‌ها نبوده تا به تنهایی بار این مسئولیت را به دوش ششگلانی و غفاری بیفتد.

در آذربایجان غربی برویم، علی اصغر ملکانی سومین دوره ریاست خود را سپری می‌کند. او تا امروز ۱۰ سال است که رییس هیات فوتبال استان آذربایجان غربی بوده و دو سال دیگر نیز در این سمت خواهد بود.

قربانعلی الماسخانه، در فروردین امسال برای چهارمین دوره پیاپی به عنوان رییس هیات فوتبال استان گیلان انتخاب شد تا به سمت ۱۶ سال ریاست برود. صمد نوتاش نیز سومین دوره ریاست خود در هیات فوتبال استان اردبیل را بر عهده دارد. در شهر خراسان شمالی نیز حسین جعفرزاده، در حال پر کردن ۱۲ سال خدمت خود است.

هیات فوتبال استان چهارمحال و بختیاری ریاست آن بر عهده طهمورث حیدری عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال و رییس‌ امور استان‌های‌ این فدراسیون است که با حفظ سمت سومین دوره پیاپی‌ خود در ریاست هیات‌ فوتبال استان چهارمحال و بختیاری را سپری می‌کند. 

چرا ریاست هیات‌های استانی مادام‌العمر می‌شود؟

فدراسیون فوتبال می‌تواند با وضع قوانینی مانند محدود کردن افراد برای نامزدی چندین دوره‌ای می‌تواند جلوی ایجاد شائبه باند بازی در استان‌ها را بگیرد و باعث شود که افکار جدید به بدنه فوتبال تزریق شود.

با این حال، بند ۶ ماده ۲۰ اساسنامه هیات‌های استانی انتخاب مجدد رئیس، نواب رئیس و اعضای هیات رئیسه هیات‌های فوتبال را بلامانع دانسته است. به عبارت ساده‌تر، این افراد می‌توانند مادام العمر عضو هیات رئیسه هیات فوتبال باشند.

این در حالی است که اساسنامه هیات‌های استانی باید تابع اساسنامه بالادستی خود یعنی فدراسیون فوتبال باشد؛ موضوعی که در بند یک ماده ۷ اساسنامه هیات‌های استانی هم اشاره شده است اما بند ۶ ماده ۲۰ اساسنامه هیات‌های استانی ناقض بند ۳ ماده ۳۳ اساسنامه فدراسیون فوتبال است؛ جایی که نوشته شده هیچ شخصی نمی‌تواند حتی با عناوین دیگری بیش از سه دوره متوالی یا متناوب در هیات رئیسه فدراسیون حضور داشته باشد.

جای سوال است که چرا فدراسیون فوتبال تاکنون اقدامی برای حل این مساله نکرده و چرا اجازه می‌دهد فردی که ۲۰ سال در یک سمتی حضور داشته، مجدد برای آن سمت نامزد شود. چه کسی روی عملکرد این افراد نظارت دارد تا اگر عملکرد شایسته‌ای نداشته باشند، آن‌ها را عزل کند؟

معیار نامزدی در ریاست هیات‌های استانی

در اساسنامه هیات‌های استانی ۴۴ مورد ذکر شده که با استناد به آن افراد نامزد ریاست هیات فوتبال می‌شوند. برای مثال یک فرد می‌تواند صرفا با یک بار حضور در تیم‌ ملی فوتبال برای انتخابات ریاست فدراسیون ثبت نام کند اما نمی‌تواند برای انتخابات ریاست هیات‌ فوتبال این کار را انجام دهد چرا که باید حداقل ۵۰ بازی ملی داشته باشد؛ به عبارت ساده‌تر حداقل ۶ یا ۷ سال به طور فیکس برای تیم‌ ملی بازی کرده باشد. همین موارد نشان می‌دهد که معیار درستی در انتخاب ریاست هیات‌های استانی وجود ندارد.

رئیسان زینتی؛ حکمرانی طولانی‌مدت بر فوتبال استان‌ها

برچسب ها: فوتبال ، هیات فوتبال
ارسال به دوستان