۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۱۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۱۵-۰۸-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۱۱۸۱
انتشار: ۱۵:۴۰ - ۱۵-۰۸-۱۴۰۳

بررسی وضعیت فرونشست محدوده میراث جهانی پارسه در کارگروه فنی معاونت میراث فرهنگی

بررسی وضعیت فرونشست محدوده میراث جهانی پارسه در کارگروه فنی معاونت میراث فرهنگی
در مورخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۳ کارگروه فنی پایگاه‌های میراث‌جهانی معاونت میراث فرهنگی کشور با دستور کار بررسی وضعیت بحران فرونشست محدوده میراث جهانی پارسه و حریم آن تشکیل جلسه داد.
مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت‌جمشید گفت: مدیریت بحران فرونشست در محدوده‌های میراث‌جهانی در اولویت اقدامات معاونت میراث‌فرهنگی است.
 
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، علیرضا عسکری چاوردی، مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت‌جمشید در خصوص موضوع فرونشست در محدوده تاریخی پارسه گفت: در مورخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۳ کارگروه فنی پایگاه‌های میراث‌جهانی معاونت میراث‌فرهنگی کشور با دستور کار بررسی وضعیت بحران فرونشست محدوده میراث‌جهانی پارسه و حریم آن تشکیل جلسه داد.
 
عسکری چاوردی گفت: بر اساس پیشنهاد کارگروه فنی شورای ملی مدیریت بحران در محدوده‌های میراث‌جهانی و ملی در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حال تشکیل بوده و مقرر است در این شورا کلیه دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی و علمی مرتبط با بحران فرونشست در محدوده‌های میراث‌فرهنگی فعالیت می‌کنند عضویت داشته باشند.
 
مدیر پایگاه میراث جهانی پارسه ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده دشت مرودشت به عنوان یکی از پهنه‌های جغرافیایی کشور است که با چالش در بحران فرونشست در بخش‌های مختلف مواجه شده است.
 
او افزود: با توجه به اینکه دو اثر ارزشمند تخت‌جمشید و نقش رستم در این دشت قرار گرفته‌اند، لزوم پایش و رصد هر نوع فرونشست بر آثار تاریخی حائز اهمیت و ضرورت دارد و در جلسه امروز کارگروه فنی پایگاه‌های میراث‌جهانی تصریح شد تا پایگاه میراث‌جهانی تخت‌جمشید طرح جامع مطالعاتی در حوزه فرو نشست در پهنه عرصه و حریم تخت جمشید و نقش رستم تهیه کند تا در جلسه شورای ملی مدیریت بحران فرونشست در محدوده‌های میراث‌جهانی و ملی مورد بررسی و نهایتا تصویب قرار گیرد. 
 
علیرضا عسکری چاوردی گفت: بحران فرونشست و تغییرات اقلیمی طی سال‌های اخیر به یکی از بحران‌های اصلی طبیعی در جهان بدل گشته و ایران نیز در جهت مدیریت بحران این پدیده تلاش‌های علمی و اجرایی گسترده ای را شروع کرده است.
 
برنامه مطالعات نقش رستم با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و همکاری مشترک دانشگاه شیراز انجام شد که نتایج اولیه این بررسی نشان می‌دهد عمق و میزان تاثیر فرونشست‌ها و فروشست‌ها همراه با تشکیل فروچاله‌ها و شکاف‌های سطح‌الارضی در بخش‌های مختلف این محوطه راهکارهای متنوعی می‌طلبد. با توجه به مقیاس و ابعاد محوطه و میزان تاثیر آنها بر آثار باستانی، متخصصین و اساتید شورای تخصصی راهکارهای علمی و اجرائی لازم پیشنهاد دادند.
ارسال به دوستان
سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم (فیلم) حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا؛ هدف قرار دادن بیماران و مسافران (فیلم) شاخه خراسانی تحریرالشام جولانی به رهبری «مولوی عبدالفتح» خلاصه بازی چادرملو اردکان ۰ - استقلال ۰ (فیلم) طلسم گل نزدن در لیگ برتر شکست؟ نه! چادرملو و استقلال هم صفر-صفر کردند پزشکیان: ما چه چیزی از همسایگان عرب کم داریم؟ آخر هفته‌ای بارانی و برفی در قم؛ ورود سامانه بارشی از جمعه پزشکیان: شخصاً در مدرسه‌سازی کارگری می‌کنم (فیلم) سفر مهم رئیس جمهور به روسیه؛ امضای توافقنامه همکاری با پوتین پزشکیان از تغییر شیوه آموزش در مدارس دولتی خبر داد (فیلم) رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی