۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۱۰۱۴۳۷۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۲۷-۰۸-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۴۳۷۲
انتشار: ۱۱:۴۹ - ۲۷-۰۸-۱۴۰۳

تاکتیک جدید روسیه در جنگ اوکراین : پهپادهای مرگبار پنهان در میان پهپادهای طعمه

تاکتیک جدید روسیه در جنگ اوکراین : پهپادهای مرگبار پنهان در میان پهپادهای طعمه
در این روش، نه رادارها، نه نیروهای پدافند هوایی و نه حتی کارشناسان الکترونیک نمی‌توانند تشخیص دهند کدام پهپادهای در حال پرواز در آسمان، تهاجمی و کشنده هستند.

 یک کارخانه روسی دارای تکنولوژی پیشرفته، راه جدیدی برای حمله به اوکراین طراحی کرده است؛ اینکه تعداد کمی از پهپادهای ترموباریک بسیار مخرب را به همراه پهپادهایی به همان شکل اما غیرمسلح و به اصطلاح طعمه به سمت اکراین بفرستد.

به گزارش عصرایران به نقل از یورونیوز ، به گفته شخصی که با تولیدات نظامی روسیه آشناست همچنین یک کارشناس الکترونیک اوکراینی، این طرح که روسیه آن را «عملیات هدف دروغین» نامیده، اوکراین را مجبور می‌کند منابع کمیاب خود را با هدف نجات جان‌ها و حفظ زیرساخت‌های حیاتی از جمله مهمات دفاع هوایی گران‌قیمت را، صرف مقابله با پهپادهای دروغین کند.

در این روش، نه رادارها، نه نیروهای پدافند هوایی و نه حتی کارشناسان الکترونیک نمی‌توانند تشخیص دهند کدام پهپادهای در حال پرواز در آسمان، تهاجمی و کشنده هستند.

پهپادهای روسیه

فرد آشنا با تولیدات نظامی روسیه که به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده، می‌گوید که اکنون بیش از نیمی از پهپادهایی که اوکراین را هدف قرار می‌دهند، همین پهپادهای به ظاهر غیرمسلح هستند و این پهپادها ۷۵ درصد از پهپادهای جدید تولید شده در این کارخانه را که در منطقه ویژه اقتصادی آلابوگا روسیه مستقر است، تشکیل می‌دهند.

این فرد گفت که همان کارخانه، یک نوع بسیار مرگبار از پهپادهای شاهد مسلح به کلاهک ترموباریک (گرمافشاری) را نیز تولید می‌کند.

در اوایل ماه نوامبر، منطقه کی‌یف ۲۰ ساعت را تحت هشدار هوایی گذراند و در این مدت، صدای وزوز پهپادها با شلیک‌های دفاع هوایی ترکیب شده بود.

در ماه اکتبر نیز مسکو با دست‌کم ۱۸۸۹ پهپاد به اوکراین حمله کرد که ۸۰ درصد بیشتر از ماه اوت بود.

روسیه همچنین روز شنبه و تنها چند روز پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۱۴۵ پهپاد را به سراسر اوکراین پرتاب کرد.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس از جلسات توجیهی ارتش اوکراین، نیروهای این کشور موفق شدند که بیشتر پهپادهایی که در تابستان پرتاب شده را سرنگون کنند و تعداد کمی از آنها به اهداف اصابت کردند. با این وجود همواره نگرانی از «کشنده» بودن پهپادهای فرستاده شده از روسیه بر فراز این کشور وجود دارد.

خبرگزاری «کی‌یف پست» نیز در ۹ نوامبر ویدئویی را در شبکه ایکس منتشر کرد که پیامدهای حمله یک پهپاد ترموباریک به شهر بندری اودسا را نشان می داد.

در منطقه آلابوگا در تاتارستان، یک مجتمع صنعتی قرار دارد که در حدود ۱۰۰۰ کیلومتری شرق مسکو است و آزمایشگاهی برای تولید هواپیماهای بدون سرنشین روسیه محسوب می‌شود.

بر اساس تصاویر ماهواره‌ای که توسط آسوشیتدپرس تجزیه و تحلیل شده، این مرکز که در سال ۲۰۰۶ با هدف جذب سرمایه‌گذاری‌ها در تاتارستان تأسیس شده، پس از حمله ۲۰۲۲ میلادی روسیه به اوکراین گسترش یافته و برخی از بخش‌های آن به تولید تجهیزات نظامی اختصاص یافته است.

با این وجود در رسانه‌های اجتماعی، این کارخانه همچنان به عنوان یک مرکز نوآوری معرفی می‌شود.

دیوید آلبرایت از موسسه علوم و امنیت بین‌المللی مستقر در واشنگتن، معتقد است که تمرکز کنونی این کارخانه عمدتا روی تولید و فروش پهپاد به وزارت دفاع روسیه است.

تحقیقات آسوشیتدپرس همچنین نشان داد که بسیاری از زنان آفریقایی که در این کارخانه با هدف تامین نیروی مورد نیاز آن استخدام شدند، شکایت کرده‌اند که حقیقت به آنها گفته نشده و فریب داده شدند تا در کارخانه کار گرفته شوند.

یورونیوز نوشت: روسیه در سال ۲۰۲۲ میلادی پس از حمله به اوکراین، شروع به واردات پهپاد از ایران کرد و در همین راستا یک قرارداد ۱.۶ میلیارد یورویی را نیز با مقامات تهران امضا کرد. گزارش‌ها حاکی از آن است که تولیدات نظامی در آلابوگا به سرعت پس از امضای این قرارداد آغاز شده است.

به گفته یک منبع آگاه از تولید پهپاد در روسیه، طرح توسعه پهپادهای طعمه غیرمسلح در آلابوگا در اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی کلید خورده و در اوایل سال جاری عملیاتی شده است. این کارخانه هم اکنون روزانه حدود ۴۰ پهپاد غیرمسلح و حدود ۱۰ هواپیمای مسلح تولید می‌کند که گران‌تر هستند و تولید آنها به صرف زمان بیشتری نیاز دارد.

از دیدگاه نظامی، پهپادهای ترموباریک‌ (گرمافشاری) برای جستجوی اهدافی که در داخل ساختمان‌های مستحکم یا عمق زمین قرار دارند ایده آل هستند. آنها گردابی از فشار و حرارت بالا ایجاد می‌کنند که به ضخیم‌ترین دیوارها نفوذ می‌کند و در عین حال تمام اکسیژن موجود در مسیر خود را از بین می‌برد.

پهپادهای ترموباریک آلابوگا هنگام برخورد با ساختمان‌ها بشدت مخرب هستند و حداکثر آسیب را حتی فراتر از انفجار ایجاد می‌کنند.

به گفتۀ سرهی بسکلارستنوف، کارشناس الکترونیک اوکراینی، پهپادهای ترموباریک برای اولین بار در تابستان مورد استفاده قرار گرفتند و تخمین زده می‌شود که اکنون بین ۳ تا ۵ درصد از کل پهپادهای پرتاب شده از روسیه را تشکیل دهند.

به گفته آرتور ون کولر، کارشناس حقوق بشر در دانشگاه فورت هیر آفریقای جنوبی، این پهپادها به دلیل اثرات فیزیکی روی انسان‌ها، حتی بر افرادی که خارج از محل انفجار اولیه هستند (تخریب ریه‌ها، له شدن کره چشم، آسیب مغزی) شهرت ترسناکی دارند.

هزینه ساخت یک پهپاد غیرمسلح برای روسیه بسیار کمتر از رقم ۴۷ هزار یورویی است که این کشور باید برای ساخت هر پهپاد مسلح شاهد پرداخت کند.

«پهپادهای فریب» مجهز به دوربین نیز این فرصت را در اختیار روس‌ها می‌گذارند تا موقعیت جغرافیایی پدافند هوایی اوکراین را شناسایی کرده و اطلاعات را در لحظات پایانی عمر مکانیکی خود به روسیه منتقل کنند.

برچسب ها: روسیه ، اوکراین
ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان