۰۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۴۹۵۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۲۹-۰۸-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۴۹۵۹
انتشار: ۱۱:۳۴ - ۲۹-۰۸-۱۴۰۳

مرزهای آلودگی هوا جابجا شد (+عکس)

مرزهای آلودگی هوا جابجا شد (+عکس)
پایتخت هند از دیروز زیر مه و دود ناشی از آلودگی فرابحرانی و 50 برابر حد مجاز خفه شده است. سالانه یک میلیون نفر در هند جان خود را در اثر آلودگی هوا از دست می دهند.

آلودگی هوای در بخش هایی از شهر دهلی پایتخت هندوستان روز گذشته با رسیدن به 50 برابر حد مجاز، یک رکورد جدید جهانی خلق کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در پی رسیدن آلودگی هوا در شهر دهلی به مرزهای تجربه نشده، مقامات پایتخت هند روز دوشنبه مدارس را تعطیل، ساخت و ساز را متوقف و ورود کامیون های غیر ضروری را به شهر ممنوع کردند.

ساکنان دهلی دیروز با مه دود غلیظ و سمی که این شهر حدود 33 میلیون نفری را فراگرفته بود، از خواب بیدار شدند.

آلودگی شدید هوا در پایتخت هند/ عکس : آسوشیتدپرس

مرزهای آلودگی هوا جابجا شد (+عکس)

به گفته "سافار" - آژانس اصلی محیط زیست هند - که ذرات ریز موجود در هوا را که می توانند به اعماق ریه ها وارد شوند، اندازه گیری می کند، در رده بی سابقه بسیار شدید و فرابحرانی قرار گرفت.

مه آلودگی مرگبار، بناهای تاریخی و ساختمان های بلند پایتخت را پوشانده و شعاع دید به قدری محدود شد که خطوط هوایی نسبت به تاخیر پروازها هشدار داده اند.

در چندین منطقه از شهر دهلی، سطح آلودگی هوا به بیش از 50 برابر بیشتر از حد مجاز توصیه شده سازمان بهداشت جهانی رسید. پیش بینی ها حاکی از آن است که کیفیت بد هوا در هفته جاری ادامه خواهد داشت.

آلودگی هوا در شمال هند هر ساله افزایش می یابد، به ویژه در فصل زمستان، زیرا کشاورزان بقایای محصول را در مناطق کشاورزی می سوزانند. سوزاندن همزمان با دمای سرد که منجر به بروز پدیده وارونگی هوا می شود، وضع آلودگی هوا را بدتر می کند. سپس دود به داخل شهرها دمیده می شود، جایی که گازهای گلخانه ای ناشی از خودروها به آلودگی می افزایند.

همزمان با سردتر شدن هوا، انتشار گازهای گلخانه ای از صنایع و سوزاندن زغال سنگ برای تولید برق نیز به میزان آلودگی که در هفته های اخیر به طور پیوسته بالا رفته، می افزاید. 

مرزهای آلودگی هوا جابجا شد (+عکس)

از روز دوشنبه، مقامات اجرای یک برنامه اقدام درجه بندی شده یا GRAP 4 را بر اساس شدت آلودگی هوا آغاز کردند. مراحل اولیه این طرح پیشتر انجام شده بود و مرحله 4 که از دیروز آغاز شد،شامل محدودیت‌های سخت‌تر است.

کلاس ها برای تمامی مقاطع تحصیلی به جز 10 تا 12 به صورت آنلاین برگزار می شود و هیچ کامیونی به جز کامیون هایی که اقلام ضروری را حمل می کنند اجازه ورود به شهر را نخواهد داشت. 

همچنین تردد برخی از وسایل نقلیه قدیمی و دیزلی در داخل شهر ممنوع شده اند و تمام فعالیت های ساختمانی متوقف شده است. مقامات همچنین از کودکان، سالمندان و سایر افراد مبتلا به بیماری های مزمن یا مشکلات تنفسی خواستند تا حد امکان از بیرون رفتن خودداری کنند.

مقامات هند می گویند رسیدن آلودگی هوا به این سطح در هفته جاری به این دلیل بوده که در آخر هفته (یکشنبه)، کشاورزان در ایالت همسایه "اوتار پرادش" مزارع خود را سوزاندند و دود این آتش سوزی ها همراه با باد به دهلی و سایر مناطق مجاور رسیده است. 

اما با وجود هوای مسموم، بسیاری در پایتخت هند به زندگی طبق روال معمول خود از جمله پیاده روی صبحگاهی در باغ محبوب لودی شهر ادامه دادند.

مرزهای آلودگی هوا جابجا شد (+عکس)

"سانجی گوئل" یک مغازه دار 51 ساله در دهلی گفت: "همه گلو درد دارند... آنها باید سوزاندن بقایای محصول را ممنوع کنند ... همه جا دود است."

بدتر شدن کیفیت هوا در پایتخت همزمان خشم شهروندان را در شبکه های اجتماعی برانگیخت. در شبکه های اجتماعی بسیاری از مردم دهلی از سردرد و سرفه های مکرر شکایت داشتند و وضعیت شهر را به "آخرالزمانی" و "اتاق گاز" توصیف کردند. 

برخی دیگر از شهروندان از مقامات خواستند تا بحران مزمن آلودگی هوا در شهرهای بزرگ هند را یکبار برای همیشه حل کنند. بر اساس چندین مطالعه، همه ساله بیش از یک میلیون هندی بر اثر بیماری های مرتبط با آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.

مقامات هند در گذشته برای مقابله با اثرات آلودگی هوا اقدامات مشابهی از جمله نصب آب پاش ها و تفنگ های ضد دود استفاده کرده اند. اما منتقدان می گویند به جای اقداماتی که هدف آن مقابله با معلول است باید راه حلی دراز مدت برای حل علت ریشه ای آلودگی هوا وجود داشته باشد.

 

ارسال به دوستان
غذای خیابانی در پاکستان؛ پخت و سرو چلو مرغ بریانی در کراچی (فیلم) آخرین وضعیت ثبت‌نام حج ۱۴۰۴ یادی از زنده یاد ایرج بسطامی با ترانه ماندگار "کیه کیه در می زنه من دلم می لرزه" (صدا) تجمع اعتراضی علویان در شهر بانیاس سوریه (فیلم) عضو شورای شهر تهران: نام‌گذاری خیابان بیستون در تهران به یحیی سنوار دوباره بررسی می‌شود مردم شهر مصیاف در استان حماء نیز علیه تروریست‌های تحریرالشام به پاخاستند (فیلم) کلاهبرداری 10 میلیارد تومانی از 30 سرمایه‌گذار شکستن حکومت نظامی توسط معترضان در دمشق (فیلم) تروریست‌های الجولانی شهروندان سوری که علوی هستند را اینگونه بعد از دستگیری مورد اهانت قرار میدهند (فیلم) معاون وزیر بهداشت: با آلودگی هوا دچار مشکلات زیادی شده‌ایم پیام مقام معظم رهبری به مناسبت میلاد حضرت مسیح (ع) درگیری مسلحانه بین تروریست‌ها و شبه نظامیان مسیحی در المزه دمشق (فیلم) دیدار سفرای چند کشور با عراقچی (+عکس) دانش آموزان «شب امتحان»‌ ۲.۵ میلیون دقیقه فیلم تماشا کردند! شعار یاعلی یاعلی معترضین علوی سوریه در مقابل فرمانداری طرطوس (فیلم)