۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۹
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۱۰۱۶۲۸۴
تاریخ انتشار: ۰۲:۰۰ - ۰۵-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۶۲۸۴
انتشار: ۰۲:۰۰ - ۰۵-۰۹-۱۴۰۳

باکتری زباله‌ها رگ‌های خونی را پیر می‌کند

باکتری زباله‌ها رگ‌های خونی را پیر می‌کند
این اولین پژوهشی است که نشان می‌دهد میکروب‌های موجود در بیوآئروسل‌ها می‌توانند سرعت پیری رگ‌های خونی را افزایش دهند و خطرات سلامتی شناخته‌شده ناشی از آلودگی هوا را تشدید کنند.

باکتری‌های بیماری‌زا که در مکان‌های جمع‌آوری زباله‌های خانگی وجود دارند، ممکن است به پیری عروق منجر شوند.

به گزارش ایسنا، این موضوع به خوبی مشخص شده است که آلودگی هوا می‌تواند اثرات شدیدی را بر سلامتی قلب داشته باشد. هر ذره کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون(۲۰ برابر نازک‌تر از یک تار مو) می‌تواند از طریق ریه‌ها به جریان خون وارد شود و خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد.

به نقل از ادونسد ساینس نیوز، یک پژوهش جدید نشان داده است که چگونه یک نوع کمتر شناخته‌شده از آلودگی می‌تواند سرعت پیری بافت قلبی-عروقی را افزایش دهد. این نوع آلودگی هوا که با نام «بیوآئروسل»(bioaerosol) شناخته می‌شود، حاوی ارگانیسم‌های میکروسکوپی مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها، هاگ‌های قارچ و گرده‌ها و ذرات ریز است و معمولا در محل جمع‌آوری زباله‌های خانگی وجود دارد.

«کایون او»(Caiwen Ou) پژوهشگر «دانشگاه پزشکی جنوب»(SMU) در چین گفت: پایگاه‌های جمع‌آوری زباله شهری برای زندگی روزمره ضروری هستند. محیط‌های بسته و مقادیر زیادی از زباله آشپزخانه به رشد ریزارگانیسم‌ها منجر می‌شوند و خطرات قابل توجهی را برای سلامتی ساکنان به همراه دارند. این پژوهش نشان می‌دهد که تراکم بالایی از بیوآئروسل‌های بیماری‌زا در محیط پایگاه‌های جمع‌آوری زباله خانگی وجود دارد. علاوه بر این، مشخص شد که قرار گرفتن مزمن در معرض این تراکم بالا می‌تواند پیری عروق را در موش‌ها تسریع کند.

این اولین پژوهشی است که نشان می‌دهد میکروب‌های موجود در بیوآئروسل‌ها می‌توانند سرعت پیری رگ‌های خونی را افزایش دهند و خطرات سلامتی شناخته‌شده ناشی از آلودگی هوا را تشدید کنند.

کایون او و همکارانش، چگونگی رخ دادن این اتفاق را در سطح مولکولی نیز شناسایی کردند. این کشف می‌تواند راه را برای توسعه درمان‌هایی در برابر اثرات بلندمدت این نوع آلودگی هموار کند. این گروه پژوهشی امیدوارند که تحقیقات آنها یک زنگ خطر برای دولت‌ها و سازمان‌های نظارتی باشد تا اجرای سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر را با هدف محافظت از افرادی مانند کارگران و کسانی که در نزدیکی پایگاه‌های جمع‌آوری زباله زندگی می‌کنند و به طور مزمن در معرض بیوآئروسل‌ها هستند، آغاز کنند.

این پژوهش در مجله «Advanced Science» به چاپ رسید.

ارسال به دوستان
تداوم آلودگی هوا در تهران تا پنجشنبه/ توصیه به استفاده از ماسک برای گروه‌های حساس دو سانحه رانندگی در خوزستان؛ ۳ کشته در اندیمشک-دهلران، یک کشته و ۶ مصدوم در غیزانیه-هفتکل محور کندوان دوطرفه شد اعتراضات به بلینکن در شورای آتلانتیک؛ وزیر خارجه آمریکا خونریز خوانده شد (+فیلم) مخالفت مجلس با تعطیلی مکرر مدارس به بهانه‌های مختلف بودجه کشور در مجلس نهایی شد تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس)