۰۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۶۵۹۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۳ - ۰۵-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۶۵۹۶
انتشار: ۱۸:۱۳ - ۰۵-۰۹-۱۴۰۳

چه چیز‌هایی واقعاً برای درمان سرماخوردگی مفید هستند؟

چه چیز‌هایی واقعاً برای درمان سرماخوردگی مفید هستند؟
علائم سرماخوردگی و آنفولانزا فوق‌العاده مشابه هستند، به همین دلیل مردم تمایل دارند «هر بیماری را که در فصل زمستان اتفاق می‌افتد آنفولانزا بخوانند». با این حال علائم سرماخوردگی معمولاً دیرتر ایجاد می‌شوند، خفیف‌تر از آنچه در آنفولانزا تجربه می‌شود هستند و بعید است که منجر به مشکلات جدی سلامتی شوند.
باز هم آن موقع از سال است که گرفتگی بینی و سرفه‌های غیرقابل مهار همه افراد را درگیر خود می‌کنند.
 
به گزارش فرارو به نقل از نیویورک تایمز، بهترین اقدامی که می‌توان در برابر آنفولانزا یا کووید انجام داد، واکسینه شدن است، اما برای سرماخوردگی و سایر بیماری‌های تنفسی در واقع کاری نمی‌توان انجام داد. بیشتر این بیماری‌ها توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شوند، بنابراین نمی‌توانید آنها را با آنتی بیوتیک‌ها که برای درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود، درمان کرد.
 
علائم سرماخوردگی و آنفولانزا فوق‌العاده مشابه هستند، به همین دلیل مردم تمایل دارند «هر بیماری را که در فصل زمستان اتفاق می‌افتد آنفولانزا بخوانند». با این حال علائم سرماخوردگی معمولاً دیرتر ایجاد می‌شوند، خفیف‌تر از آنچه در آنفولانزا تجربه می‌شود هستند و بعید است که منجر به مشکلات جدی سلامتی شوند.
 
دارو‌های خانگی بی‌شماری، مانند فنجان‌های چای گرم یا سوپ‌ها و سبزیجات، به مدیریت علائم سرماخوردگی و آنفولانزا، مانند گلودرد یا احتقان کمک می‌کنند. دانشمندان در طول سال‌ها تحقیقاتی را انجام داده‌اند و تلاش کرده‌اند تا میزان موثر بودن برخی از این درمان‌ها، دفعات استفاده از آنها و بهترین فرمولاسیون‌ها را تعیین کنند. البته این مطالعات اغلب کوچک هستند یا کارایی زیادی را نشان نمی‌دهند. با این حال، متخصصان اذعان می‌کنند اتخاذ روش‌هایی که باعث می‌شود در هنگام بیماری احساس بهتری داشته باشید، ضرری ندارد، حتی اگر در نهایت اثر دارویی خاصی نداشته باشند. در اینجا آنچه در مورد برخی از محبوب‌ترین دارو‌های سنتی که محبوب هستند آورده شده است.
 
شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد برخی ویتامین‌ها و مواد موجود در درمان‌های خانگی مانند ویتامین سی، سنجد و روی می‌توانند سیستم ایمنی را تحریک کرده و مدت زمان علائم بیماری را کمی کوتاه کنند. ایده این که ویتامین سی می‌تواند به سرماخوردگی کمک کند، جدید نیست. این ایده در دهه ۱۹۷۰ توسط لینوس پاولینگ، برنده جایزه نوبل، محبوبیت یافت که باعث افزایش تقاضا برای این ماده مغذی شد. از آن زمان، دانشمندان صنعت مکمل‌ها پیشنهاد کردند ویتامین سی به پشتیبانی از عملکرد‌های مختلف، مانند توانایی سلول‌های ایمنی برای یافتن و مبارزه با عفونت کمک می‌کند.
 
اثربخشی این ماده مغذی هنوز مورد بحث است. برای مثال، بدن قادر به ذخیره دوز‌های بالای ویتامین سی نیست و هر ویتامین سی اضافی معمولاً دفع می‌شود. برخی از آزمایش‌های بالینی نشان داده‌اند که زمان مصرف مکمل‌های ویتامین سی ممکن است برای اثربخشی آن بسیار مهم باشد: برای مثال، یک متاآنالیز جامع از کارآزمایی‌های ویتامین سی که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، نشان می‌دهد مصرف منظم مکمل‌ها، حتی قبل از شروع بیماری می‌تواند مدت سرماخوردگی را یک روز یا بیشتر کوتاه کند. با این حال مصرف ویتامین سی پس از بروز علائم، فواید ثابتی نشان داده نشده است.
 
در برخی از مطالعات، سنجد، یک عنصر رایج در شربت‌های سرماخوردگی و آنفولانزا، به‌ویژه شربت‌هایی که برای کودکان خردسال مصرف می‌شوند، در صورت مصرف قبل یا بلافاصله در شروع بیماری، مدت زمان علائم را کوتاه می‌کند. سنجد حاوی آنتی اکسیدان‌ها و مواد شیمیایی قوی به نام آنتوسیانین است که در آزمایشات آزمایشگاهی به عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کنند.
 
به طور مشابه، تحقیقات بر روی نشان می‌دهد که مصرف شربت‌ها و قرص‌های حاوی این عنصر کمیاب هر سه تا چهار ساعت یک‌بار می‌تواند طول سرماخوردگی یا آنفولانزا را یک یا دو روز کاهش دهد. سایر تجزیه و تحلیل‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که شواهد کافی وجود ندارد که بگوییم روی بهتر از دارونما‌ها است. بیشتر فرمولاسیون روی دارای عوارض جانبی متعددی است. برخی از افرادی که از اسپری بینی روی استفاده می‌کنند، بویایی خود را به طور دائمی از دست داده‌اند. کسانی که آن را به صورت خوراکی مصرف می‌کنند نیز طعم فلزی ماندگاری در دهان خود حس می‌کنند. نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت این است که روی را با غذا مصرف کنید، زیرا می‌تواند تهوع آور باشد.
 

هیدراته ماندن و تسکین گلودرد: چای، سوپ، زنجبیل و زردچوبه

 
گلودرد اغلب نتیجه طبیعی التهاب است و وقتی سیستم ایمنی بدن در حال مبارزه با ویروسی است که در مجاری هوایی فوقانی مستقر شده است، ایجاد می‌شود. تورم و درد می‌تواند بلع غذا، نوشیدن مایعات و در نتیجه هیدراته ماندن را دشوارتر کند. این اتفاق باعث خشک شدن گلو و بدتر شدن سرفه‌ها شود. هیدراته ماندن با نوشیدن آب ساده، چای داغ، آبگوشت یا سوپ می‌تواند روند درمان کمک کنند.
 
در بسیاری از فرهنگ‌ها، زنجبیل یکی از اولین چیز‌هایی است که مردم هنگام مواجهه با گلودرد از آن استفاده می‌کنند. اغلب آن را در آب جوش همراه با گیاهان دیگر برای تهیه چای تسکین دهنده یا به سوپ مرغ اضافه می‌کنند. برخی علائم علمی نیز برای حمایت از این شیوه‌های قدیمی وجود دارد: تعداد انگشت شماری از مطالعات نشان داده‌اند زنجبیل ممکن است دارای خواص ضد التهابی باشد که می‌تواند به کاهش تورم کمک کند. ریشه زردچوبه، گیاهی از خانواده زنجبیل که بومی آسیای جنوب شرقی است و برای مدت طولانی در شیوه‌های پزشکی آیورودا در هند مورد استفاده قرار گرفته است نیز می‌تواند التهاب را کاهش دهد.
 
البته اثبات اثرات آن چالش برانگیز است، زیرا ترکیب اصلی موجود در این ریشه به نام کورکومین، به راحتی در بدن جذب نمی‌شود. مصرف زردچوبه در غذا یا مخلوط کردن آن با یک ماده چرب، مانند روغن پخت و پز یا شیر گرم ممکن است به شما در جذب بیشتر فواید کورکومین کمک کند. افزودن فلفل سیاه به غذا نیز می‌تواند به جذب بیشتر این ترکیب کمک کند. زنجبیل و زردچوبه با هم نیز ترکیب بسیار خوبی هستند.
 

کنترل سرفه: آب نمک و عسل

 
اگر گلودرد شما همراه با سرفه باشد، غرغره کردن با آب نمک ممکن است مفید باشد. حدود نصف قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان پر آب گرم مخلوط کنید و قبل از بیرون ریختن، چند ثانیه آن را در اطراف دهان و پشت گلو بچرخانید. هر نوع نمکی که در خانه داشته باشید می‌تواند موثر باشد. پزشکان اغلب غرغره کردن آب نمک را به عنوان راهی برای کاهش درد در دهان یا پشت گلو و بهبود سلامت کلی دهان توصیه می‌کنند. غرغره کردن آب نمک به شل شدن مخاط غلیظ کمک می‌کند و همچنین می‌تواند محرک‌هایی مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و آلرژن‌ها را از گلو پاک کند.
 
افزودن عسل به محلول غرغره یا هر چای یا نوشیدنی گرم نیز می‌تواند اثر آرام بخشی داشته باشد. عسل به عنوان یک ماده نرم کننده عمل می‌کند، به این معنی که با پوشاندن بافت‌های تحریک شده، آنها را آرام کند. بسیاری از فرهنگ‌ها تنوع خاص خود را از یک نوشیدنی آرام بخش حاوی عسل دارند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد این دارو در کاهش دفعات سرفه مؤثر است. در واقع، یک مطالعه بر کودکان ۱ تا ۵ ساله نشان داده است مصرف دو قاشق چای‌خوری عسل در هنگام خواب به اندازه داروی دکسترومتورفان، در کاهش سرفه‌های شبانه و بهبود کیفیت خواب مؤثر است.
 

رفع احتقان: گیاهان و بخار

 
مرطوب نگه داشتن مجرای بینی یک راه حل ساده و بی‌خطر دیگر است که ممکن است به کودکان و بزرگسالان کمک کند تا کمی از علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی تسکین یابند. شما می‌توانید با استفاده از یک مرطوب کننده در اتاق خود، مخلوط کردن مقداری عصاره گیاهی یا شستشوی آب نمک گرم از طریق بینی به این کار دست یابید. مانند غرغره کردن با آب نمک، شستشوی بینی ممکن است به حذف برخی از ویروس‌ها و مخاط از بدن کمک کند و در عین حال تورمی را که میتواند باعث احتقان شود را کاهش دهد.
 
یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۹ نشان داده است این فرآیند ممکن است به کوتاه کردن طول مدت بیماری و همچنین کاهش انتقال احتمالی میکروب‌ها به دیگران کمک کند. بهتر است از آب مقطر، استریل یا جوشانده برای شستشوی بینی استفاده شود. همچنین می‌توان از اسپری‌های نمک بینی تجاری برای اثرات مشابه استفاده کرد. تحقیقات نشان داده است حفظ رطوبت اتاق در حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد، انتقال ویروس‌های تنفسی را کاهش می‌دهد و حتی ممکن است از بیمار شدن افراد دیگر در خانه جلوگیری کند. در آن رطوبت، تعداد کمتری از ویروس‌ها بر سطوح و هوا پیدا می‌شود و ویروس‌هایی که وجود دارند زودتر از بین می‌روند.
 
منتول، یک ماده شیمیایی موجود در نعناع فلفلی و سایر گیاهان نعناع نیز می‌تواند تنفس را راحت‌تر کند. برخی افراد همچنین از گیاهان تازه یا خشک شده در بخار درمانی‌های سنتی برای رفع احتقان استفاده می‌شوند. می‌توانید این کار را با خیساندن گیاهانی مانند اکالیپتوس یا آویشن در آب جوش به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه انجام دهید، سپس سر خود را با حوله بپوشانید و بخار آن را تنفس کنید. از طرف دیگر، می‌توانید برگ‌های خشک شده را در حمام بخار آویزان کنید تا از این فواید بهره‌مند شوید.
برچسب ها: سرماخوردگی ، بیماری
ارسال به دوستان
بازداشت دو گروه جعل اسناد ملکی و سند خودرو (فیلم) چند میلیون ایرانی از ‎واتساپ استفاده می‌کنند؟ تروریست‌هایی که کت شلواری شدند (عکس) آلودگی تهران تا شنبه ظهر ادامه خواهد داشت (فیلم) غذای خیابانی در پاکستان؛ پخت و سرو چلو مرغ بریانی در کراچی (فیلم) آخرین وضعیت ثبت‌نام حج ۱۴۰۴ یادی از زنده یاد ایرج بسطامی با ترانه ماندگار "کیه کیه در می زنه من دلم می لرزه" (صدا) تجمع اعتراضی علویان در شهر بانیاس سوریه (فیلم) عضو شورای شهر تهران: نام‌گذاری خیابان بیستون در تهران به یحیی سنوار دوباره بررسی می‌شود مردم شهر مصیاف در استان حماء نیز علیه تروریست‌های تحریرالشام به پاخاستند (فیلم) کلاهبرداری 10 میلیارد تومانی از 30 سرمایه‌گذار شکستن حکومت نظامی توسط معترضان در دمشق (فیلم) تروریست‌های الجولانی علوی ها را این گونه بعد از دستگیری مورد اهانت قرار می دهند (فیلم) معاون وزیر بهداشت: با آلودگی هوا دچار مشکلات زیادی شده‌ایم پیام مقام معظم رهبری به مناسبت میلاد حضرت مسیح (ع)