۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۸۱۶۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۳ - ۱۱-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۸۱۶۰
انتشار: ۱۷:۲۳ - ۱۱-۰۹-۱۴۰۳
گفت‌و‌گوی عصر ایران با استاددانشگاه ریجنتس لندن

توافق ایران و آمریکا در دوران پزشکیان و ترامپ؟ - خوش‌بین نیستم

توافق ایران و آمریکا در دوران پزشکیان و ترامپ؟  - خوش‌بین نیستم
ترامپ رویکردی مبادله ای به امور بین‌الملل دارد. با این حال همه چیز قابل معامله نیست- دکتر ارنستو گالو


  عصر ایران؛ محمد حسن گودرزی- به باور دکتر ارنستو گالو - استادیار روابط بین‌الملل در دانشگاه ریجنتس در لندن- ترامپ رویکردی مبادله‌ای به امور بین‌الملل دارد.

   با نزدیک‌تر شدن به موعد تحلیف و بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید (اول یهمن)‌، سؤالات و حدس و گمان‌های زیادی در مورد اعضای دولت او و نوع سیاست‌های این دولت در مسائل بین‌الملل به وجود آمده است.

  ا‌ز سوی دیگر، تحولات اخیر در لبنان و سوریه نشان می‌دهد مسائل در خاورمیانه بیش از پیش پیچیده شده و به نظر می‌رسد که تنش‌ها در این منطقه وارد مرحله تازه‌ای شده است.

   زمینه های اصلی پژوهش‌های دکتر ارنستو گالو (Ernesto Gall) نظریه روابط بین‌الملل، اقتصاد سیاسی و سیاست اوراسیا است.  

   دکتر گالو کتابی در مورد نظریه روابط بین‌الملل (به زبان ایتالیایی) و ویرایش مشترک «دموکراسی در سازمان ملل» در کارنامه خود دارد. وی در گفت و گو با عصرایران در مورد سیاست خارجی دولت ترامپ در دوره جدید خود صحبت کرده است:

جهان شاهد پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود. به نظر شما دلیل اصلی پیروزی او چه بود؟

   مانند بسیاری از موارد اخیر در اروپا و جهان، ملی گرایی، طرد مهاجران و حتی نژادپرستی از عوامل کلیدی در پیروزی او بوده است. در عین حال، به رغم رشد پایدار اقتصادی از سال 2022، بسیاری از شهروندان ایالات متحده نگران اقتصادی هستند که با نابرابری و تورم بالا آسیب دیده است. اما آیا ترامپ راه حل است؟

به نظر شما بزرگ‌ترین اشتباه دولت جو بایدن در زمینه روابط بین‌الملل چه بوده است؟

  تیم بایدن به اندازه کافی بر صلح و سازمان‌های بین‌المللی تمرکز نکرد. موضوع تعرفه‌ها و ملی‌گرایی اقتصادی باقی مانده‌اند و مرجع استیناف یعنی سازمان تجارت جهانی همچنان مسدود است. اما باز هم باید به جنگ در اوکراین و خاورمیانه اشاره داشت که حل نشده است. به نظر من، ایالات متحده نفوذ بین‌المللی را از دست داده است.

رویکرد دولت دوم دونالد ترامپ در قبال مسائل بین المللی چگونه خواهد بود و چه تفاوت ها و شباهت‌هایی با دولت اول وی در حوزه مسائل بین الملل خواهد داشت؟

  دولت اول نسبتاً (در عرصه بین‌الملل) آرام بود. من مطمئن نیستم دومی هم این طور باشد. ترامپ در حال تلاش برای ایجاد یک هویت ملی گرایانه قوی است که از نظر صلح چشم‌انداز خوبی ندارد. انتصابات او نیز بسیار مشکوک است. باید گفت که یک طبقه حکومتی جدید ملی گرا و اقتدارگرا در حال ظهور است.

سیاست دونالد ترامپ در قبال جنگ اوکراین چگونه خواهد بود؟ آیا او با دعوت از طرفین برای پذیرش خودمختاری مناطق روس‌نشین و قطع کمک‌های دوران بایدن به اوکراین تلاش می‌کند آن را متوقف کند یا به سیاست بایدن برای جلب حمایت اروپا ادامه دهد؟

در عمل، روسیه و ایالات متحده ممکن است بیشترین سود را ببرند، در حالی که اروپا و به ویژه اوکراینی ها ممکن است بازنده اصلی باشند. با این حال، دستیابی به صلح آسان نخواهد بود. ترامپ ممکن است بر سر توافق مذاکره کند، اما پوتین چطور؟ برخی از همکاران ارشد او - پاتروشف، سچین و جناح قدیمی KGB قدرتمند و جنگ طلب هستند.

به نظر شما، با توجه به حمایت کامل دونالد ترامپ از اسرائیل، آیا هنوز فرصتی برای دستیابی به آتش بس میان اسرائیل و فلسطینی ها وجود دارد؟

 در حال حاضر آسان نیست. ترامپ رویکردی مبادله ای به امور بین‌الملل دارد. با این حال همه چیز قابل معامله نیست از جمله مبارزه برای وطن یا برخی اعتقادات . دیپلماسی عاقلانه و روشنگرانه لازم است.

 پیروزی ترامپ در انتخابات امسال تا حدودی به دلیل آرای مسلمانان و اعراب در آمریکا است که اگرچه تعدادشان زیاد نبود، اما از نظر آرای انتخاباتی در یکی دو ایالت نوسانی تأثیرگذار بودند. ترامپ به این حمایت چه پاسخی خواهد داد؟

 من فکر می‌کنم ترامپ بیشتر نگران ملی گرایان مسیحی است که یکی از حوزه‌های انتخابیه اصلی او هستند. او در عین حال نگران نفت و گاز اعراب نیز هست. برداشت من این است که او سعی خواهد کرد به منابعی که از قاره آمریکا، از کانادا تا ونزوئلا، گویان و فراتر از آن می‌آیند، تکیه کند.

به نظر شما سیاست کلی دونالد ترامپ در خاورمیانه چگونه پیش خواهد رفت؟ در شرایطی که افکار عمومی در جهان عرب به دلیل جنگ غزه پذیرای آن نیستند، ترامپ تا چه اندازه در دوره ریاست جمهوری جدید خود توافقنامه ابراهیم یا توافقات مشابه را دنبال خواهد کرد؟

ممکن است ترامپ توافقی را دنبال کند، اما اعتبار او در جهان عرب چیست؟ شاید او بتواند رهبران و طبقات حاکم را جذب کند اما به سختی می‌تواند مردم را در کشورهای عربی به طرف خود بکشد.

  برخی معتقدند با توجه به سابقه خروج دونالد ترامپ از برجام، ترور قاسم سلیمانی و سیاست فشار حداکثری بر ایران، چشم‌اندازی برای ایجاد توافق جدید بین تهران و واشنگتن وجود نخواهد داشت. اما برخی دیگر معتقدند به دلیل حضور رئیس جمهور اصلاح طلب در ایران (مسعود پزشکیان) دستیابی به توافق بین دو کشور همچنان در دسترس است. نظر شما چیست؟

  به نظر می رسد دیدار اخیر بین ایلان ماسک و ایروانی (سفیر ایران در سازمان ملل) به برخی از آب شدن یخ‌های احتمالی اشاره دارد (این دیدار را البته مقامات وزارت امور خارجه ایران تکذیب کردند-مترجم). با این حال من خوش‌بین نیستم. با این همه ایران می‌تواند به یک طرف گفت‌و‌گوی مهم در روابط آمریکا و روسیه یا آمریکا و چین تبدیل شود.

برچسب ها: آمریکا ، ترامپ
ارسال به دوستان