۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۹۵۸۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۷-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۹۵۸۶
انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۷-۰۹-۱۴۰۳

دستاورد دانشمندان: تولید باتری جدیدی که ۵ هزار سال عمر می‌کند!

دستاورد دانشمندان: تولید باتری جدیدی که ۵ هزار سال عمر می‌کند!
دانشمندان موفق شدند نخستین باتری الماس کربن-14 در جهان، با عمر ۵ هزار سال را تولید کنند.

بنابر گزارش Toms Hardware، دانشمندان بریتانیایی در یک پیشرفت چشمگیر، موفق به ساخت نخستین باتری الماس کربن-۱۴ در جهان شده‌اند. این باتری نوآورانه، با بهره‌گیری از خاصیت رادیواکتیو کربن-۱۴ و ساختار منحصربه‌فرد الماس، قادر است انرژی پایدار و طولانی مدتی را تولید کند.

به گزارش زومیت، درواقع کربن-۱۴ ایزوتوپی از کربن با نیمه‌عمر ۵٬۷۰۰ سال است. بنابراین یک باتری مبتنی‌بر الماس می‌تواند تا هزاران سال انرژی تولید کند. این ویژگی منحصربه‌فرد، باتری‌های مبتنی‌بر الماس را به گزینه‌ای ایدئال برای دستگاه‌هایی تبدیل می‌کند که تعویض باتری در آن‌ها دشوار یا غیرممکن است. برای مثال، می‌توان از این باتری‌ها در ایمپلنت‌های پزشکی مانند ضربان‌سازها استفاده کرد تا بیماران نیازی به جراحی‌های مکرر برای تعویض باتری نداشته باشند.

در باتری مبتنی‌بر الماس، اتم‌های کربن-۱۴ در یک ساختار الماسی شکل محصور شده‌اند. با فروپاشی رادیواکتیو کربن-۱۴، الکترون‌هایی آزاد می‌شوند که توسط ساختار الماس جذب شده و جریان الکتریکی تولید می‌کنند. این فرایند مشابه عملکرد سلول‌های خورشیدی است، با این تفاوت که به‌جای نور، از ذرات آزاد شده در اثر فروپاشی رادیواکتیو استفاده می‌شود.

دانشمندان بر این باورند که باتری‌های جدید مبتنی‌بر الماس می‌توانند انقلابی در دنیای انرژی ایجاد کنند. این باتری‌ها نه‌تنها پاک و ایمن هستند، بلکه می‌توانند به کاهش وابستگی به منابع انرژی فسیلی کمک کنند. با توسعه‌ی بیشتر این فناوری، می‌توان انتظار داشت که شاهد کاربردهای گسترده‌تر باتری‌های الماسی در صنایع مختلف باشیم.

یکی از کاربردهای مهم باتری‌های مبتنی‌بر الماس، در صنعت فضایی است. فضاپیماهایی مانند وویجر ۱ که در سال ۱۹۷۷ پرتاب شد، هنوز هم داده‌هایی را به زمین ارسال می‌کند، اما عمر باتری آن روبه‌پایان است و تا سال ۲۰۳۶ دوام خواهد آورد؛ بنابراین استفاده از باتری‌های مبتنی‌بر الماس می‌توانند به فضاپیماها امکان دهند تا برای هزاران سال به فعالیت خود ادامه دهند و اطلاعات ارزشمندی را از اعماق فضا به زمین ارسال کنند.

در مجموع، ساخت باتری الماس کربن-۱۴ یک دستاورد بزرگ در زمینه‌ی فناوری باتری محسوب می‌شود. این نوع از باتری‌ها با عمر طولانی و توانایی تولید انرژی پایدار، می‌تواند به‌عنوان یک منبع انرژی ایدئال برای دستگاه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. با پیشرفت تحقیقات در این زمینه، می‌توان انتظار داشت که باتری‌های الماس نقش مهمی در آینده‌ی انرژی ایفا کنند.

برچسب ها: تولید باتری ، الماس
ارسال به دوستان
وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم (فیلم) حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا؛ هدف قرار دادن بیماران و مسافران (فیلم) شاخه خراسانی تحریرالشام جولانی به رهبری «مولوی عبدالفتح» خلاصه بازی چادرملو اردکان ۰ - استقلال ۰ (فیلم) طلسم گل نزدن در لیگ برتر شکست؟ نه! چادرملو و استقلال هم صفر-صفر کردند پزشکیان: ما چه چیزی از همسایگان عرب کم داریم؟ آخر هفته‌ای بارانی و برفی در قم؛ ورود سامانه بارشی از جمعه پزشکیان: شخصاً در مدرسه‌سازی کارگری می‌کنم (فیلم) سفر مهم رئیس جمهور به روسیه؛ امضای توافقنامه همکاری با پوتین پزشکیان از تغییر شیوه آموزش در مدارس دولتی خبر داد (فیلم) رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی نماز جمعه این هفته تهران به امامت صدیقی برگزار می‌شود تصاویری از حمله جنگنده‌های رژیم اسرائیل به پایتخت یمن (فیلم) حمله اسرائیل به صنعا و حدیده (فیلم) ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد