کیک پنیر یا همان چیز کیک، از محبوبترین دسرها در دنیاست که از مواد ساده تشکیل شده و دستور پخت بسیار آسانی دارند. چیز کیک را میتوان در دورهمی های خانوادگی یا دوستانه به همراه چای یا قهوه برای عصرانه میل نمود.
به گزارش ایرنا، چیزکیکها در حالت کلی از دو لایه تهیه میشوند، لایه پایینی آن بیشتر از بیسکویتهای ترد و یا کیک تشکیل میشود. میتوانید برای تهیه چیز کیک بنا به سلیقهتان از بیسکوییت پتیبور شکلاتی و یا وانیلی استفاده کنید. لایه بالایی چیز کیک نیز معمولا ضخیم و نرم بوده و از موادی مانند پنیر تازه، تخممرغ، و شکر تشکیل میشوند.
درست کردن چیز کیک به دو روش است یکی داخل فر و دیگری داخل یخچال میباشد، برای تهیه چیزکیک در فر و تهیه چیز کیک در یخچال بهتر است، نکات زیر را رعایت کنید.
یکی از مواد لازم برای تهیه چیزکیک پنیر خامهای است، انواع پنیر خامهای در فروشگاهها موجود میباشد، پنیر خامهای را انتخاب کنید که مرغوب بوده و عطر و طعم کیکتان را فوقالعاده کند.
برای اینکه بافت چیزکیکتان عالی شود، بیسکوییت پتی پور را کامل خرد کنید. برای این کار بهتر است از غذاساز استفاده کنید.
برای جلوگیری از سفت و گلولهشدن پنیر خامهای، آن را قبل از شروع تهیه چیزکیک به دمای اتاق برسانید تا کیک بافتی نرم و خامهای پیدا کند. همچنین بهتر است باقی مواد هم قبل از استفاده به دمای محیط برسند.
قبل از له کردن بیسکویتها، آنها را حدود ۸-۱۰ دقیقه در فر با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید تا بیسکویت بافت نرم تری پیدا کند.
برای یک دست شدن بافت چیز کیک، قبل از اضافه کردن پنیر خامهای به چیز کیک آن را به خوبی هم بزنید.
برای جلوگیری از خشک شدن و ترک خوردن چیز کیک، هنگام پخت آن در فر، یک ظرف آب در فر و زیر چیز کیک قرار دهید. این کار نه تنها سبب میشود چیز کیک خشک نشود و ترک نخورد بلکه باعث میشود کنارههای چیزکیک زودتر از وسط پخت نشوند.
برای تهیه چیز کیک از قالب کمربندی استفاده کنید، این قالب به گونهای است که طرفین و ته آن قابل جدا شدن است و شما راحتتر با آن چیز کیک را از قالب جدا خواهید کرد.
اگر چیز کیکتان را در فر میپزید، برای جلوگیری از اختلال در روند پخت چیز کیک و ترک خوردگی آن، درب فر را باز نکنید زیرا باز کردن درب فر حین پخت درجه حرارت را به شدت کاهش میدهد.
اگر میخواهید چیز کیکتان بافتی خشک و شکننده نداشته باشد، آن را بیش از حد نپزید و زمان زیادی در فر قرار ندهید. برای اطمینان از زیاد نپختن آن بک کیک ضربه آرامی با قاشق چوبی بزنید اگر کل کیک تکان خورد به این معنی است که پختن آن به زمان بیشتری نیاز دارد.
برای جلوگیری از خراب شدن بافت کیک بهتر است هنگام تهیه آن از به همزدن بیش از حد تخممرغها اجتناب کنید. قبل از افزودن تخممرغ به مواد، کمی آنها را با سرعت کم در میکسر هم بزنید تا زمانی که زرده و سفیده کاملا ترکیب شود.
برای اینکه چیز کیک شما بعد از برش خرد نشود، بعد از پخت چیز کیک، ابتدا چاقو را داغ کنید و سپس کیک را برش بزنید و بعد از هر برش، چاقو را با دستمال تمیز کنید تا خردههای برش به تکههای بعدی نچسبد.
چیز کیک را میتوان به دو صورت با ژلاتین و بدون ژلاتین هم درست کرد، در چیز کیکها پودر ژلاتین باعث سفت شدن ترکیب پنیر و خامه میشود و بافتی شبیه به موس به آن میدهد.
قبل از سرو کردن چیز کیک آن را برای حداقل ۴ ساعت درون یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت شود. چیز کیک یخچالی را میتوانید تا ۳ روز در ظرف دربسته درون یخچال نگهداری کنید. چیز کیک نباید بیش از ۴ ساعت در دمای اتاق بماند و همیشه باید در یخچال نگه داری شود.