۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۰۷۲۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۲۱-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۰۷۲۳
انتشار: ۱۲:۱۷ - ۲۱-۰۹-۱۴۰۳

آموزش هوش مصنوعی با «سرعت نور» ممکن می‌شود

آموزش هوش مصنوعی با «سرعت نور» ممکن می‌شود
آی‌بی‌ام برای سرعت بخشیدن به کارها، آنچه را که ادعا می‌کند نسل بعدی فناوری نوری است، توسعه داده است. استفاده از اپتیک برای جابجایی داده‌ها کار جدیدی نیست. برای چندین دهه برای انتقال اطلاعات از مکانی به مکان دیگر از کابل‌های فیبر نوری استفاده می‌شده است.

شرکت آی‌بی‌ام (IBM) راهی برای آموزش و اجرای مدل‌های هوش مصنوعی مولد پنج برابر سریع‌تر و کارآمدتر از قبل با تعویض سیم‌های مسی با پرتوهای نور برای اتصال اجزای مرکز داده ارائه کرده است.

به گزارش ایسنا، پارادوکس عصر دیجیتال ما این است که با کوچکتر شدن رایانه‌ها، مشکلات بزرگتر می‌شوند. درحالی که تراشه‌ها روی ترانزیستورهای بیشتری جمع می‌شوند تا زمانی که تعداد آنها به میلیاردها برسد، مراکز داده عظیم و قدرت پردازش مورد نیاز برای ساخت مدل‌های هوش مصنوعی مولد مدرن را ممکن کرده‌اند.

با این حال، این مدل‌ها با تکامل بیشتر و بیشتر به قدرت پردازشی نیاز دارند، مراکز داده به مصرف‌کنندگان اصلی انرژی تبدیل شده‌اند و خود تراشه‌ها نه تنها به محدودیت‌های فناوری، بلکه قوانین فیزیک نیز فشار می‌آورند.

به نقل از نیواطلس، دو گلوگاه فنی و فیزیکی برای این مراکز داده، سیم مسی ساده و سرعتی است که الکترون‌ها می‌توانند در طول آن جریان یابند. اینها یکی از دلایل اصلی جمع و جور بودن وسایل الکترونیکی هستند. کوچک شدن وسایل الکترونیکی فقط برای راحتی نیست. بلکه برای این است که با سریعتر و قدرتمندتر شدن رایانه‌ها، مدت زمانی که داده‌ها از یک مؤلفه به مؤلفه دیگر منتقل می‌شوند به یک عامل عملکرد اصلی تبدیل می‌شود.

آی‌بی‌ام برای سرعت بخشیدن به کارها، آنچه را که ادعا می‌کند نسل بعدی فناوری نوری است، توسعه داده است. استفاده از اپتیک برای جابجایی داده‌ها کار جدیدی نیست. برای چندین دهه برای انتقال اطلاعات از مکانی به مکان دیگر از کابل‌های فیبر نوری استفاده می‌شده است. با این حال، این استفاده عمدتا برای مسافت‌های طولانی بوده است و هنگامی که داده‌ها وارد رایانه می‌شوند، فرآیند به سیم‌های مسی باز می‌گردند.

برای غلبه بر این موضوع، آی‌بی‌ام به فرآیند جدیدی برای ایجاد Co-Packaged Optics (CPO)  در قالب یک موج‌بر نوری پلیمری (PWG) روی آورده است که سیگنال‌های نوری را بین مدارهای مجتمع فوتونیکی (PIC) و اتصالات خارجی هدایت می‌کند. این شرکت می‌گوید که آزمایش‌های موج‌بر نوری پلیمری نشان می‌دهد که اگر از آن در مراکز داده استفاده شود، پنج برابر کمتر از نسخه‌های معمولی به برق نیاز دارند و به اتصالات کابلی اجازه می‌دهند از یک متر تا صدها متر امتداد داشته باشند و در عین حال امکان ایجاد معماری انعطاف‌پذیرتر را در حین حمل ترابیت داده در هر واحد فراهم کند.

ادعای آی‌بی‌ام این است که کاهش مصرف انرژی برای آموزش یک مدل هوش مصنوعی برای نیرو رسیدن به ۵۰۰۰ خانه در ایالات متحده به مدت یک سال کافی است و استفاده از نور به دلیل داشتن ۸۰ برابر پهنای باند بیشتر نسبت به سیستم‌های معمولی، زمان آموزش یک مدل زبانی بزرگ هوش مصنوعی را از سه ماه به سه هفته کاهش می‌دهد.

داریو گیل (Dario Gil)، مدیر تحقیقات آی‌بی‌ام می‌گوید: از آنجایی که هوش مصنوعی، انرژی و قدرت پردازش بیشتری می‌طلبد، مرکز داده باید تکامل یابد و این روش می‌تواند مراکز داده را در آینده مقاوم کند.

برچسب ها: هوش مصنوعی ، سرعت نور
ارسال به دوستان
بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس)