۰۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۱۸۲۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۲۷-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۱۸۲۶
انتشار: ۱۰:۱۳ - ۲۷-۰۹-۱۴۰۳

نه برق داریم نه هوا..! رویای ۱۴۰۴ درباره انرژی دروغ بود؟ ناترازی، دشمن جدید ایران (فیلم)

نه برق داریم نه هوا..! رویای ۱۴۰۴ درباره انرژی دروغ بود؟ ناترازی، دشمن جدید ایران (فیلم)
با توجه به شرایط فعلی، تحقق اهداف صنعت برق در افق ۱۴۰۴ بعید به نظر می‌رسد.  ناترازی برق، زیرساخت‌های فرسوده و کمبود سرمایه‌گذاری، رسیدن به این اهداف را دشوار کرده است.

عصر ایران ــ هفت سال از تصویب سند چشم‌انداز صنعت برق کشور می‌گذرد، اما وعده‌های کاهش هزینه‌ها، رفع بحران زیرساخت‌ها، بهبود وضعیت زیست محیطی و رضایت مشترکین، عملاً محقق نشده است. خاموشی‌های گسترده و آلودگی هوا ناشی از استفاده از مازوت،  سهم مردم ایران از این سند چشم‌انداز بوده است.

فیلم گزارش را این‌جا ببینید

ناترازی تولید و مصرف برق، به معضلی مزمن تبدیل شده که در سال‌های اخیر شدت یافته است. تابستان گذشته، این ناترازی به بیش از ۱۵ هزار مگاوات رسید و منجر به اختلال در زندگی روزمره مردم و خسارت‌های سنگین به صنایع شد. کارشناسان، کاهش ۱.۵ درصدی رشد اقتصادی صنایع در تابستان را ناشی از همین کمبود برق می‌دانند.

وضعیت در دولت جدید نیز بهبود نیافته و ناترازی برق به ۲۱ هزار مگاوات افزایش یافته است.  آمارها نشان می‌دهد که میزان خاموشی صنایع از نیم تراوات ساعت در دولت قبل، به ۳.۵ تراوات ساعت در حال حاضر رسیده است.

دلایل این بحران متعدد است: کمبود سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، فرسودگی شبکه‌های انتقال و توزیع، عدم تنوع‌بخشی به منابع تولید برق، تأخیر در پروژه‌های نیروگاهی، و ناکارآمدی مدیریت مصرف. از سوی دیگر، رشد جمعیت و توسعه صنایع، تقاضای برق را افزایش داده، اما برنامه‌ای برای پاسخگویی به این نیاز وجود نداشته است.

قطع برق صنایع در تابستان ۱۴۰۱ به بهانه تأمین برق خانگی و ابهامات پیرامون علل برخی قطعی‌ها و ارتباط آنها با آلودگی هوا،  نارضایتی عمومی را افزایش داده است.  حتی در پاییز ۱۴۰۳ نیز شاهد قطعی‌های برنامه‌ریزی شده برق در برخی شهرها بودیم که پس از آن، آلودگی هوا به شدت افزایش یافت.

با توجه به شرایط فعلی، تحقق اهداف صنعت برق در افق ۱۴۰۴ بعید به نظر می‌رسد.  ناترازی برق، زیرساخت‌های فرسوده و کمبود سرمایه‌گذاری، رسیدن به این اهداف را دشوار کرده است. دولت جدید نیازمند ارائه برنامه‌های عملی و کاربردی برای حل مشکلات ناترازی برق، فرسودگی شبکه‌ها و جذب سرمایه‌گذاری است؛ چرا که برق پایدار، پایه و اساس رشد اقتصادی و بهبود زندگی مردم است. غفلت از این موضوع، آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای مردم و اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران 👇👇👇 کانال 1 aparat.com/asriran کانال 2 youtube.com/@asriran_official/videos
برچسب ها: آلودگی هوا ، قطعی برق
ارسال به دوستان