۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۱۰۲۲۰۸۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۲۶-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۲۰۸۸
انتشار: ۱۰:۵۷ - ۲۶-۰۹-۱۴۰۳

یک اقیانوس جدید متولد می‌شود/ زمین برای همیشه تغییر می‌کند؟

یک اقیانوس جدید متولد می‌شود/ زمین برای همیشه تغییر می‌کند؟
یکی از فعال‌ترین مناطق زمین‌شناسی جهان در آفریقا که اکنون یکی از جالب ترین دوران تاریخ خود را از سر می‌گذراند، احتمالا در تاریخ نه چندان دور زمین، به یک اقیانوس تبدیل می‌شود و ششمین اقیانوس زمین را به وجود می‌آورد.

ریفت ولی یا دره کافت آفریقا، دورانی از تاریخ خود را از سر می‌گذراند که می‌تواند این قاره را به دو قسمت تقسیم کند. این‌یک پدیده زمین‌شناسی در شرق آفریقا است که می‌تواند برای همیشه نقشه زمین را تغییر دهد. درنتیجه حرکت‌های تکتونیکی که در حال شکافتن آفریقا است، یک اقیانوس جدید بر روی زمین در حال شکل‌گیری است. این رویداد که می‌تواند در پنج تا ده میلیون سال آینده رخ دهد، ششمین اقیانوس زمین را به وجود می‌آورد و این‌یک رویداد زمین‌شناسی بی‌سابقه در تاریخ کنونی سیاره ما خواهد بود.

آیا زمین می‌تواند اقیانوس دیگری داشته باشد؟

به گزارش خبرآنلاین، با پنج اقیانوس شناخته‌شده اطلس، آرام، هند، قطب شمال و اقیانوس‌های جنوبی، در حال حاضر، زمین عمدتاً توسط آب پوشانده شده است. بااین‌حال، دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که به دلیل جدا شدن صفحه سومالی از صفحه نوبی در منطقه‌ای به نام ریفت ولی، که از اتیوپی تا موزامبیک امتداد دارد، ششمین اقیانوس پدیدار شود.

این فرآیند زمین‌شناسی که توسط نیروهای داخلی زمین هدایت می‌شود، به دلیل واگرایی صفحات تکتونیکی در حال شکافتن قاره آفریقا است. در برخی مناطق، مانند اتیوپی و کنیا، شکاف‌هایی در سطح زمین ایجادشده است که نشان می‌دهد جداسازی در حال انجام است. با ادامه حرکت صفحات، انتظار می‌رود که شاخ آفریقا از بقیه قاره جدا شود و به اقیانوس هند اجازه دهد تا این منطقه را از آب بپوشاند و اقیانوس جدیدی را تشکیل دهد.

یک منطقه فعال زمین‌شناسی

ریفت ولی یکی از فعال‌ترین مناطق زمین‌شناسی در جهان است. در آن منطقه، پوسته زمین در حال کشیده شدن است و تشکیل شکاف‌ها باعث می‌شود که تکه‌های خشکی، در آب غرق شود. علاوه بر این، این منطقه به دلیل فعالیت شدید آتش‌فشانی و لرزه‌ای خود شناخته‌شده است که نشان‌دهنده حرکت مداوم صفحات تکتونیکی است. آتش‌فشان‌هایی مانند کوه کلیمانجارو و کوه نیراگونگو، همراه با زمین‌لرزه‌های مکرر، نشانه‌های واضحی هستند که زمین در تکاپوی دائمی است.

این نوع جدایی قاره‌ای در تاریخ زمین‌شناسی بی‌سابقه نیست. پدیده مشابه آن زمانی رخ داد که گودال ماریانا درنتیجه برخورد صفحه اقیانوس آرام و صفحه فیلیپین شکل گرفت. اگرچه ایجاد ششمین اقیانوس یک فرآیند طولانی‌مدت است، اما دانشمندان اطمینان می‌دهند که این رویداد پیکربندی قاره‌هایی را که ما می‌شناسیم تغییر خواهد داد.

بااین‌حال، ایجاد اقیانوس‌های جدید تنها پدیده زمین‌شناسی نیست که می‌تواند جغرافیای زمین را تغییر دهد. درواقع، برخی کارشناسان معتقدند هند نیز در حال تجربه تقسیم زمین ساختی است که می‌تواند در آینده منجر به جدایی این قاره و درنتیجه تشکیل قاره جدیدی شود. همچنین انتظار می‌رود که این پدیده در طی میلیون‌ها سال رخ دهد، زیرا صفحات تکتونیکی به حرکت اجتناب‌ناپذیر خود ادامه می‌دهند.

تشکیل ششمین اقیانوس و تغییرات تکتونیکی پیش رو، دلیلی بر این است که زمین یک سیاره پویا و همیشه در حال تکامل است. اگرچه این رویدادها در طی میلیون‌ها سال رخ‌داده‌اند، اما به ما یادآوری می‌کنند که سیاره «زنده» است و در آینده‌ای دور، زمین مکانی بسیار متفاوت با آنچه امروز می‌دانیم خواهد بود.

منبع: en.as

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد