۰۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۲۱۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۲۶-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۲۱۴۰
انتشار: ۱۲:۵۸ - ۲۶-۰۹-۱۴۰۳

زیباکلام : قانون حجاب انتقام گرفتن اقلیت از مردم است / پزشکیان تسلیم تندروها شود، تتمه اعتبارش را هم از دست داده است

زیباکلام : قانون حجاب انتقام گرفتن اقلیت از مردم است / پزشکیان تسلیم تندروها شود، تتمه اعتبارش را هم از دست داده است
صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به فشار تندروها به دولت، گفت: قانون حجاب انتقام گرفتن اقلیت از مردم است واگر آقای پزشکیان تسلیم خواست تندروها شود، آن تتمه اعتباری که برایش باقی مانده از بین خواهد رفت. امیدوارم که ایشان بتواند در برابر تندروها بایستد.
قانون عفاف و حجاب فعلا برای اجرا ابلاغ نمی شود، این آخرین خبر از تصمیم گرفته شده درباره این قانون پرحاشیه است. بنا بر اخبار منتشر شده با تصمیم و پیگیری های رئیس جمهور در نهایت این قانون در دستور کار شورایعالی امنیت ملی قرار گرفته است و رئیس مجلس به سمت ابلاغ نخواهد رفت. اما سوال این است که آیا این قانون اولویت کشور است؟ اولویت اصلی و مهم کشور در شرایط فعلی چیست؟ 
 
صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید دارد که اولویت این روزهای نظام مسائل اقتصادی است؛«مهم ترین اولویت های کشور این است که وضعیت اقتصادی بهبود پیدا کند، امید جوانان را به آینده بیشتر کرده و مردم از این حالت بغض، کینه و نفرت یک مقدار فاصله بگیرند.»
 
زیباکلام به پزشکیان هشدار می دهد؛«اگر آقای پزشکیان تسلیم خواست تندروها شود، آن تتمه اعتباری که برایش باقی مانده از بین خواهد رفت.»
 
در ادامه مشروح گفت و گوی صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح طلب را با خبرآنلاین می خوانید؛
 
*******
 
* آقای زیباکلام! این روزها، بحث‌های زیادی درباره مذاکره با آمریکا، رفع فیلترینگ، مشکلات اقتصادی و ... مطرح می‌شود، مهم‌ترین اولویت کشور از نگاه شما چیست؟
 
سوال شما می‌ تواند مهم ترین اولویت نظام یا مهم ترین اولویت کشور باشد؛ این دو با هم متفاوت هستند. علی القاعده مهم ترین اولویت نظام باید سیاست ها و تصمیماتی باشد که به بقای نظام کمک کند، با استقبال مردم روبه‌رو شوند تا نظرات منفی نسبت به نظام وجود دارد، را ترمیم کند. 

مهمترین اولویت کشور، بهبود وضعیت اقتصاد و امید جوانان است

اما مهم ترین اولویت های کشور این است که وضعیت اقتصادی بهبود پیدا کند، امید جوانان را به آینده بیشتر کرده و مردم از این حالت بغض، کینه و نفرت یک مقدار فاصله بگیرند. اصرار به خروج از کشور برای نسل جوان کاهش پیدا کند، فقر، شکاف طبقای محدودتر شده و به محیط زیست، کاهش آلودگی هوا و از بین نرفتن جنگل ها توجه بیشتری کنند. بنابراین، بخشی از اهداف و آرمان های کشور با اهداف نظام یکسان بوده و بخشی دیگر از آن جدا هستند. 
 
* چقدر پرداختن به مسائل حاشیه‌ای به جای مسائل مهم می‌توان کشور را دچار معضل و مشکل کند؟
 
جای تاسف بسیار دارد که وقتی کشور با مشکلات و معضلات بسیار عمیقی رو به رو است، عده‌ای تندرو اصرار ورزیده و لایحه ای را به نام عفاف و حجاب بدو بدو پشت درهای بسته مجلس ببرند و تصمیم بگیرند. سپس این قانون را به آقای پزشکیان بدهند و بگویند که این مصوبه مجلس به تایید شورای نگهبان رسیده و باید اجرا کنید. 

خودکشی سیاسی پزشکیان با اجرای قانون عفاف و حجاب

ما می دانیم که این قانون چقدر با مخالفت گسترده اقشار مردم، جوانان، زنان و به خصوص افراد تحصیل کرده جامعه روبروست، ما می دانیم که اگر دولت آقا پزشکیان این قانون را برای اجرا بگذارد خودکشی سیاسی‌ است، آقای پزشکیان با حداقل محبوبیت و حداقل آرا رئیس جمهور شده است و تا به الآن تلاش جدی برای افزایش محبوبیت ایشان، اعتبار و سرمایه اجتماعی نشده است. 
 
البته، من مشکلات آقای پزشکیان را درک می کنم، مسائل مملکت را می بینم، اینکه محبوبیت آقای پزشکیان پایین تر نرفته، به نظر من جای شکرش باقی است. اما اجرای قانون عفاف و حجاب، آن کورسوی امید نسبت به دولت آقای پزشکیان را از بین خواهد برد، بنابراین، ایشان تنها یک گزینه دارد و این است که به هرشکلی که می تواند، جلوی اجرای قانون عفاف و حجاب را بگیرد. زیرا دیگر سرمایه اجتماعی برای نظام باقی نمانده است.
 
اگر آقای پزشکیان تسلیم خواست تندروها شود، آن تتمه اعتباری که برایش باقی مانده از بین خواهد رفت. امیدوارم که ایشان بتواند در برابر تندروها بایستد. در برابر کسانی که با ۵ درصد یا ۱۰ درصد آرا به مجلس رفتند و نمایندگی ۸۰-۹۰ درصد مردم را ندارند. برای مثال از این قانون حجاب در بهترین حالت، ۱۰ تا ۱۵ درصد از مردم طرفداری می کنند و ۸۰ درصد با آن مخالف هستند. 

قانون عفاف و حجاب انتقام گرفتن اقلیت از مردم است

دولت آقای پزشکیان نمی خواهد این قانون را اجرا کند، تندروها نیز به اجرای قانون اصرار دارند، می توانند یک نظرسنجی ساده برگزار کنند و ببینید چند درصد مردم از آن طرفداری می کنند. اگر حتی ۲۰ درصد مردم گفتند قانون عفاف و حجاب باید اجرا شود، تندروها و آقای پزشکیان هم آن را اجرا کنند. اما این سوال ایجاد می شود که اگر ۸۰ درصد مردم با این قانون مخالفت کردند، آیا برای مردم و آینده کشور ارزش و احترام قائل هستند که دیگر اصراری به اجرای آن نکنند؟ به نظر من، این قانون به نوعی انتقام از مردم و انتقام از زن-زندگی و آزادی هست تا خواسته واقعی‌شان برای ساماندهی وضعیت حجاب. 
 
* یعنی یک رفراندوم برگزار شود؟
 
خیر، در چند شهرستان یک نظرسنجی ساده برگزار کنند که آیا با اجرای قانون عفاف و حجاب موافق هستید یا خیر؟ اگر ۲۰ درصد موافق بودند تندروها بگویند باید اجرا شود. اگر ۸۰ درصد از مردم مخالفت کردند. آن زمان، تندروها حاضرند به احترام مردم عقب بکشند؟
 
امیدوارم، آنچه در سوریه رخ داد، یک مقدار ذهن مسئولان جمهوری اسلامی را باز کند، به جای اصرار ورزیدن به همان سیاست های اشتباه، یک مقداری تعقل داشته و سعه صدر داشته باشند. خاندان اسد ۵۰ سال بر سوریه حکومت کردند، شوخی نیست اما شاهد بودیم که در ۱۰ سال گذشته، حکومت بشار اسد دچار فروپاشی شد. یک نفر هم در سوریه به نفع بشار اسد پا به میدان نگذاشت. 
ارسال به دوستان
پیشگوییِ امباپه؛ پشیمانی در کار نیست، ۲۰۲۵ سالِ ماست اعلام ممنوعیت آمد و شد در حمص سوریه پس از درگیری‌ های مسلحانه چه زمانی درد زانو ناشی از کمردرد است؟ (فیلم) طرز تهیه رولت اسفناج خوشمزه؛ یک غذای جدید و سریع (فیلم) آقای آموزش و پرورش! چهار تا بچه رقصیدند دیگر... خودتان از خودتان خسته نمی‌شوید؟ سخنگوی دولت درباره بازگشایی سفارت ایران در سوریه: الان وضعیت سوریه روشن نیست اظهارات عجیب سارق خودرو! (فیلم) امضای تفاهم‌نامه اتصال شبکه افغانستان از طریق ایران واریز قسط اول بدهی الوکره؛ پرسپولیس نفس راحتی کشید عربستان به دنبال فرمول جدید برای موفقیت در تیم ملی فوتبال دیدار سفیر عربستان با وزیر ورزش ایران؛ آشتی ورزشی در راه است؟ واکنش امیر علی‌اکبری به نگهداری شیر در خانه‌اش (فیلم) واکنش روسیه به سخنان گروسی درباره ایران: آژانس اتمی بی‌طرف باشد رونالدو از النصر می‌رود؟ الهلال در کمین CR7 برنامه‌ریزی لیورپول برای دوران پس از صلاح؛ سانه در راه آنفیلد؟