۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۳۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۷ - ۳۰-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۳۱۸۱
انتشار: ۱۱:۵۷ - ۳۰-۰۹-۱۴۰۳

آمریکا: برنامه موشکی پاکستان خطرناک شده و به خاک ما می رسد/ اعمال تحریم/ اعتراض پاکستان

آمریکا: برنامه موشکی پاکستان خطرناک شده و به خاک ما می رسد/ اعمال تحریم/ اعتراض پاکستان
آمریکا می گوید برنامه موشکی پاکستان در حال توسعه است و این قدرت اتمی روی توسعه موشک های بالستیک دوربرد که می تواند خاک آمریکا را در تیررس داشته باشد، کار می کند.

پاکستان تحریم‌های آمریکا علیه برنامه موشکی خود را "تبعیض‌آمیز" خوانده و آن را محکوم کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پاکستان روز پنجشنبه تحریم های جدید آمریکا علیه برنامه موشکی بالستیک این کشور را "تبعیض آمیز" خواند که صلح و امنیت منطقه را به خطر می اندازد.

وزارت خارجه پاکستان در بیانیه‌ای هشدار داد که تحریم‌ها پیامدهای خطرناکی برای ثبات استراتژیک منطقه و فراتر از آن دارد.

این بیانیه همچنین ادعاهای ایالات متحده مبنی بر دست داشتن نهادهای تحریم شده پاکستانی در اشاعه تسلیحات را مورد تردید قرار داده و تحریم های آمریکا را "بر اساس تردیدها و سوء ظن صرف بدون هیچ مدرکی" دانست.

وزارت خارجه پاکستان همچنین ایالات متحده را به اعمال "استانداردهای دوگانه" در ارایه مجوز برای فناوری پیشرفته نظامی به سایر کشورها متهم کرد.

تحریم های آمریکا هرگونه دارایی ایالات متحده متعلق به شرکت های مورد هدف را مسدود کرده و آمریکایی ها را از تجارت با آنها منع می کند.

وزارت امور خارجه ایالات متحده گفت که یکی از این نهادهای تحریم شده، "مجتمع توسعه ملی" مستقر در اسلام آباد است که برای به دست آوردن اقلامی برای توسعه برنامه موشک های بالستیک دوربرد پاکستان که شامل سری موشک های بالستیک شاهین است، کار می کند. 4 شرکت و نهاد دیگر پاکستانی نیز به اتهامات مشابه در لیست تحریم قرار گرفته اند.

آمریکا: برنامه موشکی پاکستان خطرناک شده و به خاک ما می رسد/ اعمال تحریم/ اعتراض پاکستان

"متیو میلر" سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی ایکس(توییتر سابق) گفت که ایالات متحده "در مورد نگرانی های ما" در مورد چنین اشاعه تسلیحاتی "روشن و ثابت بوده است" و "به تعامل سازنده با پاکستان در این موضوعات ادامه خواهد داد.."

این تحریم ها با مخالفت حزب عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان نیز مواجه شد.

"ذوالفقار بخاری" سخنگوی خان، در شبکه اجتماعی ایکس به انتقاد از دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پرداخت و گفت: "ما به شدت با تحریم های آمریکا علیه مجتمع توسعه ملی و 3 نهاد تجاری مخالفیم."

آخرین تحریم‌های ایالات متحده ماه‌ها پس از آن صورت گرفت که اقدامات مشابهی علیه سایر نهادهای خارجی از جمله یک موسسه تحقیقاتی چینی اعمال شد، پس از آن که وزارت امور خارجه ایالات متحده آنها را به همکاری با مجتمع توسعه ملی متهم کرد که می‌گوید در توسعه و تولید تجهیزات موشک های دوربرد بالستیک پاکستان نقش داشته است. 

نگرانی آمریکا از بُرد موشک های پاکستان

آمریکا می گوید بُرد موشک های بالستیک دوربرد پاکستان افزایش قابل ملاحظه ای یافته و این کشور در حال کار روی توسعه موشک هایی است که حتی می تواند خاک ایالات متحده آمریکا را هدف قرار دهد.

یک مقام ارشد کاخ سفید روز پنجشنبه گفت پاکستان مجهز به سلاح هسته‌ای در حال توسعه قابلیت‌های موشک‌های بالستیک دوربرد است که در نهایت می‌تواند به این کشور اجازه حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا را بدهد و آن را به یک "تهدید نوظهور" برای ایالات متحده تبدیل کند.

"جان فاینر"معاون مشاور امنیت ملی آمریکا، تاکید کرد که روابط نزدیک بین واشنگتن و اسلام آباد از زمان خروج نیروهای ایالات متحده از افغانستان در سال 2021  بدتر شده است.

فاینر در گفتگو با بنیاد "کارنگی برای صلح بین‌المللی" گفت که پاکستان " فناوری موشکی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سامانه‌های موشک‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزاتی که آزمایش موتورهای موشکی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد."

او گفت، اگر این روند ادامه یابد، "پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله به خاک ایالات متحده را خواهد داشت."

وی با نام بردن از روسیه، کره شمالی و چین ادامه داد: تعداد کشورهایی که تمایل به دشمنی با آمریکا دارند و همزمان مجهز به سلاح هسته‌ای با موشک‌هایی که می‌توانند به سرزمین آمریکا برسند، بسیار کم است. 

فاینر گفت: "بنابراین، صراحتا، برای ما سخت است که اقدامات پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم."

سخنرانی او یک روز پس از آن بود که واشنگتن دور جدیدی از تحریم‌ها را در رابطه با برنامه توسعه موشک‌های بالستیک پاکستان، از جمله برای اولین بار علیه آژانس دفاعی دولتی که بر این برنامه نظارت می‌کند، اعلام کرد.

تحلیلگران می گویند که برنامه هسته ای و موشکی پاکستان در درجه اول با هدف مقابله با تهدیدات همسایه هند است.

"سید محمد علی" کارشناس امنیتی، تحریم ها را "کوته نگرانه، بی ثبات کننده و جدا از واقعیت های راهبردی منطقه جنوب آسیا" خواند.

پاکستان در سال 1998، زمانی که آزمایش‌های هسته‌ای زیرزمینی را در پاسخ به آزمایش‌های مشابه رقیب دیرینه و همسایه اش هند، انجام داد، به یک قدرت هسته‌ای تبدیل شد. دو طرف (هند و پاکستان) به طور مرتب در رقابت با یکدیگر روی بهبود قابلیت های موشک های کوتاه، میان برد و دوربرد خود کار می کنند.

این دو رقیب جنوب آسیا از زمان استقلال از بریتانیا در سال 1947، دو جنگ از سه جنگ خود را بر سر کشمیر انجام داده اند.

 

ارسال به دوستان
سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است