۰۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۳۱۸۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۳۰-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۳۱۸۹
انتشار: ۱۳:۱۰ - ۳۰-۰۹-۱۴۰۳

طرح دوباره خط لوله گاز قطر – ترکیه - اروپا با سقوط بشار اسد

طرح دوباره خط لوله گاز قطر – ترکیه - اروپا با سقوط بشار اسد
در صورت ساخت خط لوله قطر - سوریه - ترکیه، گاز خلیج فارس از طریق زمینی به اروپا خواهد رسید.

با سقوط حکومت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، طرح ساخت خط لوله گاز  قطر به ترکیه و اروپا دوباره فعال شده است.

به گزارش عصرایران، این خبر را خبرگزاری دولت ترکیه (آناتولی) منتشر کرده است.

آناتولی نوشت خط لوله گاز قطر-ترکیه که در سال 2009 متوقف شده بود، پس از سرنگونی رژیم 61 ساله بعث سوریه بار دیگر به دستور کار بازگشت.

قطر بعد از روسیه و ایران، بزرگترین منبع گازی جهان را دارد. قطر و ایران در میدان گازی مشترک در خلیج فارس به نام "پارس جنوبی" یا "میدان شمالی"، شریک هستند. این میدان، بزرگترین میدان گازی جهان است که در ایران به نام "پارس جنوبی" و در قطر به نام "میدان شمالی" شناخته می شود.

طرح دوباره خط لوله گاز قطر – ترکیه - اروپا با سقوط بشار اسد

براساس نقشه ای که آناتولی منتشر کرده، خط لوله از قطر از راه زمینی تا ترکیه از خاک کشورهای عربستان سعودی  و سوریه می گذرد تا به ترکیه برسد. بعد از آن از به بلغارستان و اروپا می رسد.

این خط لوله از نزدیکی مرز عراق نیز عبور می کند و شاخه ای از آن نیز می تواند راهی شهرهای عراق شود و نیاز نیروگاه ها و صنایع این کشور به گاز را نیز تامین کند.

گاز ایران به دلیل تحریم و افزایش مصرف داخلی، راهی برای صادرات به اروپا ندارد.

قطر در حال حاضر تقریبا تمام گاز تولیدی خود را به مایع (ال ان جی) تبدیل و به وسیله کشتی های ویژه ، به سراسر جهان صادر می کند. به زبان دیگر، صادرات گاز قطر نه بر پایه خط لوله بلکه بر پایه  تبدیل آن به مایع و انتقال به وسیله کشتی های ویژه به سراسر جهان است. این گاز مایع شده در بندر مقصد، به وسیله تاسیساتی ، دوباره به گاز تبدیل می شود.

کشورهای مختلف جهان در اروپا و امریکا در غرب تا کره جنوبی و ژاپن و چین و سنگاپور در شرق، مشتریان گاز مایع شده (ال ان جی) قطر هستند. قطر تنها یک خط لوله به سمت امارات دارد.

انتقال گاز از طریق مایع سازی و به وسیله کشتی به مراتب از انتقال آن با خط لوله، پرهزینه تر و دشوارتر است.

از ترکیه به کشورهای اروپایی خط لوله انتقال گاز وجود دارد. این یکی از مسیرهای انتقال گاز از جمهوری آذربایجان به اروپاست.

در صورت ساخت خط لوله قطر – ترکیه، این خط لوله می تواند نقش اساسی در تامین گاز و انرژی برای اروپا داشته باشد. همچنین جایگزینی برای گاز روسیه برای اروپا باشد.
به دنبال حمله روسیه به اوکراین ، تنش در روابط مسکو و اروپا بالا گرفت و در نهایت، روس ها صادرات گاز به اروپا را قطع کردند. این موضوع باعث شده اروپایی ها به دنبال منابع پایدار و قابل اعتماد برای انرژی خود باشند.

این طرح خط لوله همچنین می تواند به سوریه نقش منطقه ای بدهد و دولت این کشور از محل دریافت ترانزیت، نیازهای خود به انرژی را تامین کند.

این نظر به صورت غیررسمی مطرح است که یکی از دلایل جلوگیری روسیه از سقوط حکومت بشار اسد، جلوگیری از ساخت این خط لوله و در نتیجه، جلوگیری از پیدا شدن رقیب برای گاز صادراتی روسیه به اروپاست.
 در صورت ساخت این خط لوله، جایگاه قطر و ترکیه در انتقال و تامین انرژی جهان و منطقه تقویت می شود.

خط لوله جایگزین احتمالا می تواند از مسیر قطر – عربستان سعودی – کویت - عراق و ترکیه نیز باشد.
ترکیه هم اکنون یکی از واردکنندگان گاز روسیه است. این کشور قصد دارد در قالب قراردادی با روسیه، به فروشنده با اختیار گاز روسیه به دیگر مشتریان تبدیل شود.

برچسب ها: لوله ، گاز ، قطر ، سوریه ، ترکیه
ارسال به دوستان