۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۵۰۱۹
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۶ - ۰۶-۱۰-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۵۰۱۹
انتشار: ۲۰:۵۶ - ۰۶-۱۰-۱۴۰۳

ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟

ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟
پروفسور فرانک فن هیپل از دانشگاه پرینستون معتقد است که تلاش‌های ژاپن برای میانجیگری در روابط ایران و آمریکا قابل تقدیر است، اما ترامپ قابل پیش‌بینی نیست و هنوز مشخص نیست چه کسانی در این مذاکرات درگیر خواهند شد.

مدیر اسبق اداره علم و تکنولوژی کاخ سفید در خصوص میزان موفقیت تلاش‌های ژاپن برای میانجیگری در روابط ایران و آمریکا گفت: متأسفانه، همانطور که ایران می‌داند، ترامپ قابل پیش‌بینی نیست و من هنوز هیچ بینشی از افرادی که او در گفت‌و‌گو با ایران درگیر خواهد کرد، ندارم.

به گزارش تابناک، خبرگزاری کیودو ژاپن مدعی شد دولت ایران در حال بررسی میانجیگری ژاپن در مذاکرات پشت پرده با دولت بعدی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره موضوع هسته‌ای است.

خبرگزاری کیودو با انتشار این مطلب گزارش داد: دولت قبلی ترامپ رویکرد سختگیرانه‌ای نسبت به موضوع برنامه هسته‌ای ایران داشت که موجب افزایش تنش‌ها در روابط ایران و آمریکا شد. ژاپن کشور دوست ایران محسوب می‌شود و در صورت میانجیگری، انتظار می‌رود در کاهش تنش‌ها میان آمریکا و ایران درباره برنامه هسته‌ای آن و موضوع تحریم‌ها ایفای نقش کند.

پیش از این نیز و در دولت ابراهیم رئیسی برخی اخبار حاکی از میانجیگیری ژاپن برای احیای مذاکرات برجام مخابره شده بود.

در خصوص نقش ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا در دوره ترامپ می‌توان به تلاش‌های «شینزو آبه» نخست وزیر وقت ژاپن در دوره اول ترامپ در این زمینه نیز اشاره کرد.

هر چند تلاش‌ها در آن زمان بی نتیجه ماند ولی می‌توان ارزیابی کرد شرایط کنونی ایران، منطقه و مناسبات بین المللی متفاوت از آن زمان است و طرف ایرانی نیز برای گفت‌و‌گو با دولت ترامپ ابراز تمایل کرده است.

ژاپن به عنوان متحد آمریکا و کشوری که روابط دیرینه با ایران دارد می‌تواند به عنوان یک میانجی در روابط ایران با آمریکا و حتی غرب مطرح باشد. این کشور عضو ۷ کشور صنعتی است و از لحاظ اقتصادی نیز جایگاه بالایی در نظام بین الملل دارد.

پروفسور «فرانک فن هیپل» مدیر اسبق اداره علم و تکنولوژی کاخ سفید و استاد دانشگاه پرینستون در خصوص موضوع میانجیگری ژاپن در روابط ایران و دولت ترامپ گفت: من فکر می‌کنم که تلاش ژاپن بسیار ارزشمند و قابل ستودن است.

وی افزود: اینکه مذاکرات احتمالی چه زمانی شروع می‌شود را نمی‌توان حدس زد ولی هر چه این مذاکرات زودتر شروع شود بهتر است.

مدیر اسبق اداره علم و تکنولوژی کاخ سفید در خصوص میزان موفقیت تلاش‌های ژاپن برای میانجیگری در روابط ایران و آمریکا گفت: متأسفانه، همانطور که ایران می‌داند، ترامپ قابل پیش‌بینی نیست و من هنوز هیچ بینشی از افرادی که او در گفت‌و‌گو با ایران درگیر خواهد کرد، ندارم.

استاد دانشگاه پرینستون آمریکا در ادامه یادآور شد: ژاپن پیش از این و در دوره نخست وزیری «شینزو آبه» نیز برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا (دولت اول ترامپ) تلاش کرده بود. این تلاش‌ها هر زمان که صورت بگیرد ارزشمند و قابل تقدیر است.

ارسال به دوستان
ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود