۱۱ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۵۵۸۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۹-۱۰-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۵۵۸۳
انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۹-۱۰-۱۴۰۳

سهم وام های بانکی در استان های کشور

سهم وام های بانکی در استان های کشور
آمار و ارقام این گزارش نشان می‌دهد که بانک‌های استان تهران همچنان بیشترین رقم مانده تسهیلات پرداختی و موجودی سپرده‌ها را در میان استان‌های کشور دارد. طوری که حدود ۶۰ درصد از کل وام های بانکی در این استان پرداخت شده‌اند و ۵۸ درصد از سپرده‌های شبکه بانکی نیز در این استان تجمیع شده‌اند.
بر اساس گزارش بانک مرکزی، مانده سپرده‌ها و وام‌های بانکی در پایان آبان‌ماه امسال، به ترتیب ۳۵.۶ درصد و ۳۶.۳ درصد افزایش یافته‌اند و استان تهران همچنان با اختلافی چشمگیر، بیشترین سهم از مانده تسهیلات و سپرده‌ها را به خود اختصاص داده است. حدود ۶۰ درصد از کل وام‌های بانکی به مردم این استان پرداخت شده‌اند و ۵۸ درصد از سپرده‌های شبکه بانکی نیز در این استان تجمیع شده‌اند.
 
به گزارش تجارت نیوز، امروز بانک مرکزی با انتشار گزارشی در وب‌سایت رسمی خود، ارقام مانده تسهیلات و سپرده‌های بانکی ریالی و ارزی کشور را به تفکیک استان‌ها، تا پایان آبان‌ماه ۱۴۰۳ به‌روزرسانی کرد. آمار و ارقام این گزارش نشان می‌دهد که بانک‌های استان تهران همچنان بیشترین رقم مانده تسهیلات پرداختی و موجودی سپرده‌ها را در میان استان‌های کشور دارد. طوری که حدود ۶۰ درصد از کل وام‌های بانکی در این استان پرداخت شده‌اند و ۵۸ درصد از سپرده‌های شبکه بانکی نیز در این استان تجمیع شده‌اند.
 
طبق گزارش بانک مرکزی، دلیل این وضعیت، استقرار دفاتر بسیاری از شرکت‌ها و بنگاه‌های تولیدی سایر استان‌ها در تهران است؛ چراکه این شرکت‌ها عمده فعالیت‌های بانکی خود، از جمله سپرده‌گذاری و دریافت تسهیلات را از طریق دفاتر تهران انجام می‌دهند.
 

کدام استان کمترین مانده وام‌های بانکی را ثبت کرد؟

بر اساس داده‌های بانک مرکزی، مانده وام‌های بانکی کشور در پایان آبان‌ماه ۱۴۰۳ به هشت هزار و ۸۲۳ هزار میلیارد تومان رسید که مقایسه این رقم با آبان ۱۴۰۲ رشد ۳۶.۳ درصدی آن را نشان می‌دهد.
 
استان تهران با ثبت پنج هزار و ۲۶۹ هزار میلیارد تومان، حدود ۵۹.۷ درصد از کل مانده تسهیلات را به خود اختصاص داده است. استان‌های اصفهان، خراسان رضوی، و خوزستان نیز با ارقام ۳۵۵ هزار میلیارد تومان، ۲۹۵ هزار میلیارد تومان و ۲۴۰ هزار میلیارد تومانی در رده‌های بعدی قرار دارند.
 
در مقابل، استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۶ هزار میلیارد تومان و ایلام با ۳۸ هزار میلیارد تومان کمترین مانده تسهیلات را در میان استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.
 

رشد ۳۵.۶ درصدی مانده سپرده‌های بانکی در آبان‌ماه

بانک مرکزی در بخش دیگری از گزارش خود به وضعیت مانده سپرده‌ها اشاره کرده است. بر اساس این گزارش، مانده سپرده‌های بانکی تا پایان آبان‌ماه امسال ۱۱ هزار و ۵۶۹ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۵.۶ درصد رشد کرده است.
 
بانک‌های استان تهران با جذب ۶ هزار و ۵۸۴ هزار میلیارد تومان سپرده، حدود ۵۷ درصد از کل سپرده‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. استان‌های اصفهان با ۵۲۵ هزار میلیارد تومان، خراسان رضوی با ۴۶۲ هزار میلیارد تومان و فارس با ۴۲۱ هزار میلیارد تومان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
 
استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و ایلام، در بخش مانده سپرده‌های بانکی نیز همچون بخش مانده تسهیلات، کمترین ارقام را به خود اختصاص داده‌اند. طوری که مانده سپرده‌ها در این دو استان به ترتیب ۳۱ هزار میلیارد تومان و ۳۸ هزار میلیارد تومان ثبت شده است.
ارسال به دوستان
سوراخ شدن آسمان، یک پدیده عجیب (+عکس) رتبه‌بندی ۱۰ شرکت بزرگ جهان از نظر درآمد از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) بهترین «خانه‌های تعطیلات» جهان در سال ۲۰۲۴ (+عکس) روش های نوین مشتری‌یابی در فروش نقدی بر پویش "2 درجه کمتر" از منظر علم ارتباطات جدایی انسان از توسعه ایران! وزارت خزانه داری آمریکا هک شد هزاران نفر از مردم کره جنوبی به دنبال سانحه هواپیمایی رزرو پرواز خود را لغو کردند نماینده کارگران: قدرت خرید حداقل مزد کارگران یک چهارم شد رئیس سازمان انرژی اتمی: مشکل غرب با شخص اسد نبود، به‌خاطر همراهی او با انقلاب اسلامی بود خسارات ۲۸.۳ میلیون دلاری سازمان فرودگاه‌ های اسرائیل نحوه نگهداری از چمن ورزشگاه آزادی، پس از دیدار منتخب سرخابی‌ها و منتخب ستارگان ۹۸ (فیلم) نماینده مجلس: متوسط قیمت مسکن در تهران ۹۰ میلیون تومان و هزینه ساخت ۱۵ میلیون تومان است (فیلم) جزئیات جلسه پزشکیان با مقام معظم رهبری خاطره ضرغامی از حذف شدن افسران لایق نظامی به دلیل سخت گیری‌های گزینش! (فیلم)