رئیس پلیس فتای زنجان از شگرد جدید کلاهبرداران سایبری خبر داد و گفت: کلاهبرداران خود را به عنوان پستچی معرفی می کنند و از طریق ارسال پیامها و لینکهای آلوده در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی، قصد سرقت از اطلاعات شخصی و مالی کاربران را دارند.
سرهنگ سیداحمد موسوی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مجرمان سایبری پیامی مشابه به این شکل ارسال میکنند: «سلام مأمور اداره پست هستم. نامه احضار به دادگاه داشتین، کسی نبود تحویل بگیره. شمارهات رو از روی نامه برداشتم و گفتم بهت بگم که احضاریه سوم هست. کد رهگیری آنلاین برات میفرستم، پیگیری کن.» در ادامه، لینک دانلود اپلیکیشن «عدالت همراه» از مایکت ارسال میشود که در واقع این لینک آلوده است و هیچ ارتباطی با مایکت و اپلیکیشن عدالت همراه ندارد.
وی توضیح داد: در صورت کلیک روی این لینک، بدافزاری روی گوشی نصب میشود که نه تنها دستگاه شما را آلوده میکند بلکه به تمامی مخاطبان شما نیز ارسال خواهد شد. پس از آن، اگر اطلاعات حساب بانکی خود را وارد کنید، حساب شما به سرعت خالی میشود.
او تاکید کرد: با توجه به هوشیاری هموطنان و آشنایی با ترفندهای قدیمی مجرمان سایبری مانند ارسال پیامکهایی با عنوان سامانه ابلاغیه قضائی و رجیستری گوشی تلفن همراه، کلاهبرداری جدید با عنوان مأمور پست و ارسال پیامکهای حاوی لینکهای آلوده جایگزین روشهای قدیمی شده است.
رئیس پلیس فتای زنجان همچنین افزود: هموطنان باید هوشیار باشند و به پیامکهایی که از شمارههای شخصی یا در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی با این عنوان یا عناوین مشابه ارسال میشود، توجه نکنند.
موسوی از کاربران خواست تا توصیههای پلیس فتا را جدی بگیرند و در صورت مشاهده هرگونه پیام مشکوک و مجرمانه، موضوع را از طریق سایت پلیس فتا یا سامانه پاسخگویی فوریتهای سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ بهصورت شبانهروزی با کارشناسان پلیس فتا در میان بگذارند.