این غذا با برنج، محصولات دریایی و انواع ادویههای گرم تهیه میشود. باید بدانید که طرز تهیه هواری پلو ساده است و این امکان را دارید خیلی سریع مواد مختلف را با هم ترکیب کرده و یک غذای مغذی و خوشمزه را تهیه کنید.
به گزارش همشهری آنلاین، هواری پلو از استانهای جنوبی ایران، خوزستان و بوشهر سرچشمه میگیرد. جای تعجب نیست که این غذای دریایی از استانهایی میآید که در سواحل خلیج فارس قرار دارند. این غذا با برنج، ماهی یا میگو، ادویههای گرم کننده تهیه میشود.
هواری پلو را میتوان با سبزی کمتر و ادویههای بیشتر درست کرد و همچنین امکان استفاده از کشمش یا زرشک، پسته یا بادام خلال شده نیز وجود دارد. برخی از گونهها تمر هندی برای افزایش نتهای ترش به این غذا اضافه میشوند، در حالی که برخی دیگر به ملاس خرما برای ارائه طعمهای شیرین تکیه میکنند. درحقیقت، هواری برنج در شهرهای جنوبی کشور به صورت مشابه اما با جزئیات متفاوت تهیه میشود.
هواری پلو با میگو شکل سنتیتر این غذا محسوب میشود؛ اما به دلایلی از جمله گران بودن میگو، این نوع محصول دریایی جای خود را به انواع ماهی داده است. تمامی مواد غذایی هواری پلو با میگو به صورت جداگانه تهیه میشود و در نهایت با هم ترکیب میشوند تا غذایی خوشمزه و مقوی تهیه شود.
تهیه گیاهان |
مقدار مورد نیاز |
روغن، کره یا روغن |
۴ قاشق غذاخوری |
پیاز، نازک خلال شده |
یک عدد |
سیر ریز شده |
۴ حبه |
زیره |
یک قاشق غذاخوری |
زردچوبه |
یک قاشق غذاخوری |
گشنیز تازه، ریز خرد شده |
یک فنجان |
شوید تازه، ریز خرد شده |
یک فنجان |
برگ شنبلیله، خشک شده |
یک قاشق غذاخوری |
تهیه برنج |
مقدار مورد نیاز |
برنج |
چهار پیمانه |
آب |
۸ لیوان |
نمک |
یک قاشق غذاخوری |
روغن، کره یا روغن |
۲ قاشق غذاخوری |
زعفران آسیاب شده |
۲ قاشق غذاخوری |
تهیه میگو |
مقدار مورد نیاز |
میگو، پوست کنده |
یک کیلوگرم |
زردچوبه |
۱.۴ قاشق چایخوری |
دارچین آسیاب شده |
۱.۴ قاشق چایخوری |
زیره آسیاب شده |
۱.۴ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل |
۱.۴ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز |
۱.۴ قاشق چایخوری |
گلپر آسیاب شده |
۱.۴ قاشق چایخوری |
نمک |
۱.۲ قاشق چایخوری |
روغن زیتون |
۲ قاشق غذاخوری |
لیموترش |
یک عدد |
تزئین غذا |
مقدار مورد نیاز |
پیاز |
یک عدد |
گشنیز تازه، خرد شده |
۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه هواری پلو با میگو به شرح زیر است:
هواری پلو با ماهی را میتوانید با هر نوع ماهی از جمله ماهی قزل آلا یا ماهی سفید تهیه کنید. روش تهیه این غذا مانند هواری پلو با میگو است، اما در جزئیات کمی متفاوت است. هواری با ماهی در اکثر شهرهای کشور توسط مردم محلی تهیه میشود. همچنین در خود جنوب نیز هواری پلو اغلب با ماهی تهیه میشود
مواد غذایی |
مقدار مورد نیاز |
برنج |
چهار پیمانه |
ماهی قزل آلا |
۲ عدد |
سبزیجات خرد شده |
۱۰۰ گرم گشنیز و ۵۰ گرم شنبلیله |
پیاز |
یک عدد |
سیر |
۲ حبه |
زعفران دم کرده |
۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه |
۱.۴ قاشق چایخوری |
نمک |
۱.۴ قاشق چایخوری |
فلفل |
۱.۴ قاشق چایخوری |
فلفل چیلی |
۱.۴ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل |
۱.۴ قاشق چایخوری |
پودر لیمو |
۱.۴ قاشق چایخوری |
تخم گشنیز |
۱.۴ قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی |
یک قاشق غذاخوری |
تمرهندی |
۱.۲ کیسه |
طرز تهیه هواری پلو با ماهی به شرح زیر است:
در طرز تهیه هواری پلو جنوبی میتوانید از ترفندهای زیر استفاده کنید:
کلام آخر
اگرچه طرز تهیه هواری پلو ساده است، اما با چند بار درست کردن آن میتوانید در تهیه آن مهارت پیدا کنید. دست شما برای انتخاب مواد مختلف از جمله نوع برنج، نوع ماهی یا ادویهها باز است. با این حال، توصیه میکنیم از ماهی قزل آلا یا میگو به همراه ادویههای گرم کننده مانند دارچین و زردچوبه استفاده کنید. در نهایت، این غذای خوشمزه میتواند مواد مغذی لازم را به بدن شما برساند.