۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۹۹۹۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۲۶-۱۰-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۹۹۹۳
انتشار: ۰۹:۵۲ - ۲۶-۱۰-۱۴۰۳

نگاهی به زرادخانه‌های سلاح‌های هسته‌ای جهان از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی)

نگاهی به زرادخانه‌های سلاح‌های هسته‌ای جهان از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی)
تعداد کل ذخایر کلاهک‌های هسته‌ای را از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ نشان می‌دهد. داده‌های ارائه شده از فدراسیون دانشمندان آمریکا (FAS) در سال ۲۰۲۴ استخراج شده و ارقام به صورت تخمینی هستند.

علی‌رغم کاهش قابل توجه تسلیحات هسته‌ای از زمان جنگ سرد تاکنون، زرادخانه های هسته‌ای جهان همچنان قابل توجه است. در اوایل سال ۲۰۲۴، ۹ کشور جهان مجموعاً حدود ۱۲,۱۲۱ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارند. از این تعداد، ۹,۵۸۵ کلاهک برای استفاده نیروهای نظامی در نظر گرفته شده است.

به گزارش روزیاتو، اینفوگرافی زیر، تعداد کل ذخایر کلاهک‌های هسته‌ای را از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ نشان می‌دهد. داده‌های ارائه شده از فدراسیون دانشمندان آمریکا (FAS) در سال ۲۰۲۴ استخراج شده و ارقام به صورت تخمینی هستند.

نگاهی به زرادخانه‌های سلاح‌های هسته‌ای جهان از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی)

آمریکا و روسیه ۸۸ درصد سلاح‌های هسته‌ای جهان را در اختیار دارند

اگرچه تعداد کل سلاح‌های هسته‌ای در حال کاهش است، اما سرعت این کاهش در سه دهه گذشته کُند شده است. اوج ذخایر سلاح‌های هسته‌ای در سال ۱۹۸۶ و در دوران جنگ سرد بود که به ۷۰,۳۰۰ کلاهک می‌رسید.

 براساس گزارش فدراسیون دانشمندان آمریکا، کاهش موجودی سلاح‌های هسته‌ای عمدتاً به این دلیل است که آمریکا و روسیه همچنان به از رده خارج کردن کلاهک‌های قدیمی ادامه می‌دهند. در مقابل، تعداد کلاهک‌های موجود در زرادخانه‌های نظامی جهان – یعنی آنهایی که به نیروهای عملیاتی اختصاص داده شده‌اند – بار دیگر در حال افزایش است.

نگاهی به زرادخانه‌های سلاح‌های هسته‌ای جهان از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی)

براساس گزارش فدراسیون دانشمندان آمریکا، کشورهای چین، هند، کره شمالی، پاکستان و انگلستان، و احتمالاً روسیه در حال افزایش ذخایر هسته‌ای خود هستند.

در حال حاضر، آمریکا (۳,۷۰۰) و روسیه (۴,۳۸۰) مجموعاً حدود ۸۸ درصد از سلاح‌های هسته‌ای جهان و ۸۴ درصد از کلاهک‌های آماده برای استفاده نظامی را در اختیار دارند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که ۱۰۰ سلاح هسته‌ای نشان‌دهنده حد عملی برای زرادخانه هر کشور است. به عبارت دیگر، این تعداد سلاح هسته‌ای برای حفظ بازدارندگی هسته‌ای یک کشور کافی است و داشتن تعداد بیشتر از آن از نظر عملی و استراتژیک مزیت خاصی ندارد.

ارسال به دوستان
جدایی پرحاشیه صادقی از پرسپولیس با عایدی ۸ میلیاردی/ پایانی تلخ برای آقای پاس گل سابق میدل ایست آی: رد الحاق کریمه به روسیه از سوی ایران در معاهده جامع همکاری راهبردی ایران با روسیه توئيت شریفی زارچی درباره اهدای کفن به پروفسور رزاقی آذر توسط صداوسیما اکتارا ؛ سازی که از سنت های فولکلور جنوب آسیا می گوید(+فیلم و عکس) از قدردانی از همسر تا لقب گرگ پارسی/ ناگفته‌های هادی چوپان در تلویزیون آزادی ۲۴۶۵ زندانی واجد شرایط به مناسبت روز پدر استقلال در ورزشگاه آزادی میزبان شمس آذر خواهد بود ابلاغ یک رای جدید برای کارگران نفتی بیانیه ارتش یمن درباره حمله به ناو آمریکایی در شمال دریای سرخ ۵ جمله‌ای که هر روز همسران باید به یکدیگر بگویند ثبت نام بیش از ۷۰ هزار نفر در تکمیل ظرفیت بدون آزمون ۱۴۰۳ اختلاف در کابینه اسرائیل بر سر آتش‌بس غزه/ شرط وزیر دارایی: ادامه جنگ و اشغال دائمی غزه جریمه ۷۸ میلیون دلاری گوگل در روسیه انتقاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از هزینه‌های غیرضروری سفرهای خارجی مسئولان فرمانده نیروی زمینی ارتش : آماده درهم پیچیدن طومار زندگی دشمن هستیم