۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۰
کد خبر ۱۰۳۰۹۲۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۳۰-۱۰-۱۴۰۳
کد ۱۰۳۰۹۲۵
انتشار: ۱۳:۰۶ - ۳۰-۱۰-۱۴۰۳

معکوس کردن آسیب ناشی از حمله قلبی با فعال کردن یک ژن خفته

معکوس کردن آسیب ناشی از حمله قلبی با فعال کردن یک ژن خفته
پس از حمله قلبی، بافت زخم اغلب تشکیل می‌شود تا به اندام اجازه دهد شکل خود را حفظ کند، اما نکته منفی این است که این بافت نمی‌تپد. با گذشت زمان، این می‌تواند منجر به بی‌نظمی در ضربان قلب شود که می‌تواند منجر به حملات قلبی بیشتر و در نهایت نارسایی قلبی شود.

حملات قلبی نه تنها هنگام وقوع، بلکه به دلیل آسیب طولانی مدت پس از آن خطرناک هستند. اکنون دانشمندان ژن خفته‌ای را کشف کرده‌اند که می‌تواند دوباره فعال شود تا بافت قلب را بازسازی کند و از پیشرفت آن به نارسایی قلبی جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، پس از حمله قلبی، بافت زخم اغلب تشکیل می‌شود تا به اندام اجازه دهد شکل خود را حفظ کند، اما نکته منفی این است که این بافت نمی‌تپد. با گذشت زمان، این می‌تواند منجر به بی‌نظمی در ضربان قلب شود که می‌تواند منجر به حملات قلبی بیشتر و در نهایت نارسایی قلبی شود.

به نقل از نیواطلس، با این وجود همه حیوانات این ضعف را ندارند و برای مثال گورخرماهی می‌تواند بافت آسیب دیده قلب را مانند یک خراش عمیق ترمیم کند. آنها می‌توانند عملکرد قلب خود را در کمتر از ۶۰ روز پس از آسیب به طور کامل بازیابی کنند.

در یک مطالعه جدید، دانشمندان مؤسسه Hubrecht در هلند پروتئینی را کشف کردند که باعث ترمیم بافت قلب در گورخرماهی می‌شود. آنها سپس آن را روی قلب موش‌ها اعمال کردند که به خودی خود نمی‌تواند بازسازی شود و دریافتند که برای ترمیم آسیب‌ها در آنجا نیز کار می‌کند و راهی برای درمان بالقوه در انسان است.

دنیس دی باکرز (Dennis de Bakkers)، نویسنده اول این مطالعه می‌گوید: ما به فعالیت ژن‌ها در بخش‌های آسیب دیده و سالم قلب نگاه کردیم. یافته‌های ما نشان داد که ژن پروتئین Hmga۱ در حین بازسازی قلب در گورخرماهی فعال است، اما در موش‌ها فعال نیست. این به ما نشان داد که Hmga۱ نقش کلیدی در ترمیم قلب دارد.

محققان برای اینکه ببینند آیا این توانایی‌های احیاکننده قابل انتقال هستند، از یک ناقل ویروس برای رساندن Hmga۱ به بافت آسیب‌دیده در قلب موش‌های زنده استفاده کردند. سلول‌های ماهیچه قلب آنها شروع به تقسیم و رشد کردند که به طور قابل توجهی عملکرد قلب این حیوانات را بهبود بخشید.

مارا بومن (Mara Bouwman)، نویسنده اول این مطالعه می‌گوید: هیچ عوارض جانبی مانند رشد بیش از حد یا بزرگ شدن قلب وجود نداشت. ما همچنین هیچ گونه تقسیم سلولی در بافت سالم قلب مشاهده نکردیم.

برچسب ها: حمله قلبی ، ژن خفته
ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
اهانت به مقدسات اهل سنت روی آنتن شبکه یک؛ برکناری مدیران و اعلام جرم برای عوامل درخشش نیما عالمیان در تونس؛ صعود به جدول اصلی با شکست رنکینگ ۸۶ جهان مذاکرات لندن پایان یافت؛ تاکید اوکراین بر آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط دیدار احتمالی فرستاده ترامپ با پوتین در مسکو پهپاد ناشناس بر فراز کاروان نتانیاهو سرنگون شد احتمال دیدار ترامپ و پوتین در عربستان درخشش سردار آزمون با گل و پاس گل در پیروزی پرگل شباب الاهلی تصویب طرح ترمیم حقوق کارکنان شهرداری‌ها در مجلس تعطیلی یک روزه تخت جمشید و نقش رستم به مناسبت شهادت امام صادق (ع) خوزستان گرم‌تر می‌شود؛ تداوم افزایش دما تا آخر هفته ترافیک سنگین در محورهای البرز؛ چالوس مسدود شد دومین شکست شهسواری در تونس؛ این بار مقابل پینگ‌پنگ‌باز ۱۷ ساله راه یافتن فیلم سعید روستایی به بخش مسابقه اصلی جشنواره کن دیدار احتمالی نماینده ترامپ با پوتین؛ طرح صلح اوکراین با مخالفت کی‌یف مواجه شد کنکور ۱۴۰۴؛ ۶۳ درصد داوطلبان زن هستند