۰۸ بهمن ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۳۲۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۴ - ۰۶-۱۱-۱۴۰۳
کد ۱۰۳۲۳۲۹
انتشار: ۰۸:۳۴ - ۰۶-۱۱-۱۴۰۳

شناور اطلاعاتی زاگرس (+عکس)

شناور اطلاعاتی زاگرس (+عکس)
این کشتی هم اکنون به طور رسمی به ناوگان دریایی کشور ملحق شده است. دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در بیانیه‌ای اعلام کرد: ناو اطلاعاتی زاگرس چشم هوشیار نیروی دریایی ارتش ایران در اعماق دریاها و اقیانوس‌ها خواهد بود.

ایران به دلیل به اب انداختن برخی از شناور های رزمی غیرمتعارف، که برخی از آنها کاملاً عجیب هستند، شهرت یافته است . حداقل در مقایسه با نمونه‌های مشابه آنها در سایر نقاط جهان. آخرین نمونه آن، زاگرس است که بسیار با این گفته مطابقت دارد: که یک کشتی نظارتی مبتنی بر بدنه ناوچه است که خود یک رویکرد غیرمتعارف برای این نوعی کشتی ها است که معمولاً از تبدیل شناورهای غیر نظامی تجاری به دست می ایند

به گزارش جنگاوران، ایران هفته گذشته از اولین کشتی اطلاعاتی و جاسوس الکترونیک خود به نام زاگرس رونمایی کرد. به گزارش ایرنا، این کشتی هم اکنون به طور رسمی به ناوگان دریایی کشور ملحق شده است. دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در بیانیه‌ای اعلام کرد: ناو اطلاعاتی زاگرس چشم هوشیار نیروی دریایی ارتش ایران در اعماق دریاها و اقیانوس‌ها خواهد بود.

شناور اطلاعاتی زاگروس

همانند سایر کشتی‌های اطلاعاتی ، زاگرس مجهز به حسگرهای الکترونیکی برای جمع‌آوری، رمزگشایی و تجزیه و تحلیل سیگنال‌های فرکانس رادیویی از فرکانس‌های دشمن و تقویت فرکانس های رادویی خودی است. آنتن‌های این حسگرها در پوشش های توپی شکل برجسته قرار گرفته‌اند که در اطراف و بالای سازه ناو چیده شده‌اند، در مجموع هفت عدد در سه اندازه مختلف که کوچک‌ترها احتمالاً سیستم‌های ارتباطی ماهواره‌ای را در خود جای می‌دهند روی ناو دیده می شود.

شناور اطلاعاتی زاگروس

 شناور اطلاعاتی امریکایی ونگارد که بر اساس یک شناور غیر نظامی ساخته شده است

در همین حال، مشخص شده است که یک آنتن جهت یاب رادیویی که در بالای دکل کشتی نصب شده است بسیار شبیه به سیستمی از این نوع است که توسط چینیها بر روی شناورهای صادراتی نصب می شود

با این حال، از جنبه های دیگر، زاگرس تفاوت های قابل توجهی با شناورهای اطلاعاتی معمولی نشان می دهد.

خبرگزاری دولتی فارس این شناور جدید را «ناوچه اطلاعاتی» توصیف می‌کند که نشان دهنده این واقعیت است که زاگرس با استفاده از بدنه تغییر شکل یافته ناوچه های کلاس موج ساخته شده است که پنج فروند آن در حال حاضر در خدمت هستند. این شناورهای تولید داخل توسط ایران جزو ناوشکن‌ها طبقه‌بندی می‌شوند، اما از نظر اندازه و تسلیحات بسیار به ناوچه‌های سبک یا ناوچه‌ها متوسط نزدیک‌تر هستند.

کلاس موج دارای وزن جابجایی حدود 1500 تن، طول94 متر و پهنای بیش از 11 متر است . این کشتی جنگی دارای سرعتی در حدود 56 کیلومتر در ساعت در بیشتر سرعت خود است و140 خدمه دارد

در حال حاضر مشخصاتی برای زاگرس در دسترس نیست، اما احتمالاً ابعاد آن بسیار مشابه است.

شناور اطلاعاتی زاگروس

بر اساس تصاویری که تاکنون منتشر شده، زاگرس برخلاف کشتی اصلی کلاس موج که مجهز به یک توپ سینه خودکار 76 میلی‌متری، سامانه تسلیحاتی دفاع هوایی همچون توپ 30 میلی‌متر، موشک‌های زمین به هوای و ضد کشتی هستند ، هیچ تسلیحاتی ندارد. البته معمولا شناورهای اطلاعاتی هرگز مسلح به سلاح نیستند برای همین از تبدیل شناورهای غیر نظامی به دست می ایند

با این حال، برخلاف کلاس اصلی موج، زاگرس دارای یک رمپ پرواز و یک آشیانه است که می تواند یک هلیکوپتر را در خود جای دهد.در دیگر نسخه های کلاس حتی اگر محل فرد بالگرد روی ناو باشد ولی اشیانه ای در کار نیست. در تصاویر نشان میدهد که زاگروس در حال حمل و عملیات با یک بالگرد بل212 است که از زمان حکومت شاه در ایران خدمت میکند

وجود هلیکوپتریکی از ویژگی‌های غیرمعمول کشتی اطلاعاتی است که اصلا معمول نیست که نشان می‌دهد کشتی برای انجام مأموریت‌های دیگری نیز در نظر گرفته شده است، یا شاید هدف از این کار صرفاً فراهم کردن وسیله‌ای برای پشتیبانی لجستیکی در هنگام دریانوردی در دریا برای مدت طولانی است.

از سوی دیگر، این هلیکوپتر همچنین می تواند برای ارائه پوشش نظامی ناو مورد استفاده قرار گیرد، به ویژه که ناو مسلح نیست – اگرچه برخی از سلاح های سبک تر مانند توپ20 میلیمتری خودکار ممکن است در اینده روی این ناو نصب شود .

شناور اطلاعاتی زاگروس

ایران تاکنون برای جمع آوری اطلاعات و یشگنال های رادویی و راداری و جاسوسی به کشتی های تجاری کوچکتر اقتباس شده متکی بوده است و کاملاً مشخص نیست که چرا رویکرد مخالف این موضوع را در پیش گرفت و به سراغ زاگروس رفت .سایر کشورها معمولاً یک بدنه تجاری را به عنوان پایه یک کشتی جاسوسی در نظر می گیرند، زیرا فضای قابل توجهی را برای سنسورها و اپراتورهای حسگر و همچنین قابلیت های قابل توجهی برای تولید برق فراهم می کند.

 از آنجایی که نقش اصلی آنها نظارت در زمان صلح است، قابلیت های رزمی چنین کشتی هایی بسیار ثانویه است. استفاده از بدنه تجاری همچنین منجر به کشتی‌هایی می‌شود که ساخت و بهره‌برداری از آن بسیار کارآمدتر است و پس از خدمت به راحتی قابل پشتیبانی است.

با این حال، با توجه به اینکه ایران قبلا بدنه های تجاری خود را به کشتی های جنگی تبدیل کرده است چنین رویکردی برای ایران شاید چندان عجیب نباشد، مهم‌تر از همه، این نشان می‌دهد که ایران مایل است از بدنه‌های موجود برای برآوردن نیازهای دریایی خود استفاده کند. در عین حال، با فرض اینکه زاگرس بر اساس استانداردهای دریایی بالاتر ساخته شده است – که لزوماً مشخص نیست – احتمالاً از یک بدنه تجاری دوام بیشتری خواهد داشت.

شناور اطلاعاتی زاگروس

زاگرس پس از استقرار در خدمت، باید ابزار ارزشمندی برای جمع آوری اطلاعات در مورد نیروهای مخالف نه تنها در خلیج فارس، بلکه در مناطق دورتر، از جمله در دریای عرب و دریای سرخ، به ایران ارائه دهد. در اینجا، این امر می تواند به ویژه در زمینه خصومت های فزاینده بین ایران و اسرائیل، و همچنین کارزار ضد کشتیرانی که در حال حاضر توسط شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران انجام می شود، مفید باشد.

با این حال، در سال‌های اخیر، ایران همچنین توانایی رو به رشدی برای نشان دادن قدرت دریایی در فواصل بسیار بیشتر نشان داده است. با در نظر گرفتن این موضوع، زاگرس حتی ممکن است به دریای مدیترانه اعزام شود و از آنجا بتواند فعالیت‌های دریایی اسرائیل و سایر کشورها را زیر نظر بگیرد .

با توجه به تضاد بین ایران و ایالات متحده، زاگرس همچنین می تواند برای نظارت بر گروه های جنگی ناوهای دریایی ایالات متحده که نزدیک به ایران یا منافع آن فعالیت می کنند، استفاده شود.

برچسب ها: شناور ، زاگرس
ارسال به دوستان
سهرابیان به خانه برمی‌گردد؟ کارشناس حقوقی: بازگشت به استقلال منع قانونی ندارد ناراحتی بازیگر سریال سوجان از برچسب شهرستانی زدن به بازیگران غیر تهرانی نکیسا: درباره زیان ۳۰۰ میلیاردی ذوب‌آهن هر وقت سند دیدم صحبت می‌کنم! / انتقاد باشگاه‌ها از تبلیغات باید مکتوب باشد قتل پسر به‌دست پدر در ایلام وزیر مستعفی اسرائیل: تنها راه‌حل پایان درگیری‌ها، آوارگی گسترده مردم غزه است! تأخیر در پروژه قطار سریع‌السیر؛ ترافیک، چالش جدی المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس حردانی جای رضاییان را گرفت؟ ابهامات درباره آینده ستاره استقلال زیر نظر موسیمانه فسخ قریب‌الوقوع قرارداد مسعود جمعه با استقلال رکوردشکنی طوسی در آمریکا؛ فدراسیون: رکورد بدون هماهنگی ثبت نمی‌شود تالیسکا در مقابل پرسپولیس بازی نخواهد کرد؛ انتقال رسمی به فنرباغچه نهایی شد تغییر محل برگزاری دیدار استقلال؛ مصاف با استقلال خوزستان در شهرقدس تبلیغ میزبانی جام جهانی بسکتبال با ستاره آمریکایی؛ اقدام قطر برای ۲۰۲۷ (+عکس) تمسخر یا تقلید؟ واکنش‌ها به تقلید صدای هادی چوپان در صداوسیما بالا گرفت (+فیلم) نساجی: VAR اسباب‌بازی است! بیانیه تند باشگاه مازندرانی پس از شکست مقابل آلومینیوم افشای دستمزد واقعی طارمی در اینتر؛ ۵.۵ میلیون یورو در سال، بیشتر از آنچه تصور می‌شد