۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۵
کد خبر ۱۰۴۷۷۸۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۱۱-۰۱-۱۴۰۴
کد ۱۰۴۷۷۸۹
انتشار: ۰۹:۲۱ - ۱۱-۰۱-۱۴۰۴

«ارسال لینک‌های آلوده» پرخطرترین جرم سایبری هفته اول ۱۴۰۴ بوده است

«ارسال لینک‌های آلوده» پرخطرترین جرم سایبری هفته اول ۱۴۰۴ بوده است
رئیس پلیس فتای تهران می‌گوید ارسال لینک آلوده با عنوان بسته معیشتی، سامانه ثنا و... از پرتکرارترین شگردهای کلاهبرداران برای سوءاستفاده از کاربران است.

داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتای تهران، می‌گوید پرتکرارترین جرم سایبری مخاطره‌آمیز که منجر به سوء استفاده و کلاهبرداری از شهروندان شده این طور توضیح داد:

در هفته اول سال جاری، در حوزه جرائم اقتصادی مخاطره‌آمیزترین جرم سایبری در پلیس فتای تهران بزرگ از نظر فراوانی کماکان شگرد ارسال لینک‌های آلوده تحت عنوان بسته معیشتی، سامانه ثنا و موارد این‌چنینی بوده است.»
- داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتای تهران

به گزارش زومیت، رئیس پلیس فتای تهران از شهروندان درخواست کرد که به هیچ عنوان روی لینک‌های مشکوک کلیک نکرده و به سرشماره‌ پیامک ارسالی توجه کنند. او در ادامه نیز هشدار داد: «در صورتی که به اشتباه روی لینک‌های مشکوک کلیک کردند، بلافاصله موبایل خود را روی حالت پرواز بگذارند و نرم‌افزار‌های جدیدی که روی دستگاه‌شان نصب شده را حذف کنند.»

«درخواست کد ورود به نرم‌افزارهای بانکی» از طریق تماس تلفنی به بهانه‌ برنده‌ شدن در قرعه‌کشی یا پشتیبانی دستگاه کارتخوان یکی دیگر از جرایم رایجی است که معظمی گودرزی به آن‌ها اشاره کرده و به شهروندان هشدار می‌دهد که از ارائه این کد خودداری کنند چون باعث می‌شود کلاهبرداران به حساب‌ بانکی افراد دسترسی پیدا کرده و آن را خالی کنند.

مراقب کلاهبرداری با عنوان «واریز فطریه» باشید

به‌تازگی مهدی قاسمی، رئیس پلیس فتا استان بوشهر، نیز از کلاهبرداری مجرمان سایبری با ترفند دریافت فطریه در شبکه‌های اجتماعی با پیامک‌های جعلی خبر داده بود:

هر ساله افراد سودجو با نزدیک شدن عید فطر به روش‌های مختلف مانند ایجاد آگهی‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی و ارسال پیامک به‌همراه پیوند جعلی هدایت به درگاه، سعی در جلب اعتماد و کلاهبرداری از شهروندان دارند.
- مهدی قاسمی، رئیس پلیس فتا استان بوشهر

او هشدار داده است که بسیاری از این سایت‌ها و نشانی‌های اینترنتی به‌صورت آنی برای اهداف مجرمانه بارگذاری شده و بعد از جمع‌آوری فطریه و کفاره، توسط کلاهبرداران سایبری از دسترس خارج و حذف می‌شوند.

سرهنگ قاسمی همچنین اعلام کرد که «درصد بالایی از پرونده‌های جرایم سایبری که با شکایت مالباختگان در پلیس فتای استان در سال‌های اخیر تشکیل شده، با موضوعات اقتصادی و مالی و به خصوص برداشت اینترنتی غیر مجاز از حساب بانکی یا کلاهبرداری اینترنتی از طریق ارسال لینک جعلی بوده است.»

او پیش‌بینی می‌کند که در ایام پایانی ماه رمضان مجرمان سایبری با طراحی سایت‌های جعلی دریافت اینترنتی فطریه و هدایت متقاضیان به درگاه‌های جعلی بانکی و به دست آوردن اطلاعات کارت بانکی فریب‌خوردگان، نسبت به برداشت اینترنتی غیر مجاز موجودی حساب‌های بانکی آنان اقدام کنند.

به همین دلیل رئیس پلیس فتا استان بوشهر به شهروندان این طور هشدار می‌دهد: «شهروندان از باز کردن پیامک‌های تبلیغاتی یا کلیک‌ کردن بر روی لینک‌ها با منابع ناشناس که در شبکه‌های اجتماعی در حال انتشار است، پرهیز کرده و مبالغ فطریه و کفاره روزه خود را از طریق تلفن‌بانک، اینترنت‌بانک و سایت‌های معتبر کمیته امداد امام خمینی (ره) یا بهزیستی در سراسر کشور پرداخت کنند.»

ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
عکس های هوایی قدیمی از ایران که کمتر دیده اید واقفی که وسعت موقوفات او از کشور سوئیس نیز بیشتر است ایرانی‌ها در ترکیه رکوردشکنی کردند پاشینیان آتش زدن پرچم‌های ترکیه و آذربایجان در ایروان را محکوم کرد رویترز مدعی شد: ساخت حصار امنیتی جدید برای تونل‌های غنی سازی تأسیسات اصفهان در ایران فیلم جالبی از حمله پهپادی دیروز اوکراینی‌ها به عمق خاک روسیه صدا و سیما رسانۀ ملی نیست عراقچی و قاآنی عضو هیئت امنای بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس و مقاومت شدند تنها یک دستگاه در جهان: بارو جگوار؛ اشراف‌زاده بریتانیایی با لباس فرانسوی! (+عکس) آیا زلزله ۶/۲ ریشتری استانبول؛ همان زلزله‌ بزرگ وعده‌ داده‌شده بود؟ توهین به مقدسات اهل سنت در شبکه یک صداوسیما / برکناری 2 مدیر / معرفی 8 نفر به دستگاه قضایی چگونه مراکز درمانی و سلامتی می‌توانند از ذهنیت "حمل سطل" به سمت ایجاد یک سیستم مقیاس‌پذیر حرکت کنند ملاقات با بنتلی باتور بسیار کمیاب در لندن؛ یکی از تنها ۱۸ دستگاه تولید شده (عکس) وزیر خارجه آمریکا: ایران می تواند برنامه هسته ای داشته باشد اما بدون غنی سازی سوناتا 2؛ ماشین نیست یک معماری بهینه ژاپنی است! (+عکس)