۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۲۲۵۶۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۰۳-۰۴-۱۳۸۹
کد ۱۲۲۵۶۶
انتشار: ۰۹:۴۱ - ۰۳-۰۴-۱۳۸۹

برنامه های شهرداری درخصوص حجاب

معتقد نيستيم که مسئله حجاب بايد تنها در حد يک فرهنگسرا دنبال شود، چرا که فرهنگسراها ماهيت منطقه‌اي دارند و نيازهاي مناطق را پوشش مي‌دهند و مساله حجاب و فرهنگ عفاف، فراگير و براي کل پايتخت است، اين مساله در ستاد سازمان پيگيري مي‌شود و در همه برنامه‌ها لحاظ خواهد شد.
شهر: رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با اشاره به اينکه حجاب و عفاف از شاخص ترين نمادهاي جامعه اسلامي است گفت تاکيد بر مساله عفاف، بيشتر از حجاب است چرا که عفاف، مبنايي فرهنگي دارد و حجاب مبنايي رفتاري ،حجاب از عفاف سرچشمه مي‌گيرد.

امير خوراکيان در مورد مقوله حجاب در فرهنگ ايراني اسلامي گفت : در فرهنگ اسلامي، جلوه‌هاي فرهنگ و رفتار در فضاي عمومي شهر از اهميت فوق العاده‌اي برخوردار است و ما نمي توانيم جامعه اسلامي داشته باشيم ولي به نمادهاي شهر اسلامي چه از منظر طبيعي و فيزيکي و چه نمادهاي حوزه‌ رفتار توجه نکنيم.

وي افزود : حجاب و عفاف از شاخص‌ترين نمادهاي جامعه اسلامي است ،برکاتي از رعايت فرهنگ عفاف و حجاب براي يک جامعه ايجاد مي شود که مهمترين آن تضمين سلامت جامعه است،عفاف و حجاب نقش تعيين کننده‌اي در روابط خانواده، حفظ حريم‌ها و مسايلي از اين دست دارد.

خوراکيان بيان داشت : در اين ميان، توجه به مباني موضوعي بسيار مهم است ، بايد در کار فرهنگي، در درجه اول به مباني فکري و فرهنگي توجه کنيم و سپس به ظهور و بروز آنها که همانا رفتار است، بينديشيم ، اگر مباني عفاف در جامعه تبيين شود، ديگر نيازي به تذکر و برخورد نيست. حداقل نهادهاي فرهنگي بايد در تبيين مباني فکري مساله عفاف و حجاب فعاليت‌ کنند.

رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران اظهار داشت :تاکيد ما هم بر مساله عفاف، بيشتر از حجاب است چرا که عفاف، مبنايي فرهنگي است و حجاب مبنايي رفتاري ،حجاب از عفاف سرچشمه مي‌گيرد که بايد براي آن کار فرهنگي صورت گيرد و مباني اش تبيين شود.

وي افزود : البته وقتي مقوله اي به شکل قانون درآمد و به اصول پذيرفته شده تبديل شد، بايد نسبت به حفظ آن هرگونه اقدام تشويقي و تنبيهي که در قانون پيش بيني شده صورت گيرد و مساله رعايت حجاب و عفاف در جامعه هم از اين قاعده مستثني نيست.

به نظرم طرح شوراي عالي انقلاب فرهنگي که به تصويب رسيده، جامعيت کامل را در اين باره دارد.

وي در خصوص برنامه هاي کلي اين سازمان اظهار داشت :سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در اين باره اقدام به برپايي نشست‌هاي مختلف با موضوع خانواده، تحکيم بنيان آن، مسووليت پذيري در خانواده و مسايلي از اين دست کرده است که به نظر من کار فرهنگي با رويکرد مباني عفاف و حجاب تلقي مي‌‌شود، برنامه‌هاي شاخص هم در اين خصوص وجود دارد مانند برگزاري مسابقه بزرگ کتابخواني با موضوع عفاف و حجاب که کتاب آن توسط معاونت فرهنگي سازمان در حال تدوين است.

خوراکيان گفت : اين کتاب در شمارگان 300 هزار نسخه منتشر و در مراکز سازمان در اختيارعلاقه‌مندان قرار مي گيرد که منابع ديني موثق و مباحث اجتماعي روز در آن لحاظ شده است.

وي يکي ديگر از برنامه هاي مرتبط با موضوع حجاب را برگزاري مسابقه‌اي با جوايز بسيار نفيس با استفاده از پيامک‌ عنوان کرد و افزود : بزودي در اين خصوص اطلاع‌ رساني خواهد شد .

خوراکيان فعاليتهاي اين سازمان در حوزه هنري را برگزاري مسابقه نمايشنامه ‌نويسي تئاتر بانوان عنوان کرد و ادامه داد : يکي از سر فصل‌هاي اصلي آن، مساله عفاف و حجاب است که فراخوان آن پيش از اين منتشر شده ، در اين بخش، به نمايشنامه‌هاي برتر با موضوع عفاف و حجاب، جوايزي تعلق مي‌گيرد و ساخت آن آثار و شرکتشان در جشنواره تئاتر بانوان با حمايت سازمان روبروست.

خوراکيان گفت : همه حوزه تبليغات محيطي در اختيار سازمان فرهنگي هنري نيست و بخش عمده آن توسط همکارانمان در سازمان زيباسازي انجام مي‌شود،اما در فرهنگسراها و مراکز تحت پوششمان، اين گونه تبليغات را هنجار شکني مي‌دانيم و معتقد به آن نيستيم.

رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران اقدام اين سازمان جهت تاسيس فرهنگسراي حجاب گفت‌: معتقد نيستيم که مسئله حجاب بايد تنها در حد يک فرهنگسرا دنبال شود، چرا که فرهنگسراها ماهيت منطقه‌اي دارند و نيازهاي مناطق را پوشش مي‌دهند و مساله حجاب و فرهنگ عفاف، فراگير و براي کل پايتخت است، اين مساله در ستاد سازمان پيگيري مي‌شود و در همه برنامه‌ها لحاظ خواهد شد.

وي گفت‌: اماکني چون پارکها و مراکز ورزشي شهرداري زير نظر ديگر اجزاي شهرداري چون سازمان پارکها و سازمان ورزش اداره مي‌شوند، اما در خصوص اماکن سازمان، تقريبا تمامي آنها مانند کلاس‌هاي آموزشي، مشاوره و... تفکيک شده اند و براي آقايان و بانوان به صورت جداگانه برگزار مي شوند، حتي قرائتخانه‌هاي کتابخانه‌ها نيز مجزا هستند و کتابخانه‌هاي درجه 3 که کمتر از 50 صندلي دارند، يک روز در ميان مختص آقايان و خانم‌ها هستند.

نصب آيات و روايات ديني در شهر به منظور توسعه فرهنگ عفاف

وي در خصوص اقدامات فرهنگي اين سازمان در اين خصوص گفت‌: نصب نمادهاي تبليغاتي و ابزارهاي از اين دست اکثرا در حوزه سازمان زيبا سازي است اما تا آنجا که به سازمان فرهنگي هنري مربوط مي‌شود، رويکرد ما اين است که ضمن استفاده از آيات و روايات و فتاوا از ترجمه روان با بيان ساده و متناسب با فرهنگ عمومي، معاني گويا و شفاف و قابل فهم در اماکن سازمان استفاده کنيم.

خوراکيان گفت : سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران همواره بر اساس وظيفه ذاتي خود که همان عمل به اساسنامه سازمان است، سعي دارد نشر و ترويج فرهنگ اسلامي در شهر را سرلوحه کارهاي خود قرار دهد.

وي بيان داشت : "ايجاد حيات طيبه"، "حاکميت روح ديانت اسلامي و اخلاق اسلامي "، "ارتقاي سطح پايبندي شهروندان به اصول و ارزش‌هاي اسلامي، اخلاقي و ملي" و "دفاع ازآرمان‌ها و اصول اسلام و انقلاب" تنها چند کليد واژه از اساسنامه سازمان است که رسيدن به "آرمانشهر اسلامي ايراني" - شعار دوره جديد مديريت سازمان- را موجب مي شود.

رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با بيان اين نکته گفت : باور ما بر اين است که نهادينه شدن فرهنگ عفاف و رعايت حجاب در کلان شهر اسلامي شرط لازم براي رسيدن به آرمانهاي ذکر شده است، اين مساله در برنامه‌ها، اقدامات و توليدات سازمان به وضوح قابل رويت است که به عنوان نمونه مي‌توان به فيلم سينماي "طلا و مس" آخرين ساخته سازمان که مورد تحسين جامعه و نخبگان ديني، علمي و فرهنگي کشور قرار گرفت اشاره کرد. اين فيلم مصداق بارز مباني فکري و فرهنگي عفاف است که تنها نمونه‌اي از رويکرد سازمان در برنامه‌ها و توليدات جاري است.


ارسال به دوستان