۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۲۲۷۲۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۴-۰۴-۱۳۸۹
کد ۱۲۲۷۲۳
انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۴-۰۴-۱۳۸۹

پورمحمدي: به هيچ وجه نبايد اجازه داد قانون در جامعه بي‌اعتبار شود

او گفت: در برابر طراحي‌ها و توطئه‌هاي دشمنان نيازمند تدبيرهاي اصولي و برنامه‌ريزي‌هاي دقيق هستيم و مسوولان بايد در دستگاه‌هاي مختلف همدل و هم‌جهت شوند.

ساختمان جديد اداره كل بازرسي خراسان جنوبي با حضور حجت‌الاسلام و المسلمين پورمحمدي ـ رييس سازمان بازرسي كل كشور ـ افتتاح شد.

به گزارش ايسنا در افتتاح اين ساختمان،‌ رييس كل دادگستري استان، يكي از نمايندگان مردم استان خراسان جنوبي در مجلس شوراي اسلامي و مديران كل بازرسي منطقه 2 بازرسي كشور حضور داشتند.

ساختمان جديد اداره كل بازرسي خراسان جنوبي در زميني به مساحت 1922 مترمربع در سه طبقه و با 1419 مترمربع زيربنا ساخته شده است.

داشتن رفتار برنامه‌اي بيش‌ترين دغدغه در اجراي برنامه‌هاست

حجت‌الاسلام و المسلمين پورمحمدي در جلسه شوراهاي اداري خراسان جنوبي با گرامي‌داشت فرارسيدن هفته قوه قضاييه و ياد شهيد آيت الله بهشتي (ره) گفت: مفتخريم كه بزرگاني چون شهيد بهشتي و شهيد قدوسي، طلايه‌دار اين نظام هستند و اميدواريم بتوانيم راه اين شهيدان بزرگوار را ادامه دهيم.

رييس سازمان بازرسي كل كشور گفت: نظام ما نظامي است كه از هر جهت بصير و آگاه است و مسوولان دستگاه‌ها نسبت به نيازمندي‌هاي مختلف اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و... آگاهي و دغدغه دارند و به صورت عميق به اين مباحث مي‌پردازند.

وي گفت: وقتي به مديران كشور در هر بخش نگاه مي‌كنيم حكايت از تلاش و پيگيري جدي آنان دارد و دغدغه‌هاي جدي و اساسي جامعه را بدون محدوديت بررسي و پيگيري مي‌كنند.

با محروم عنوان كردن برخي استان‌ها مخالفم

پورمحمدي سرمايه انساني را بزرگ‌ترين دارايي كشور دانست و گفت: استان‌هاي كشور ما فقير نيستند و من با محروم عنوان كردن برخي استان‌ها مخالف هستم.

او ادامه داد: كشور ما داراي منابع، ظرفيت، انگيزه و توانايي انساني بالايي براي توسعه و پيشرفت است اما سوال اين است كه آيا بازخورد، خروجي و بهره‌وري كارهاي ما با اين ظرفيت و توانايي‌ها مناسب و مطلوب است يا خير؟

رييس سازمان بازرسي كل كشور با بيان اين كه سطح مديريت كشور، سطح بالغي است و اغلب استان‌ها از ظرفيت مديريتي مناسب برخودارند گفت: بخش بزرگي از اقتصاد و منابع كشور در اختيار مجموعه حاكميت اعم از دولت، مجلس و عوامل موثر در برداشت و هزينه است اما بايد درباره اين مشكل كه چرا با وجود اين همه توان و ظرفيت، خروجي‌ها خروجي مناسبي نيست و چه بايد كرد تا بهره‌وري و بهره‌دهي در حوزه مديريتي افزايش يابد و به پاسخ كاملي برسيم.

پورمحمدي رفتار برنامه‌اي را يكي از راه‌هاي افزايش بهره‌وري عنوان كرد و گفت: الان بيش‌ترين دغدغه و آسيب در برنامه،‌ داشتن يا نداشتن رفتار برنامه‌اي است و يك نمونه‌اش همين بحث هدفمند كردن يارانه‌هاست.

وي با اشاره به همراهي مردم با مسوولان در تمامي امور كشور گفت: در اين كه مديران انگيزه و جديت زياد در پيگيري مشكلات جامعه دارند شك وجود ندارد اما نكته مهم و اساسي اين است كه اين فعاليت‌ها و تلاش‌ها بايد به نتيجه تعيين شده در برنامه منتج شود.

سازمان بازرسي كل كشور از ميزان تحقق برنامه چهارم توسعه گزارش تهيه كرده است

پورمحمدي به گزارش‌گيري كه سازمان بازرسي كل كشور از ميزان دسترسي به اهداف برنامه چهارم توسعه داشت اشاره كرد و گفت: در اين زمينه 75 موضوع را بر اساس خوداظهاري مديران دستگاه‌ها بررسي كرديم (و راستي آزمايي نكرديم). براي اين گزارش يك سال وقت گذاشتيم و تقريبا 20 روز پيش اين گزارش تكميل شد اما برخي استان‌ها از 75 موضوع كه قرار بود پاسخ بدهند به 24 تا 25 مورد پاسخ دادند.

او خاطرنشان كرد: اكثر اين گزارش‌ها مثبت است اما اين كه مشخص باشد كه برنامه‌ها چقدر پيشرفت داشته، مهم است.

رييس سازمان بازرسي كل كشور به گزارشي كه در اين‌باره در استان خراسان جنوبي تهيه شد اشاره كرد و گفت: در اين استان، در زمينه محصولات زراعي 120 درصد رقم تعيين شده تحقق برنامه داريم، در محصولات باغي 82 درصد، در محصولات دامي 99 درصد و در زمينه اشتغال در استان 88 درصد (كه در اين خصوص حرف داريم) تحقق برنامه را شاهد هستيم. هم‌چنين در محيط زيست نسبت به مساحت تحت كنترل 2 تا 3 درصد بيش از مقدار كنترل شده است، در زمينه فضاهاي ورزشي سرپوشيده تمام تعهدات انجام شده است. در ضريب نفوذ تلفن ثابت 60 درصد و در حوزه ضريب نفوذ تلفن همراه رشد 2 و نيم برابري در استان داشتيم. در فاضلاب شهري بيش از 10 درصد محقق نشده است و آب آشاميدني روستايي زير 10 درصد است (البته در اين زمينه فكر مي‌كنم به صورت كامل به ما گزارش نشده است)

پورمحمدي تصريح كرد: اين گزارش، گزارشي است كه خود دستگاه‌ها براي ما اعلام كردند و سازمان بازرسي درباره اين گزارش، راستي‌آزمايي يا دخل و تصرفي نكرده است.

وي گزارش سازمان بازرسي كل كشور را كامل‌ترين گزارش در كشور دانست و گفت: مهم‌ترين عللي كه درباره اجرا نشدن برنامه به آن دست يافتيم مي‌توان به تخصيص نيافتن اعتبارات لازم، تناسب نداشتن بودجه و پيش‌بيني بودجه براي اجراي طرح‌ها، تعيين نشدن متولي مشخص در اجراي برنامه‌ها و پروژه‌ها، نداشتن مطالعات پايه در برخي از طرح‌ها و... از مهم‌ترين علل انجام نشدن يا ضعف در اجراي اين برنامه است.

قول‌هاي خارج از توان و ظرفيت دست‌نيافتني است

خط پتروشيمي شرق كشور ناموفق است

پورمحمدي دستگاه‌ها را به رعايت برنامه و اصول حاكم بر آن فراخواند و گفت: دولت خود را مديون به اجراي طرح‌هاي زيادي كرده و اين فقط مربوط به اين دولت نيست.

رييس سازمان بازرسي كل كشور با بيان ا ين كه در دوراني كه در وزارت كشور بوديم تلاش زيادي كرديم تا طرح‌ها و پروژه‌هاي باقي مانده از دولت‌هاي قبل را كامل كنيم، افزود: قول‌هايي كه به مردم براي اجراي طرح‌ها و پروژه‌هاي مختلف داده مي‌شود، اگر خارج از توان و ظرفيت باشد، دست‌نيافتني است. به عنوان نمونه از يك وزير درباره قول‌ها و پروژه‌هايي كه در حوزه مسووليتي‌اش تصويب و تنظيم شده بود پرسيدم چقدر براي انجام اين پروژه‌ها زمان نياز است كه گفت با ظرفيت و توان فعلي حدود 30 سال طول مي‌كشد.

او در ادامه اظهار كرد: در اين زمينه هم اعلام مي‌كنيم كه خط پتروشيمي شرق كشور ناموفق است و كسي نسبت به آن طمع نكند. به بخش خصوصي مي‌گوييم كه مشاركت نكنيد چون ضرر مي‌كنيد.

پورمحمدي تصريح كرد: پتروشيمي لوازمي براي تحقق مي‌خواهد كه بايد محقق شود در غير اين صورت نمي‌توان موفق بود.

رييس سازمان بازرسي كل كشور با ابراز اميدواري نسبت به اين كه انگيزه و تلاش مسوولان منجر به تحقق اهداف و برنامه‌ها شود، به ابلاغ سياست‌هاي كلي نظام اداري توسط مقام معظم رهبري اشاره و اظهار كرد: سازمان بازرسي آمادگي دارد تا در آسيب‌شناسي از وضعيت دستگاه‌ها و در تصميم‌گيري و اجرا به مديران كمك كند تا بتوانند در جايگاه و منزلت واقعي خود قرار گيرند و در انجام وظايف‌شان موفق باشند.

مسوولان وحدت و يكپارچگي خود را حفظ كنند

پورمحمدي با بيان اين كه در برابر طراحي‌ها و توطئه‌هاي دشمنان نيازمند هوشياري و تدبيرهاي اصولي هستيم گفت: مسوولان بايد وحدت و يكپارچگي خود را حفظ كنند.

رييس سازمان بازرسي كل كشور هم‌چنين در مسجد جامع بيرجند با اشاره به صحنه‌ها و روزهايي كه بر انقلاب اسلامي گذشت گفت: در چنين روزهايي، مرداني بزرگ از نظام اسلامي و مديران ارشد كشور از جمله شهيد بهشتي و 72 تن ديگر از همراهان انقلاب به شهادت رسيدند.

پورمحمدي با بيان اين كه اتفاق افتادن چنين حادثه‌اي حتي در شرايط فعلي خطر بزرگي براي انقلاب محسوب مي‌شود، اظهار كرد: شهيد بهشتي و جمع كثيري از مديران ارشد و ياران انقلاب در شرايطي به شهادت رسيدند كه ترورهاي كور و ناامن بخش‌هايي از كشور را فرا گرفته بود اما انقلاب اسلامي به لطف خدا و هوشياري، آگاهي، صبوري و وفاداري مردم به امام (ره) و نظام از آن شرايط سخت عبور كرد.

او با طرح اين سوال كه مسوولان و مردم در قبال انقلابي كه با اين همه فداكاري و ايثار تا به امروز رسيده چه تكليفي دارند، گفت: توطئه و دشمني دشمنان با انقلاب از همان زمان پيروزي و شكل‌گيري انقلاب وجود داشت و الان هم وجود دارد. از همان زمان هم آنان قطعنامه تصويب مي‌كردند و تهديد مي‌كردند؛ امروز هم همان كارها را انجام مي‌دهند.

وي با بيان اين كه تا وقتي مدعي حاكم شدن ارزش‌ها در جوامع هستيم جنگ حق و باطل وجود دارد، ادامه داد: جايگاهي كه ملت و نظام اسلامي ما در دنيا دارد موجب شده دشمنان از دشمني با نظام دست برندارند.

پورمحمدي، صبر و تقوا را راه مقابله در برابر نقشه‌ها و توطئه‌هاي دشمنان عنوان كرد و افزود: فتنه‌انگيزان با طراحي‌هاي‌شان زمينه را براي نفوذ دشمن فراهم مي‌كنند و ما نبايد با درگيري و انشقاق اجازه نفوذ بيش‌تر را به دشمن بدهيم.

او با اشاره به توصيه مقام معظم رهبري مبني بر ضرورت وحدت و همبستگي و خودداري و پرهيز از اقدامات و سخنان تفرقه‌افكنانه تصريح كرد: هر كس در بين امت اسلامي صداي درگيري و انشقاق بند كند بايد در حرف‌هايش شك كرد هرچند حرفش حق و درست باشد. حرف حقي كه وحدت امت اسلامي را خدشه‌دار كند باطل است.

رييس سازمان بازرسي كل كشور، صبوري و تحمل را رمز عبور از شرايط سخت و دشوار عنوان و اظهار كرد: رمز جاودانگي شهيد بهشتي و شهيد مطهري تحمل و صبوري در برابر اهانت‌ها بود. آن بزرگواران با صبوري‌شان هم خودشان جاودانه شدند و هم باعث شدند انقلاب پابرجا بماند.

وي خاطرنشان كرد: شهيد بهشتي نماد و الگوي انقلاب اسلامي و نماد تدبير، حق‌خواهي، حق طلبي و قانون‌گرايي در جامعه بودند.

به هيچ وجه نبايد اجازه داد قانون در جامعه بي‌اعتبار شود

حجت‌الاسلام و المسلمين پورمحمدي در بخش ديگر سخنانش بر حفظ احترام و عمل به قانون در جامعه تاكيد كرد و گفت: به هيچ وجه نبايد اجازه داد قانون در جامعه بي‌اعتبار شود چرا كه اگر امروز عده‌اي براي نيت خير قانون را زير پا بگذارند فردا افرادي ديگر به خاطر اهداف شوم در جامعه قانون‌شكني خواهند كرد.

او گفت: در برابر طراحي‌ها و توطئه‌هاي دشمنان نيازمند تدبيرهاي اصولي و برنامه‌ريزي‌هاي دقيق هستيم و مسوولان بايد در دستگاه‌هاي مختلف همدل و هم‌جهت شوند.

وي ضرورت حفظ هوشياري را مورد تاكيد قرار داد و گفت: سعي كنيد همان مواردي كه مقام معظم رهبري تدبير مي‌فرمايند انجام دهيد. تحمل و بردبار باشيد و پشت سر مقام معظم رهبري حركت كنيد و ما بايد بر اساس همين تدبيرها و تمشيت‌ها مقام معظم رهبري ادامه دهيم تا بتوانيم وظايف و رسالت خطيري كه در شرايط كنوني بر عهده داريم به انجام برسانيم.
ارسال به دوستان
گل اول خیبر به پرسپولیس توسط عارف رستمی (فیلم) 5دستاورد بزرگ علمی سال 2024 / از هوش مصنوعی تا سیاره قابل سکونت (فیلم) پزشکیان ؛ معامله با رقیب برای ایجاد "دولت پلاس" شرکت هواپیمایی آذربایجان: سقوط هواپیما به دلیل «دخالت خارجی» بوده چین ساخت ایستگاه تحقیقاتی در قطب جنوب ماه را آغاز کرد تشویق کریم باقری از سوی هواداران پرسپولیس (فیلم) طراحی جالب یک «پل موّاج» برای رودخانۀ زاینده‌رود(+عکس) اردوغان: بشار اسد در مسیر خطر ایستاد و قدر همسایگی با ترکیه را ندانست‌/ در آزمون انسانیت قبول شدیم روانشناس معروف: چیزی به نام انتقاد سازنده در روابط زوجین وجود ندارد (فیلم) در سال ۲۰۲۵ بیت کوین بخریم یا طلا؟ تویوتای ژاپن به مراسم تحلیف ترامپ یک میلیون دلار کمک کرد رئیس وجب به وجب استانبول را گردش می کند! (فیلم) پل ارتباطی سونیک‌ و اتریوم فعال شد! پس چرا قیمت FTM همچنان کاهش می‌یابد؟ بدتر از نیمار، بازیکنی که بیشترین افت قیمت را داشت حضور تیمی از دادستانی جمهوری آذربایجان در محل سقوط هواپیمای این کشور