۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۲۳۲۱۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۸-۰۴-۱۳۸۹
کد ۱۲۳۲۱۰
انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۸-۰۴-۱۳۸۹

رکورد زمانی صدور مجوز تجمعات شکسته شد!

در این "پروانه برگزاری تجمع" آمده است که "مجوز مذکور با نظر موافق معاون محترم سیاسی امنیتی استانداری تهران و با توجه به هماهنگی صورت گرفته با فرمانداری تهران صادر شده"و طی آن از فرماندهی انتظامی تهران بزرگ خواسته شده از تجمع یاد شده ، مراقبت شود.
 عصرایران - هر چند پیشتر اعلام شده بود که تجمع 31 خرداد در برابر مجلس شورای اسلامی فاقد مجوز بوده است ، اما بررسی های خبرنگار عصرایران حاکی از آن است که این تجمع از استانداری تهران مجوز داشته و اتفاقاً مسوولان مربوطه ، رکورد زمانی صدور مجوز تجمعات را در نخستین ساعت اداری همین روز شکسته اند! که جا دارد از مسوولین مربوطه به دلیل حساسیت ویژه ای که برای اجرای اصل 27 قانون اساسی درباره آزادی تجمعات به خرج داده اند قدردانی شود.

قضیه از این قرار بوده که سازمان بسیج دانشجویی صبح روز 31 خرداد 1389 ، تقاضای مجوز برای تجمع مقابل مجلس برای صبح روز 31 خرداد 1389 می کند و استانداری تهران هم ، همان صبح روز 31 خرداد 1389 ، مجوز تجمع را صادر می کند.

در این "پروانه برگزاری تجمع" که موضوع آن اعتراض به مصوبه مجلس در خصوص دانشگاه آزاد و وقف آن بود ، آمده است که "مجوز مذکور با نظر موافق معاون محترم سیاسی امنیتی استانداری تهران و با توجه به هماهنگی صورت گرفته با فرمانداری تهران صادر شده " و طی آن از فرماندهی انتظامی تهران بزرگ خواسته شده از تجمع یاد شده ، مراقبت شود.

نکته قابل تأمل اینجاست که دقیقاً 12 روز پیش از "صدور فوری مجوز" مورد اشاره ، مدیر کل سیاسی وزارت کشور درباره نحوه صدور مجوز تجمعات توضیحاتی داده بود که بی مناسبت نیست عیناً و بدون هیچ توضیح دیگری آن را مرور کنیم:

به گزارش خبرگزاري فارس محمود عباس‌زاده مشكيني مديركل سياسي وزارت كشور در جمع خبرنگاران در خصوص نحوه صدور راهپيمايي اظهار داشت: اولاً طبق اصل 27 قانون اساسي تشكيل اجتماعات و راهپيمايي‌ها بدون حمل سلاح به شرط آنكه مخل به مباني اسلام نباشد آزاد است و طبق تبصره 2 ماده 6 قانون فعاليت احزاب و جمعيت‌ها مصوب 1360 مرجع تشخيص اينكه يك راهپيمايي مخل مباني اسلام است يا نه، از اختيارات كميسيون ماده 10 احزاب است كه اعضاي آن نمايندگان سه قوه كشور هستند.

وي در ادامه اين مطلب خاطرنشان كرد: ثانياً براساس ماده 30، 31، 32 تصويب نامه شماره 30530 مورخ 1361.4.9 هيئت وزيران كه با امضاي نخست وزير وقت آقاي ميرحسين موسوي براي اجرا به وزارت كشور ابلاغ شده است؛ گروه متقاضي راهپيمايي بايد يك هفته قبل از انجام راهپيمايي كتباً و حضوراً توسط نماينده رسمي و معرفي شده گروه درخواست خود را به وزارت كشور تسليم كند.

دبير كميسيون ماده 10 قانون فعاليت احزاب به "نماينده رسمي و معرفي شده گروه» و كليد واژه « حضوراً » در قانون اشاره كرد و گفت: براساس ماده 32 همين قانون گروه موظف است در موقع تسليم درخواست خود موارد زير را دقيقاً مشخص كرده و مدارك لازم را ارائه دهد.

عباس‌زاده مشكيني به مواردي كه در ماده 32 نماينده رسمي گروه موظف است در موقع تسليم درخواست ارائه كند اشاره كرد و افزود: موضوع راهپيمايي يا اجتماع و هدف از برگزاري آن، تاريخ برگزاري و ساعت آغاز و پايان آن، مسير راهپيمايي و ابتدا و انتهاي آن، محل سخنراني و قرائت قطعنامه، مشخصات كامل مسئولين اجرايي و انتظامي مراسم با معرفي‌نامه كتبي از گروه مربوطه، سخنرانان و موضوع سخنراني، شعارهاي راهپيمايي، يك نسخه از قطعنامه تهيه شده و يك نسخه از طرح و شيوه انتظامات داخلي راهپيمايي بايد در اساس قانون در اسرع وقت به مسولين زير ربط ارائه شود.

وي ادامه داد: طبق ماده 31 همان قانون نماينده رسمي گروه موظف است تعهدي مبني بر عدم حمل سلاح و عدم اخلال نسبت به مباني اسلام و امنيت به وزارت كشور تسليم كند.

مديركل سياسي وزارت كشور تصريح كرد: نتيجه مي‌گيريم نماينده رسمي گروه متقاضي برگزاري راهپيمايي بايد «حضوراً» به وزارت كشور مراجعه و تعهدات و مدارك مصرح در قانون را ارائه كند تا در خواست بصورت شفاف و تكميل شده و براي اخذ نظر كميسيون ماده 10 احزاب در دستور كار قرار گيرد و به نظر بنده اين شيوه قانوني براي حراست از نعمت آزادي و حقوق مردم و تأمين امنيت و رعايت نظم و قانون ساز و كاري كاملاً منطقي و عقلايي است.

گفتنی است در تجمع یاد شده حدود 200 نفر از دانشجویان با حضور در مقابل مجلس شعارهایی را علیه نمایندگان مجلس و رئیس قوه مقننه سر دادند.
ارسال به دوستان