۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۲۵۲۹۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۲۱-۰۴-۱۳۸۹
کد ۱۲۵۲۹۰
انتشار: ۰۹:۱۴ - ۲۱-۰۴-۱۳۸۹

آماده باش کامل برای مقابله با قطع یک‌باره فروش بنزین به ایران

وی اضافه کرد: از زمانی که وارد نظام سهمیه‌بندی شدیم هم کنترل‌های لازم قابل انجام است و هم از هدر رفتن بنزین و گازوئیل و نفت سفید جلوگیری می‌شود؛ در عین حال از زمانی که مرزها کنترل شد مسئله قاچاق سوخت تا حدود زیادی برطرف شد و مصرف بی‌رویه نیز کنترل شده است.
فارس به نقل از معاون امور بین‌الملل وزیر نفت نوشت: ما از بابت بنزین هیچ مشکلی نداریم و اگر توتال و یا هر شرکت دیگر هر رفتاری نشان دهند، آینده همکاری خود را نه تنها به ما بلکه به همه کشورهایی که حرکات آنها را رصد می‌کنند، نشان خواهند داد.

حسین نقره‌کار شیرازی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: ما 30 سال است که با مدلهای مختلف پدیده تحریم مواجه بوده‌ایم و مانند ورزشکارانی که با تمرین روی فرم می‌آیند ما نیز با چالش با این تحریم‌ها روی فرم آمده‌ایم. 


وی با تاکید بر اینکه هر زمان فشارهای بین‌المللی اضافه شده امکان توجه به تولید داخل در کشور و افزایش توانمندی نیروی انسانی افزایش یافته است، افزود: در بسیاری کشورها این را با سرافرازی بیان می‌کنیم که می‌توانیم خدمات فنی - مهندسی در اختیار شما قرار دهیم که معنای آن عرضه نیروی انسانی توانا در بالادستی نفت و گاز در دریا و خشکی و در پالایش و پخش پتروشیمی‌ها است. 

نقره‌کار تصریح کرد: تکنولوژی‌ ما از برخی کشورها ضعیف تر است اما امروزه بیش از 70 درصد تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور ساخته می‌شود که از تکنولوژی‌های پیشرفته تا ساده را شامل می‌شود. 

وی اضافه کرد: در کمتر از 30 درصد تجهیزات به خارج وابسته هستیم که آن هم به معنای وابستگی مطلق نیست و امکان جایگزینی آنها را داریم اما ممکن کیفیت سطح بالایی نداشته باشد، اما چشم ما به دروازه‌ها برای ورود کالا نیز دوخته نشده است.

نقره‌کار شیرازی با اشاره به موضوع تحریم بنزین ایران از سوی آمریکا گفت: در مورد بنزین بارها گفته‌ایم که مشکلی نداریم و از زمانی که ما ‌گفتیم مشکلی نداریم، همان کشورهائی که مجبور به پذیرش و اجرای تحریم علیه ما هستند بارها گفته‌اند ما در تیم حریف بازی نمی‌کنیم و ترجیح می‌دهیم همراه شما بازی کنیم. 

وی افزود: ما در حال حاضر 45 میلیون لیتر در روز تولید بنزین داریم و زمینه‌کار را به‌ گونه‌ای فراهم کرده‌ایم که در داخل هیچ کمبودی نداشته باشیم و حتی اگر تمام فروشندگان یکجا اقدام به توقف فروش کردند، مشکلی ایجاد نشود. گرچه هرگز این اتفاق نمی‌افتد و فروشندگان در رقابت فروش محصولات خود قرار دارند. 

نقره‌کار گفت: اگر چنین اتفاقی بیفتد در عرض 2 ماه پتروشیمی‌های ما امکان تولید اضافه 17 میلیون لیتر را دارند و 5 - 6 میلیون لیتر باقی مانده تا 23 میلیون لیتر واردات بلافاصله قابل جایگزینی است. 

وی اضافه کرد: از زمانی که وارد نظام سهمیه‌بندی شدیم هم کنترل‌های لازم قابل انجام است و هم از هدر رفتن بنزین و گازوئیل و نفت سفید جلوگیری می‌شود؛ در عین حال از زمانی که مرزها کنترل شد مسئله قاچاق سوخت تا حدود زیادی برطرف شد و مصرف بی‌رویه نیز کنترل شده است.

معاون امور بین‌الملل وزارت نفت با بیان اینکه در همین شرایط سخت هفت پالایشگاه در حال ساخت است، اظهار داشت: در حال حاضر 9 پالایشگاه فعال داریم که روزانه 1.6 میلیون بشکه نفت را تحویل می‌گیرد و 44 میلیون لیتر بنزین، 95 میلیون لیتر گازوئیل و میزان بالایی از نفت سفید و دیگر محصولات را ارائه می‌دهد. 

وی با تاکید بر اینکه در رابطه با این محصولات ظرف 2 سال و نیم آینده ما به صادرکننده‌های عمده‌ می‌پیوندیم، گفت: زمانی که صادرکننده خواهیم بود تولید داخل (ظرفیت پالایشگاههای) ما حداقل یک میلیون بشکه نفت بیشتر می‌شود ، چنانکه اگر بخواهیم از خام فروشی نفت جلوگیری کنیم، همه دنیا به این محصولات نیاز خواهند داشت چون پالایشگاه هزینه زیادی دارد و برای هر پالایشگاه 100 هزار بشکه‌ای لااقل 2 تا 2.2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم.


ارسال به دوستان