۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۲۷۰۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۳۰-۰۴-۱۳۸۹
کد ۱۲۷۰۶۴
انتشار: ۱۵:۱۹ - ۳۰-۰۴-۱۳۸۹

افزایش اعزام دانشجو به چين، روسيه و ونزوئلا

در حال حاضر دانشجو به كشور انگليس اعزام نمي‌شود، ولی اين بدين معنا نيست كه ما ديگر رابطه‌اي با اين كشور نداشته باشيم؛ چرا كه در حال حاضر همكاري‌هايي با كشور انگليس در زمينه‌هاي علمي وجود دارد/برخي از دانشجويان ونزوئلايي با حضور در دانشگاه خواجه‌نصير تحصيل مي‌كنند و سعي در افزايش مراودات علمي با اين كشورها داريم.

ارسلان قرباني معاون وزير و رئيس مركز همكاري‌هاي علمي و بين‌المللي با اشاره به برنامه‌هاي وزارت علوم در حوزه روابط بين‌الملل و همكاري‌هاي علمي با كشورهاي دنيا گفت: در حال حاضر محيط بين‌المللي و تحولات و دگرگوني‌هاي وسيع و پرشتاب بين‌المللي نقش بسياري در جهاني شدن ايفا مي‌كند كه توجه به فرآيندهاي اين چنيني از اولويت‌هاي وزارت علوم دراين زمينه است.

به گزارش ايلنا، ارسلان قرباني ديپلماسي علمي را يكي ديگر از رويكردهاي وزارت علوم در اين زمينه عنوان كرد و افزود: نگاه ما به مقوله علم ابزاري نيست و از ديدگاه علمي و ديني ما نيز اين امر خطاست و سعي داريم با ديپلماسي علمي به بسياري از پيشرفت‌ها دست‌ يابيم و به دنبال نهادينه‌ كردن ديپلماسي علمي هستيم.

وي افزود: ترافيك علمي در بحث آموزش عالي رويكرد مهمي است كه به آن توجه داريم و با بازديد علما، دانشمندان از كشورمان سعي در ارتقاي اين امر داريم.

رئيس مركز همكاري‌هاي علمي و بين‌المللي تاكيد كرد: همكاري‌هاي دوجانبه آموزشي، افزايش رابطه با سازمان‌ها و مجامع بين‌المللي و انجمن‌هاي تخصصي، افزايش ارتباط با سازمان‌هاي علمي ـ تخصصي منطقه‌اي و بهره‌گيري از دانشمندان و اساتيد ايرانيان در خارج از كشور و تعاملات فرهنگي با كشورهاي اسلامي در بخش‌هاي علمي از ديگر رويكردهاي ما در اين زمينه است.

وي در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سئوال خبرنگار ايلنا مبني بر اينكه در حال حاضر وضعيت رابطه و همكاري‌هاي علمي با كشورهايي نظير انگليس، آمريكا، فرانسه در چه حدي است گفت: همكاري‌هاي ما با كشورهاي دنيا به شكل يك فرآيند است و در حال حاضر ما به غير از رژيم صهيونيستي با همه كشورهاي دنيا همكاري و مراوده علمي داريم.

وي افزود: در حال حاضر اساتيد ما در كشورهاي آمريكا و انگليس حضور دارند و براي فرصت‌هاي مطالعاتي نيز شركت مي‌كنند و پروژه‌هاي مشتركي نيز با كشور فرانسه داريم و اساتيد فرانسوي نيز در برخي از كنفرانس‌هاي ما شركت مي‌كنند.

قرباني با تاكيد بر اينكه در حال حاضر دانشجو به كشور انگليس اعزام نمي‌شود، گفت: اين بدين معنا نيست كه ما ديگر رابطه‌اي با اين كشور نداشته باشيم؛ چرا كه در حال حاضر همكاري‌هايي با كشور انگليس در زمينه‌هاي علمي وجود دارد و در سال گذشته با توجه به برخي روابط سياسي رابطه با كشور انگليس قطع نشده بود اما كاهش داشت كه در حال حاضر رابطه علمي ما با كشور انگليس نسبت به سال گذشته بهتر شده است.

وي در رابطه با رابطه علمي ايران با كشورهايي نظير روسيه، چين و ونزوئلا اظهار داشت: در حال حاضر در كشور روسيه دانشجويان و رايزن علمي ما حضور دارند و با توجه به اينكه اين كشور در برخي از رشته‌ها همچون هوا ـ فضا پيشرفت‌هاي خوبي داشته است. دانشجويان ما نيز در اين كشور حضور دارند و در سال گذشته اعزام دانشجويان به روسيه بيشتر شد و با تمهيداتي كه در نظر گرفته‌ايم سعي در افزايش امكانات براي دانشجوياني ايراني در روسيه داريم.

وي با تاكيد بر افزايش همكاري‌هاي علمي ايران با كشورهاي روسيه، چين و ونزوئلا ابراز داشت: كشور چين در طول چند سال اخير پيشرفت‌هاي خوبي داشته است و با اعزام رايزن علمي به اين كشور سعي در افزايش مراودات علمي داريم و از امسال نيز اعزام دانشجوي دكتري به اين كشور آغاز مي‌شود.

رئيس مركز همكاري‌هاي علمي و بين‌المللي در پاسخ به سئوال ايلنا در رابطه با برنامه‌هاي وزارت علوم براي رابطه و همكاري‌هاي علمي با كشور ونزوئلا گفت: كشور ونزوئلا در برنامه‌هاي دولت نهم مورد اولويت قرار گرفت و در حال حاضر دانشگاه‌هاي اين كشور از سوي وزارت علوم ارزيابي شده است و در برخي از رشته‌ها همكاري‌هاي دوجانبه‌اي با اين كشور داريم. براي مثال برخي از دانشجويان ونزوئلايي با حضور در دانشگاه خواجه‌نصير تحصيل مي‌كنند و سعي در افزايش مراودات علمي با اين كشورها داريم.

معاون وزير علوم تاكيد كرد: نگاه وزارت علوم در بحث همكاري‌هاي علمي و بين‌المللي مبتني بر سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران است و نگاه ما به كشورهايي همچون ونزوئلا، چين و روسيه نگاه علمي و سياسي است.

وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا، مبني بر اينكه آيا دانشگاه‌هاي ونزوئلا در قياس با كشورهاي رده اول دنيا در بحث آموزش عالي معتبر هستند، گفت: اين دانشگاه‌ها از سوي وزارت علوم ارزيابي شده است و در بسياري از رشته‌ها داراي اعتبار بين‌المللي هستند.


ارسال به دوستان