۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۲۸۷۲۱
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۶ - ۱۰-۰۵-۱۳۸۹
کد ۱۲۸۷۲۱
انتشار: ۰۰:۲۶ - ۱۰-۰۵-۱۳۸۹

شكست سناريوي رياض-تل آويو عليه حزب الله لبنان

 کیهان نوشت:

 گزارش هاي دريافتي كيهان از شكست زودهنگام آخرين سناريو مشترك عربستان سعودي و رژيم صهيونيستي عليه محور مقاومت در منطقه خاورميانه حكايت مي كند.
همه شواهد و قرائن بيانگر آن است كه سفر دو روز پيش «ملك عبدالله» پادشاه عربستان به بيروت براي حل مشكل گروه 14مارس با محوريت سعدالدين حريري، نخست وزير لبنان به شكست انجاميده است.

بر اين اساس بيانيه سه جانبه روز جمعه نشست بيروت كه در پايان ديدار دو، سه ساعته مقامات رياض، دمشق و بيروت برگزار شد، صرفا بر روي تلاش هاي جمعي براي حفظ ثبات و آرامش در لبنان تاكيد داشت و هيچ اشاره اي به دادگاه ترور «رفيق حريري» نخست وزير اسبق لبنان نگرديد در حالي كه طبق اعلام منابع رسمي، موضوع اصلي اين مذاكرات رفع موانع داخلي پرونده حريري بود.

اين مسئله نشان داد كه «ملك عبدالله» نتوانست مشكل گروه 14مارس را حل كند و شركاي مقاومت يعني روساي جمهور لبنان و سوريه را وادار كند تا با فشار بر حزب الله لبنان، جريان مقاومت را مجبور به پذيرش سناريو از پيش طراحي شده صهيونيست ها درباره دادگاه بين المللي ترور رفيق حريري كند.

منابع مطلع اعلام كردند كه پادشاه عربستان به دعوت سعدالدين حريري، نخست وزير لبنان وارد بيروت شد و از وي درخواست كرد كه امكانات منطقه اي را براي وادار كردن مقاومت به تسليم، وارد ميدان كند.

در همين راستا، «ملك عبدالله» براي دستيابي به اين هدف با اصرار «بشار اسد» رئيس جمهور سوريه را هم در سفر به بيروت با خود همراه نمود و سعي كرد تا با دادن امتيازاتي به دمشق، سوريه را از همراهي با حزب الله لبنان در سناريو دادگاه حريري دور كند اما شواهد و قرائن و اظهارات ديروز مقامات سوري از جمله «وليد المعلم» ديپلمات ارشد و وزير امور خارجه اين كشور مبني بر تاكيد دمشق بر حمايت از حزب الله لبنان نشان داد كه فشارهاي رياض به دمشق نتيجه اي دربر نداشته است.

در سفر روز جمعه ملك عبدالله به بيروت كه با تبليغات گسترده رسانه هاي رژيم صهيونيستي همراه شد، مقامات اين رژيم تاكيد زيادي بر اهميت اين سفر داشتند.

شبكه يك تلويزيوني رژيم صهيونيستي در يك تحليل سياسي از زبان تحليلگر ارشد خود درباره اين سفر گزارش داد: سفر ملك عبدالله به بيروت نشان دهنده تغيير تعادل در لبنان از ضلع مقاومت به ضلع كشورهاي محافظه كار است.

مجموع اين مسائل نشان دهنده آن است كه صهيونيست ها بر روي سفر پادشاه عربستان حساب ويژه باز كرده بودند و اميد داشتند رياض بتواند در پازلي كه خود آن را طراحي كرده اند، اهداف مورد نظر را برآورده سازد.
سيدحسن نصرالله، دبيركل حزب الله لبنان طي دو هفته گذشته يك بار در مصاحبه با رسانه هاي لبناني و دو بار در سخنراني هاي خود به صراحت از توطئه اي كه تحت پوشش دادگاه بين المللي ترور حريري، ثبات و آرامش لبنان را تهديد مي كند، پرده برداشت.
وي در اين باره هشدار داد كه ما اين موضوع را يك توطئه اسرائيلي مي دانيم و زير بار آن نمي رويم و همچنين با قاطعيت از نيروهايمان دفاع خواهيم كرد.
سيدحسن نصرالله در همين رابطه به اسناد روشني مبني بر اسرائيلي بودن دادگاه حريري اشاره كرد.
وي تصريح كرد، استنادات دادگاه حريري به متهم كردن حزب الله لبنان براساس شنود برخي از مكالمات موجود در شبكه مخابراتي لبنان است در حالي كه دستگيري متعدد افراد و دسته هاي جاسوسي رژيم صهيونيستي در سيستم مخابراتي لبنان نشان مي دهد استناد به يك شبكه آلوده به جاسوسي نمي تواند استناد قوي و قابل قبولي باشد.

اظهارات دبيركل حزب الله لبنان مبني بر اين كه تحت هر شرايطي از نيروهاي خود در برابر اتهامات بي پايه و اساس دادگاه حريري دفاع مي كنيم باعث سراسيمگي جريان غربگراي 14 مارس شد.
در همين رابطه، سعد حريري در تماس هايي كه با سيدحسن نصرالله برقرار كرد اصرار داشت كه دادگاه رسيدگي كننده به پرونده حريري رهبران اصلي و چهره هاي شاخص حزب الله را هدف قرار نمي دهد و هيچ مسئوليتي متوجه كادر رهبري و شخص سيدحسن نصرالله نيست.

 اين حرف در واقع نشان دهنده سناريو بودن دادگاه حريري است چرا كه پيش از اعلام راي، نخست وزير لبنان از نتايج آن خبر داده است.

در واقع تماس هاي سعدالدين حريري نتوانست از شدت اعتراضات دبيركل حزب الله لبنان بكاهد در نتيجه وي براي حل اين مشكل دست به دامان حامي اصلي خود در منطقه يعني پادشاه عربستان شد.

بيانيه پاياني نشست بيروت نشان داد كه اين نشست هيچ نتيجه اي براي 14 مارس نداشته و آنها شانس شكل دهي جرياني با محوريت عربستان و رژيم صهيونيستي براي فشار بر مقاومت در لبنان را از دست دادند.

تحليلگران سياسي معتقدند كه پس از شكل گيري دولت ائتلاف ملي در لبنان، اين دولت موازنه قدرت را به سود جريان مقاومت به تصوير كشيد و باعث نگراني و انفعال جريان 14 مارس شد. اين جريان براي اينكه بتواند شرايط سياسي داخل لبنان را به زيان مقاومت تغيير دهد دستور كارهاي متفاوتي را از طريق جريان هاي مرتبط با رژيم صهيونيستي تدارك ديده اند كه تا امروز لايه هاي مختلفي از آن به جريان درآمده است.
دادگاه بين المللي ترور رفيق حريري در واقع يكي از اين لايه هاست كه با حمايت هاي آمريكا، عربستان و رژيم صهيونيستي در حال اجرا شدن است.
در شرايطي كه قرار است گزارش «بلمار» دادستان دادگاه بين المللي ترور حريري در سپتامبر منتشر شود، مضاميني از آن توسط مقامات رژيم صهيونيستي مطرح شده است كه خود گوياي نقش مستقيم صهيونيست ها در اين سناريوسازي عليه حزب الله لبنان است.

بنابراين از طريق اين گزارش قرار است وضعيت داخلي لبنان دستخوش فتنه اي جديد شود تا ثباتي كه به سود جبهه مقاومت است را بر هم زنند. به اين منظور آنچه لازم است از طريق گزارش بلمار مطرح شود بايد از طريق ابزارهاي داخلي لبنان به شكل فعالي در بعد سياسي و رسانه اي مورد حمايت قرار گيرد.

از آنجا كه جريان 14 مارس در وضعيت مطلوبي به سر نمي برد، ملك عبدالله پادشاه سعودي براي تقويت اين جريان، شخص رفيق حريري و جريان مرتبط با آمريكا و رژيم صهيونيستي، برنامه سفر خود را به منطقه و لبنان تنظيم كرده بود.

«رفيق حريري» نخست وزير اسبق لبنان در 14 فوريه 2005 بر اثر انفجار بمب در مسير خودروي شخصي اش جان باخت.

به رغم وجود شواهدي دال بردست داشتن صهيونيست ها در اين حادثه تروريستي بلافاصله نوك پيكان اتهامات به سمت سوريه نشانه رفت و اتهامات كمتري متوجه حزب الله لبنان شد و در اين راستا به حدي از سوي رژيم صهيونيستي و جريان هاي غربگرا در منطقه و لبنان فشارها بر سوريه وارد شد كه دولت دمشق مجبور به عقب نشيني نيروهاي نظامي خود ازلبنان شد. اما در جريان سناريوي جديد كه با محوريت عربستان و رژيم صهيونيستي دنبال مي شود قرار است حزب الله لبنان به عنوان عامل اصلي حادثه ترور حريري معرفي شود.

در همين رابطه سيدحسن نصرالله روز سه شنبه طي يك سخنراني آخرين مواضع حزب الله را در خصوص پرونده حريري و نتايج اجلاس سه جانبه روز جمعه بيروت اعلام مي كند.
ارسال به دوستان