۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۳۴۹۶۱
تعداد نظرات: ۳۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۱۶-۰۶-۱۳۸۹
کد ۱۳۴۹۶۱
انتشار: ۱۴:۵۴ - ۱۶-۰۶-۱۳۸۹

5 نکته درباره راه اندازی شبکه "آی فیلم" صداوسیما برای کشورهای عربی

عصر ایران -  صادق حبیب زاده - معاون برون مرزی صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران دیروز از راه اندازی شبکه ماهواره ای پخش سریال و فیلم های سینمایی ایرانی به زبان عربی در روز پنجشنبه آینده خبر داد.

نام این شبکه " آی فیلم" و قرار است فیلم های ایرانی را با دوبله یا زیرنویس عربی پخش کند. این شبکه 24 ساعته است و از طریق ماهواره های نیل ست و عرب ست نیز قابل دریافت خواهد بود.

همچنین علاوه بر این به زودی در این شبکه شاهد پخش مسابقات تلویزیونی، نقد فیلم و سریال ها نیز خواهیم بود.
این اقدام را می توان از چند بعد مورد بررسی قرار داد.

1- بسیاری از فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی که از سال ها پیش در ایران تهیه و پخش شدند هم اکنون دیگر قابلیت پخش دوباره در شبکه های تلویزیونی وطنی برای مردم ایران را نداشته و تکراری هستند. می توان از این فیلم و سریال ها استفاده کرد و قطعا برای مخاطبان خارج از ایران، جذاب خواهند بود.

2- ایران در منطقه ای قرار گرفته که با تعداد زیادی از کشورهای عربی همسایه است. متاسفانه بسیاری از ملت های منطقه، اطلاعات چندانی از ایران ندارند یا اینکه بر اساس فرضیه ها و پیش داوری های خود درباره کشورمان قضاوت می کنند.

همین چند هفته پیش یکی از خبرنگاران معروف الجزیره پس از سفر به ایران، با نگارش مقاله ای در یکی از روزنامه های قطری ، از فاصله زیاد میان تصورات قبلی و واقعیت ایران سخن گفت. قطعا با این اقدام تصورات بسیاری از مردم کشورهای عربی درباره ایران تغییر خواهد کرد و نگاه ها اصلاح خواهند شد و از این منظر می توان "آی فیلم" را یک اقدام ملی و قابل تحسین دانست.

3- ذکر این نکته مهم است که بسیاری از سریال های تولید شده در کشورهای عربی به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با فقر شدید سوژه روبه رو هستند البته این موضوع نیز ناشی از محدودیت های جغرافیایی آنهاست.

قطعا فیلم های پخش شده از این شبکه با استقبال بسیاری از مردم کشورهای عربی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا روبه رو خواهد شد. همانطور که هم اکنون استقبال از سریال های ایرانی در شمال آفریقا بسیار مطلوب است.
همچنین کشورهای مانند کره ، ژاپن ، مکزیک و ترکیه هم اکنون به شدت در حال عرضه سریال ها و فیلم های خود برای مخاطبان عرب هستند.

4- نکته ای که جا دارد به آن اشاره شود اینکه از قدیم گفته اند "چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام". صداوسیمای ما که توان راه اندازی شبکه ماهواره ای 24 ساعته پخش فیلم و سریال را دارد ، چرا این امکان را در اختیار هموطنان خودمان در داخل و خارج از ایران قرار نمی دهد.
 
آیا مردم ایران سزاوار داشتن چنین شبکه ای نیستند که 24 ساعته فیلم و سریال پخش کند (البته نه فیلم و سریال های قدیمی و تکراری). قطعا همین گونه است و بسیاری در همین ایران خودمان هم وقت زیادی دارند و هم از گیرنده های ماهواره نصیبی ندارند و قطعا راه اندازی چنین شبکه ای به صورت پخش زمینی و ماهواره ای به سود بسیاری از ایرانیان داخل و خارج از کشور خواهد بود.
 
 البته درهمین چارچوب می توان پیشنهاد کرد که برنامه های دیگر شبکه های برون مرزی صداو سیما مانند شبکه انگلیسی زبان" پرس تی وی" که برای مخاطبان داخل کشور می توانند مفید باشند ؛ از فرستنده های زمینی و برای استفاده مردم ایران پخش شوند.
 
5-  به نظر می رسد صداو سیمای ایران در واکنش به راه اندازی دو شبکه ماهواره ای پخش فیلم و سریال برای ایرانیان یعنی "ام بی سی پرشیا" و "فارسی وان"، دست به راه اندازی شبکه " آی فیلم " زده است.

"ام بی سی پرشیا " جزئی از سازمان رسانه ای ام بی سی وابسته به عربستان سعودی است و فارسی وان هم در این مدت بارها درباره آن شنیده ایم. دفاتر هر دو شبکه هم اکنون در شهر دبی قرار دارد . 

به نوعی صداوسیمای ایران احساس کرده که رسانه های عربی وارد گود ربودن مخاطبان صداوسیما شده اند و از همین دیدگاه، تلاش می کند تا دست به اقدام متقابلی علیه آنها بزند. لذا شاید بتوان راه اندازی شبکه آی فیلم را اقدامی واکنشی دانست.
 
درست است که می توان راه اندازی "آی فیلم" را اقدامی در مقابل شبکه های مشابه خارجی دانست اما نباید فراموش کرد که وجود نیاز داخلی در ایران عامل اقبال به شبکه هایی خارجی است. لذا  باید برای رفع این نیاز در داخل ایران، فکری کرد و پخش فیلم های سینمایی و سریال ها را برای مخاطبان خود از لحاظ کمی و کیفی افزایش دهیم که پیشنهاد سطور فوق برای راه اندازی شبکه 24 ساعته فیلم و سریال یکی از راه های پاسخگویی به  این نیاز است.
 
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
0
0
هر چند پاسخ بند چهارم گزارش در خصوص قانون منع استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره نوعی سرگرم کردن مات و سود آوری برای کشور ( ورود تجهیزات به داخل کشور و فروش آنها به خلق ا...، ضبط تجهیزات و جریمه کردن آنها و افزایش جرایم نقدی ، خرید مجدد تجهیزات و ضبط مجدد !!!و در نهایت کاریابی و اشتغالزائی ) است و همه میدانند که فقط سر عده ای در نگهداری تجهیزات بی کلاه مانده و از برنامه های متنوع شبکه های معمولی محرومند ،با اینحال باید گفت صدا و سیما قدرت علمی و توان تجهیز برای استفاده عمومی از برنامه های ماهواره ای کشوری را دارد ولی چشم انتظار گذاشتن مردم و بردن آنها به سمت شبکه های خارجی هم رسالت صدا و سیما می باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
0
0
بهتر که شبکه پخش فیلم به زبان فارسی نداریم .حتمن دوباره سریالهای دو ریایو میخان پخش کنن پس اینجور کانالی بدرد نمی خوره
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۵ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
1
1
واقعا جای تاسف داره زمانی که این خبر رو از سیما دیدم می خواستم زنگ بزنم روابط عمومی و بدونم واقعا چه دلیلی داره

چرا ما باید چیزای خوبمون رو همش صادر کنیم
چرا......!!!!؟؟؟؟

خودمون داخل داریم له له می زنیم حالا باید شبکه 24 ساعته با بودجه نفت رو حلش رو عربا ببرن

به هر حال مدیریت اشتباه و اینکه عشق مسائل سیاسی بودن همین اوضا رم داره
واقعا خسته نباشید برین برای آمریکا هم شبکه سریال درست کنیم همین
کارمون تو مملکت همین شده فقط از لحاظ سیاسی خدایی نا کرده کم نیاریم

بیاین به فکر مردم باشین این پول نفت و هدف مند کردن و ... قراره بیاد تو جیب ملت نه تو جیب دولت که بره تز بده ما هم بلدیم شبکه سریال پخش کنیم

ایران هسته ای حالا داره با عربا مسابقه می ذاره........................
ناشناس
United States of America
۱۹:۰۶ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
0
1
کشورهایی مثل مالزی با بازپخش شبکه ها بصورت کنترل شده درآمدهای نجومی بدست میاروند!
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۱ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
0
0
اقدام خوبی است دست صدا و سیما درد نکنه
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
0
1
به نظر من صدا و سیما در ارائه فیلم های مطلوب برای ما ایرانیان خیلی کم کاری کرده است. کیفیت فیلم ها و سریال های ایرانی مطلوب نیست. سریال های ایرانی از نبود یک فیلمنامه خوب و کمبود محتوا رنج می برند. هر فیلم ایرانی باید حاوی هزاران نکته اخلاقی و دینی باشد که به بدترین وجه ممکن درفیلم انعکاس می یابد .صدا و سیمای ما ملی است و برای همه اقشار جامعه. در نتیجه نوجوان و جوان و پیر و دختر و زن و مرد یک انتخاب بیشتر ندارند.خیلی از صحنه های فیلم های خارجی به خاطر نوع پوشش بازیگران حذف می شود. خیلی از صحنه های فیلم های اکشن به خاطر خشونتشان حذف می شود. فقط یک تفکر خاص در جامعه ایران اجازه ساختن فیلم های مورد نظرشان را دارد.فیلم های ایرانی فیلمنامه خوبی ندارند وصدا و سیما نمی تواند فیلم های اکشن و بزن بزن بسازد و فیلم های عاشقانه هم که در ایران دچار محدودیت هستند . استفاده از جلوه های ویژه در ایران هم که یا نیست و یا در حد ابتدایی است.فیلم های درام ایرانی هم که فقط اشک و آه هست که احتمالا یا یک نفر مرده و عده دور قبرش جمع شده اند و دارن توی سر و کله شان می زنند. صدا و سیما ی ما نه حرفه ای هست و نه جذاب و فقط پر است از فکر ها و ایده های تکراری و غیرحرفه ای و کلیشه ای. یکی از راه حل ها می تواند ایجاد شبکه خصوصی باشد که آن هم با انحصاری که در صداوسیما وجود دارد بعید می دانم محقق شود.
مخلص کلام:من فقط سریال های با کیفیت خارجی را می بینم و از دیدن آن ها نیز لذت می برم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۰ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
0
0
درود بر صدا و سیما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
0
0
20TV و mechef و چند شبكه ديگر در ماهواره هاتبرد از ايران پخش مي‌شوند اما طبق اعلام ترنسپوندرها محل پخش آنها نامشخص است
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
0
0
بابا ایول حرف دل ما رو زدی، شاید اگه یکی دو تا ازین شبکه های به درد بخور مثل آی فیلم و پرس توی در ایران پخش بشه مخاطبین صدا و سیما نیز افزایش پیدا بکنه و یه کم وضع بهتر بشه
خدا خیربده صداوسیما رو ا
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۰۴ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
0
0
هزارافرین به صداوسیما
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
0
0
افرین به صدا سیما . فرهنگ ایرانی باید صادر شود...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
0
0
خوب بود .مخصوصا ستون 4
ايلي
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
0
1
اين گزارش به صورت علمی تهيه نشده بود. معتقدک که نويسنده محترم نيز آشنایی چندانی با وضعيت سینمایی جهان عرب ندارد.
نخست اينکه بعد از افول نسبی سینمای مصر، سوریه به رقابتی شدید با این کشور دست زده و هم اکنون به اعتقاد بسیاری از کارشناسان سینمایی عرب فیلمها و سریالهای این کشور در صدر فيلمها به لحاظ تعداد و کيفيت هستند.
دوم اینکه چند سالی کشورهای خليج فارس بويژه کویت و عربستان آمار تولیدات خود را بالا برده اند و پخش این سریالها از دیگر شبکه های عربی غیر وابسته به خلیج فارس دلیل بر این مسأله و تنوع ساختار و محتوایی این سریالهاست.
به نظر می رسد با حجم فزاینده سریالهای عربی که به مشکلات اجتماعی و فرهنگی این جوامع می پردازد و همینطور سریالهایی که پیرامون سنتهای فراموش شده و قدیمی این کشورهاست سینمای ایران یک رقیب جدی برای خود یافته است. بهتر است با دید ناسیونالیستی از آن نگذریم. 
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
0
0
با سلام
قرار بود تعداد شبکه های دیجیتال را زیاد کنند ، به این منظور کلی هزینه کردیم و دستگاه گیرنده دیجیتال خریدیم اما افسوس از خلف وعده ، حداقل شبکه های موجود روی ماهواره شون را روی پخش دیجیتال بفرستند مثل جام جم 2 و ...
azad
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۷
1
0
دمشون گرم..... یک سال دیگه تاثیرش رو میبینیم . من دبی بودم ایرانیهای اونجا دلشون لک میزنه برای شبکه داخلی . جز سکس و تبلیغ شیکم چیزی پیدا نمیکنی تو این کشورهای عربی اون عربستانشم حرفی برا گفتن نداره همش ظاهر سازیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۸ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۸
0
0
پس خودمون چی ؟! :(
هر چند سریال و اکثر فیلمای ایرانی ارزش دیدن رو ندارن ولی اگه مثل " ام بی سی " ها فیلم خارجی نشون بدن چرا ، چه بهتر که بادوبله و زیر نویس فارسی ببینیم . یه شبکه برای ایران اونم به این شکل . این میشه مقابله با فارسی وان نه یه شبکه برای اعراب اونم با هزینه های گزاف .
تازه شم ماهواره فقط واسه داخل کشور مشکل داره دیگه ؟!!!!
ای بابا ...
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۴ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۸
0
0
شما دیگه کی هستین. قراره همین فیلم‌های صدا و سیما دوبله بشه و با برخی فیلم‌ها و سریال‌هائی که به سبک صدا و سیمای خودمون ساخته می‌شه، 24 ساعته بره برو آنتن.
چراغی که به خانه رواست و ... دیگه چه صیغه‌ایه؟ همین چیزائی که برای ما پخش می‌شه برای عرب‌ها هم پخش می‌شه.
لطفاً خوانندگان گرامی صفحۀ فارسی رو ببینن:
http://www.ifilmtv.ir/fa/
ای کاش نظر بنده بر خلاف رویۀ شما در سانسور، منتشر شود.
پرندگان مهاجر مهمان زمستانی تالاب هیرم اوز (فیلم) رونالدو: مشکل منچستریونایتد مربی نیست؛ آکواریوم مشکل دارد نه ماهی! مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی واکنش رضا کیانیان به ممنوع الپروازی ترانه علیدوستی (عکس) پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی