۱۷ مهر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۴۰۵۸۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۱ - ۲۲-۰۷-۱۳۸۹
کد ۱۴۰۵۸۳
انتشار: ۱۷:۰۱ - ۲۲-۰۷-۱۳۸۹

9 نظر آیت الله مکارم شیرازی درباره مشروبات الکلی

 
1- نوشیدنی های حاوی الکل

مصرف غذاها یا مایعاتى که به طور طبیعى مقدار بسیار کمى از آن را الکل تشکیل مى دهد مانند سرکه و یا آبجو بدون الکل چه حکمى دارد؟

هرگاه صدق مشروبات الکلى بر آن نکند اشکالى ندارد.

2- نگهداری مشروبات الکلی

به نظر مبارک نگهدارى مشروبات الکلى چه حکمى دارد؟

حرام است و موجب تعزیر مى باشد، مگر در مواردى که غرض مهمّى باشد یا بخواهند آن را تبدیل به سرکه کنند.

3- شرکت در مجالسی که شرب خمر می شود

آیا رفتن به مجالسى که در آن مشروبات الکلى مصرف و موسیقى پخش مى شود، جایز است؟

جایز نیست.

4- حاضر کردن مشروبات الکلی برای کسانی که آن را حلال میدانند

آیا براى زن مسلمان جایز است مشروب روى میز غذا خورى بگذارد، تا کسانى که آن را حلال مى دانند مصرف کنند؟

جایز نیست، مگر در موارد ضرورت.

5- مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلی

با توجّه به این که از نظر پزشکى ثابت شده مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلى نه تنها ضررى براى بدن ندارد، بلکه مانند آشامیدنیهاى دیگر مفید مى باشد، و با در نظر گرفتن این که مشروبات الکلى نوعى ازنعمتهاى خداوند مانند سایر نعمت هاست، چه اشکال دارد براى استفاده از جنبه هاى مثبت و مفید آن، مانند بقیّه نعمتهاى خدادادى، با شرایط و مقدار مشخّص مصرف شود؟

اگر کسى به حدّى از درجه خود سازى و کنترل خویشتن رسیده باشد که در اثر مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلى به ورطه اعتیاد و حتّى مستى کشیده نشود، آیا مجاز به مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلى مى باشد؟

اوّلا: هیچ کس نمى گوید مشروبات الکلى به مقدار کم ضرر ندارد، بلکه مقدار کم ضررش کمتر است.

ثانیاً: هرگاه چنین اجازه اى به مردم داده شود، به هیچ وجه قابل کنترل نیست، و به زودى تمام جامعه آلوده مى شود. به همین جهت شرع مقدّس آن را به طور کلّى ممنوع کرده است.

ثالثاً: قانون جنبه عمومى دارد، و نمى توان اشخاص را به بهانه هاى مختلف استثنا کرد. سعى کنید ان شاء الله گرفتار وسوسه هاى شیطان نشوید.

6- خوردن الکل برای درمان مسمومیت

در مواردى که الکل حکم دارو دارد (مثل مسمومیّت با متانول) و خوردن آن ضرورت پیدا مى کند، در این گونه موارد شُرب الکل چه حکمى دارد؟

در صورتى که از الکلهاى مست کننده و در غلظت هاى قابل شرب باشد، تنها وقتى جایز است که داروى منحصر به فرد محسوب شود و جانشینى نداشته باشد.

7- مصرف داروهای حاوی الکل

گروهى از داروهاى تزریقى به دلیل مسائل فرمولاسیون حاوى مقادیرى الکل هستند. مصرف این گونه داروها چه حکمى دارد؟

اگر از الکلهاى طبى در آن استفاده شود و در شرایط فعلى جنبه مایع مسکر ندارد، اشکالى ندارد.

8- مواد قندی دارای ماده "شکر الکل"

آیا مصرف کردن مواد قندی که دارای ماده sugar alcohol یا شکر الکل هستند با توجه به اینکه اینها در بازار فراوانند جائز است یا خیر ؟

در صورتیکه ماده مست کننده ای نباشد اشکالی ندارد.

9- گذاشتن نام مشروبات حرام بر مشروبات حلال

استعمال و خرید و فروش نوشیدنی جدیدالورودی با قیمت گزاف که اخیراً در بازار شهرهای بزرگ و هتل ها با نام «شامپاین» که نام مشروبات الکلی است و تولید اسپانیا و اسکاتلند است و با مجوز دولت وارد شده است چه حکمی دارد؟

نامگذاری مشروبات حلال به نام مشروبات حرام اشکال شرعی دارد و ممکن است مقدمه ای برای آلوده ساختن اجتماع به مشروبات حرام بوده باشد.
ارسال به دوستان
شادترین کشورها در میان بزرگترین اقتصادهای جهان / پول همیشه با شادی مرتبط نیست (+اینفوگرافی) گنجینه‌ای از گذشته: رولزرویس فانتوم ۱ با طراحی بی‌نظیر (عکس) مرسدس دهه هشتادی با کیت گمبالا (عکس) آئودی کواترو: انقلابی در دنیای خودروهای اسپرت (عکس) فرش ترکیه، جایگزین فرش ایرانی در بازار‌های جهانی بارش شهابی ۱۷ مهر ۱۴۰۳ را با چشم غیرمسلح ببینید خبرگزاری فارس درباره «صدای انفجار در حوالیِ اصفهان»: این اتفاق به‌دنبال رویت یک شی نورانی و فعالیت آزمایشی سامانۀ پدافندی صورت گرفت دانشکده پزشکی هاروراد: زمین خوردن چگونه به آلزایمر یا زوال عقل منجر می شود؟ مرگ یک کارگر معدن طزره در اثر برخورد با واگن‌های حمل زغال کمبود این سه ویتامین و ماده معدنی باعث گرفتگی عضلات می‌شود نصب آنتن روی برج مرکز تجارت جهانی(+عکس) هشدار عجیب روزنامه جمهوری اسلامی: بندر چابهار در حال واگذاری به اتباع افغان و طالبان است تاس های باستانی؛ سرگرمی در تمدن دره سند(+عکس) روزنامه اعتماد : پزشکیان امکان اجرای وعده انتخاباتی اش برای حذف فیلترینگ را ندارد کیفیت هوای تهران در وضعیت نارنجی