۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد ۱۴۴۱۵۸

پرافتخارترین تیم فوتبال بازیهای آسیایی

پس از یک دوره غیبت در بازیهای آسیایی، تیم ملی به رهبری فرانس مساروش مجاری به توکیو رفت. تیم ملی در این دوره با دو شکست سنگین 5- صفر مقابل کره جنوبی و 4 – صفر مقابل اسرائیل از دور مسابقات حذف شد که این بدترین نتیجه فوتبال ایران در تاریخ بازیهای آسیایی محسوب می شود.
 گل- شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی از امروز با مسابقات فوتبال بطور غیر رسمی آغاز شد و تیم ملی امید ایران نیز فردا در اولین بازی خود به مصاف ترکمنستان می رود. تا سال 1998 تیم های فوتبال با ترکیب بازیکنان بزرگسال خود در این مسابقات شرکت می کردند، اما از سال 2002 مطابق قانون المپیک تیمهای فوتبال با بازیکنان زیر 23 سال بعلاوه 3 بازیکن بزرگسال در مسابقات حضور می یابند. اما ایران با کسب 4 طلا، 2 نقره و یک برنز پرافتخارترین تیم فوتبال در تاریخ بازیهای آسیایی محسوب می شود و این 7 مدال ارزشمند حاصل12 بار حضور در این تورنمنت است.

1951- دهلی نو: ایران در اولین دوره بازیهای آسیایی با تدارک کامل در این مسابقات شرکت کرد. تیم ملی به رهبری مصطفی سلیمی در این مسابقات شرکت کرد و به مدال نقره دست یافت. مسابقات بصورت حذفی برگزار شد و ایران پس از برد در بازی اول مقابل برمه، مقابل ژاپن به تساوی رسید و قرار شد دو تیم یک بازی مجدد انجام دهند. در بازی تکراری ایران 3-2 پیروز شد و به فینال راه یافت و با شکست در بازی فینال از هند به مدال نقره بسنده کرد. پرویز برومند  و مهدیقلی مسعود انصاری هر کدام با دو گل بهترین گلزنان ایران در دهلی بودند.

1958- توکیو: پس از یک دوره غیبت در بازیهای آسیایی، تیم ملی به رهبری فرانس مساروش مجاری به توکیو رفت. تیم ملی در این دوره با دو شکست سنگین 5- صفر مقابل کره جنوبی و 4 – صفر مقابل اسرائیل از دور مسابقات حذف شد که این بدترین نتیجه فوتبال ایران در تاریخ بازیهای آسیایی محسوب می شود.

1966- بانکوک: ایران در بازیهای آسیایی 1962 شرکت نکرد. در بازیهای 1966 تیم ملی با گئورگی سوچ مجاری حضور یافت و کم کم قدرت فوتبال ایران را به آسیا نشان داد. تیم ملی ایران در مرحله گروهی مسابقات مقابل هند و مالزی پیروز شد و به ژاپن باخت. در مرحله دوم مسابقات مقابل اندونزی پیروز شد و به برمه باخت. در بازی نیمه نهایی با گل ارزشمند فریبرز اسماعیلی ژاپن را برد و در بازی فینال دوباره با برمه روبرو شد و با شکست 1- صفر به مدال نقره قناعت کرد.

1970- بانکوک: تیم ملی ایران در حالی در این دوره بازیهای آسیایی شرکت کرد که عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا را با خود یدک می کشید و 2 سال پیش در تهران قهرمان آسیا شده بود. ایران با مربیگری ایگور نتوی روسی در بانکوک حاضر شد، اما با تساوی 2-2 مقابل اندونزی و شکست از کره جنوبی ره به جایی نبرد و حذف شد. گفته می شد که بسیاری از بازیکنان ایران در هتل مسموم شده بودند و نتوانستند کارآیی واقعی خود را در میدان مسابقه نشان دهند


1974- تهران: فوتبال ایران برای اولین بار در تهران مدال طلا را بدست آورد و پس از دو بار قهرمانی پیاپی در جام ملتهای آسیا، در بازیهای آسیایی نیز قهرمان شد. ایران در مرحله گروهی مقابل برمه، پاکستان و بحرین پیروز شد. در مرحله دوم مسابقات نیز مالزی، عراق و کره جنوبی را پشت سر گذاشت و به فینال رسید. در بازی فینال مقابل اسرائیل قرار گرفت و با تک گل به خودی مدافع حریف پیروز شد و برای اولین بار مدال طلا به گردن بازیکنان تیم ملی آویخته شد. ایران در این دوره عملکرد درخشانی داشت و 7 برد متوالی بدست آورد و در مقابل 20 گل زده فقط یک گل دریافت کرد. فرانک اوفارل ایرلندی سرمربی تیم ملی در این مسابقات بود.

1982- دهلی نو: بعد از یک دوره غیبت، فوتبال ایران برای اولین بار پس از انقلاب در بازیهای آسیایی 1982 دهلی حاضر شد.  تیم ملی در حالی راهی دهلی نو شد که رئیس فدراسیون فوتبال، حسین آبشناسان، حکم مربیگری تیم ملی را به نام خود زده بود! و جلال چراغپور نیز کمک او بود. تیم ملی در گروه سختی قرار داشت و پس از شکست مقابل ژاپن در اولین بازی، کره جنوبی و یمن شمالی را برد ، اما در مرحله یک چهارم نهایی به کویت 1- صفر باخت و از گردونه مسابقات حذف شد.

1986- سئول: ایران با مربیگری پرویز دهداری در بازیهای آسیایی 1986 شرکت کرد. این تیم یکی از پرحاشیه ترین تیمهای تاریخ فوتبال ایران بود که در نهایت حوادث اتفاق افتاده در سئول منجر به استعفای 14 بازیکن از تیم ملی شد.  تیم ملی در این دوره از مسابقات مقابل ژاپن، بنگلادش، نپال پیروز شد و به کویت باخت. در مرحله یک چهارم نهایی ایران مقابل کره جنوبی میزبان قرار گرفت و پس از تساوی 1-1 در ضربات پنالتی شکست خورد و از گردونه مسابقات حذف شد.


1990- پکن: فوتبال ایران پس از 16 سال بار دیگر مدال طلای بازیهای آسیایی را کسب کرد. تیم ملی با مربیگری علی پروین در این مسابقات شرکت کرد. ایران در مرحله گروهی کره شمالی و مالزی را شکست داد. در مرحله یک چهارم نهایی، ژاپن را 1- صفر برد و در نیمه نهایی نیز در همان بازی معروف با کره جنوبی با گل قایقران پیروز شد و به فینال رسید. کره شمالی حریف ایران در فینال بود که پس از تساوی بدون گل، در ضربات پنالتی ایران با درخشش احمدرضا عابدزاده پیروز شد و عنوان قهرمانی را بدست آورد.

1994- هیروشیما: بعد از ماجراهای ناکامی تیم ملی در راهیابی به جام جهانی و برکناری علی پروین، استانکو سرمربی تیم ملی شد و در اولین تورنمنت خود  بسیار ناموفق ظاهر شد. تیم ملی در مرحله گروهی مقابل بحرین و ترکمنستان متوقف شد، یمن را برد و به چین باخت و در نهایت با سوم شدن در گروهش از دور مسابقات حذف شد. استانکو نیز با همین 4 بازی از تیم ملی برکنار شد.

1998- بانکوک: فوتبال ایران بعد از تجربه جام جهانی 1998، اکنون یکی از تیمهای قابل احترام در قاره آسیا شده بود. ایران با ستارگان جام جهانی خود و با مربیگری منصور پورحیدری راهی جنوب شرق آسیا شد. قزاقستان و لائوس حریفان مقدماتی ایران با شکست از تیم ملی کنار رفتند. در مرحله گروهی مسابقات، ایران پس از شکست 4-2 از عمان مقابل تاجیکستان و چین پیروز شد. در مرحله یک چهارم نهایی نیز با درخشش علی دایی ازبکستان را 4- صفر کنار زد و در بازی نیمه نهایی با تک گل علی موسوی از سد چین گذشت. در بازی فینال نیز با درخشش علی کریمی 2- صفر کویت را برد و برای سومین بار مدال طلای فوتبال بازیهای آسیایی به ایران آمد.

2002- بوسان: از این دوره به بعد فقط تیمهای زیر 23 سال حق شرکت در مسابقات را داشتند. ایران با تیم امید به رهبری برانکو ایوانکوویچ راهی کره جنوبی شد، در حالی علی دایی، یحیی گل محمدی و ابراهیم میرزاپور را نیز به عنوان 3 بازیکن بزرگسال در ترکیب داشت. علی دایی در همان روزهای اول به دلیل فوت پدرش به ایران بازگشت. اما تیم ملی امید در این دوره مقابل افغانستان و لبنان پیروز شد و با قطر 1-1 مساوی کرد. در مرحله یک چهارم نهایی با ضربه آزاد مبعلی کویت را پشت سر گذاشت و در بازی نیمه نهایی حریف کره جنوبی میزبان شد. پس از تساوی بدون گل، در ضربات پنالتی 5-3 پیروز شد و در بازی فینال نیز با دو گل جواد کاظمیان و محسن بیاتی نیا ژاپن را شکست داد و برای چهارمین و آخرین بار قهرمان شد.

2006- دوحه: در آخرین دوره بازیهای آسیایی تیم ملی امید با رنه سیموئز برزیلی در مسابقات حضور یافت. ایران در مرحله گروهی با بازیهای انتقاد آمیز مقابل مالدیو، هنگ کنگ و هند پیروز شد. در مرحله یک چهارم نهایی و پس از تساوی 2-2 در ضربات پنالتی چین را شکست داد و در بازی نیمه نهایی 2- صفر به قطر باخت. در بازی رده بندی نیز با گل عادل کلاه کج در وقت اضافه کره جنوبی را برد و برای اولین بار مدال برنز را بدست آورد.
ارسال به دوستان