۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۱۴۵۲۰۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۵ - ۲۴-۰۸-۱۳۸۹
کد ۱۴۵۲۰۵
انتشار: ۱۲:۴۵ - ۲۴-۰۸-۱۳۸۹

فیروزآبادی: رمز آزادسازی سوسنگرد ولایت مداری بود

وی تأکید کرد: سوسنگرد به خاطر اهمیتی که داشت چند بار در طول جنگ بین ایران و عراق دست به دست شد اما 26 آبان آخرین باری بود که این شهر آزاد شد و نکته دیگر نقش مظلومانه مقام معظم رهبری در شورای تصمیم سازی است.

در مراسم بزرگداشت سی امین سالروز آزادسازی سوسنگرد از دو سند تاریخی دفاع مقدس مربوط به نامه مقام معظم رهبری و شهید دکتر چمران جهت اقدام فوری ارتش برای آزادسازی سوسنگرد رونمایی شد.

به گزارش مهر، همایش بزرگداشت سی امین سالروز آزادسازی سوسنگرد صبح امروز با حضور جمعی از فرماندهان عالیرتبه نظامی از جمله، سرلشکر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر صالحی فرمانده کل ارتش، امیر سلیمی مشاور فرماندهی کل قوا، سردار نقدی رئیس سازمان بسیج، سردار رادان و سردار باقرزاده و جمعی از فرماندهان، رزمندگان و ایثارگران عملیات آزادسازی سوسنگرد در سالن کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد.
 
سردار سرلشکر حسن فیروزآبادی در این همایش با گرامیداشت دهه ذی الحجه و روز عرفه به عملیات آزادسازی سوسنگرد اشاره کرد و گفت: صدام در سال 59، هجده روز پس از آغاز جنگ شکست خورد، با حضور مقام معظم رهبری در جبهه و فراخوان نیروهای مردمی و مقاومت مردم بومی صدام شکست خورد. صدام بعد از مقاومت مردمی و شکست 18 روزه استراتژی اش را تغییر داد و 17 آبان اعلام کرد لشکر 3 را برای اقدام در محور سوسنگرد- اهواز متمرکز شود.
 
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به کارشکنی های بنی صدر در برابر تلاشهای مقام معظم رهبری که در آزن زمان نمایندگی امام(ره) را در ارتش و شورایعالی دفاع قر عهده داشتند، تأکید کرد: مدافعان سوسنگرد حدود 3 گردان پیاده بودنند که هر روز محاصره بر آنها تنگ تر می شد و مهمترین دغدغه مقام معظم رهبری در آن زمان نجات جان 500 جوانی بود که در سوسنگرد در حال قتل عام بودند.
 
وی با اشاره به بیانیه های سپاه در تاریخهای 24 و 25 آبان 59 افزود: در این بیانیه های تأکید شده بود که اگر تا 9 صبح فردا(26آبان) محاصره سوسنگرد شکسته نشود این شهر سقوط خواهد کرد و مقام معظم رهبری برای حل این مسئله در ساعت یک بامداد یک نامه به سرهنگ قاسمی فرمانده لشکر 92 زرهی خوزستان جهت اعزام یک تیپ به سوسنگرد و یک نامه به سرتیپ فلاحی برای حضور در عملیات طبق فرمان تاریخی حضورت امام(ره) می نویسند.
 
وی افزود: ایشان از شهید چمران هم می خواهند که نامه بنویسند و شهید چمران زیر نامه ایشان نامه می نویسند و می گویند "من اعلام جرم می کنم...".  در صبح 26 آبان عملیات آغاز می شود و تیپ 2 لشکر 92 به سمت سوسنگرد حرکت می کند و نیروهای سپاه و ستاد جنگهای نامنظم و... حرکت کرده و از حاشیه جنوبی کرخه وارد شرق سوسنگرد می شوند.
 
سردار فیروزآبادی تصریح کرد: ببینید یک سرباز یعنی حضرت آیت ا... خامنه ای به داد فرمان امام و ولی امر خویش می رسد که فرمود" تا فردا باید سوسنگرد آزاد شود" و خدای آن امام به داد مدافعان سوسنگرد می رسد و اصلا تدارک امام و آقا و فرمانده لشکر 92 زرهی که در برابر دستور صریح بنی صدر ایستاده و امر امام را اطاعت می کند همه کار خداست و بعد از آزادسازی سوسنگرد استراتژی عراق شکست خورد و از آن پس ایران در عملیاتها یکی پس از دیگری پیروز شد.
 
امیر صالحی: مقام معظم رهبری تدبیر راهبردی امام را کاربردی کرد
 
در ادامه این مراسم، امیر سرلشکر صالحی فرمانده کل ارتش طی سخنانی با تأکید بر نقش مقام معظم رهبری در طول دفاع مقدس، با قرائت آیه ای در شأن امام علی (ع) در واقعه لیلة المبیت، درخواست مقام معظم رهبری از امام برای حضور در جبهه های جنگ را یکی از مصادیق این آیه خواند و گفت: 26 آبان روز آزادسازی سوسنگرد یادآور ارزشهای مفقود شده ای است که با شناخت آن، مرتبه ای از شکرگزاری الهی و قدرشناسی از حماسه آفرینان آن است.
 
وی تأکید کرد: سوسنگرد به خاطر اهمیتی که داشت چند بار در طول جنگ بین ایران و عراق دست به دست شد اما 26 آبان آخرین باری بود که این شهر آزاد شد و نکته دیگر نقش مظلومانه مقام معظم رهبری در شورای تصمیم سازی است.
 
امیر صالحی افزود: حضرت امام تدبیر راهبردی خود را برای آزادسازی سوسنگرد صادر کردند که "سوسنگرد تا فردا باید آزاد شود" و این در حالی بود که مجری فرمان که به نیابت از امام فرماندهی کل قوا را بر عهده داشت(بنی صدر) به این مسئله بی توجه بود و کارشکنی می کرد. اما مقام معظم رهبری در آن دوران با سمت نمایندگی امام در شورایعالی دفاع و ارتش، خود با فرماندهان و بدنه ارتش علقه خاصی دارد و در این زمان به قول مرحوم مدرس یکی باید بجنبد تا تدبیر راهبردی امام کاربردی شود. مقام معظم رهبری در آن فرصتهای محدود همه ارتباطات را محیا می کند و این علقه میان ایشان و بدنه ارتش باعث می شود که تیپ 2 لشکر 92 زرهی به فرماندهی سرهنگ قاسمی وارد عمل شود.
 
وی با تجلیل از مجاهدتهای سرهنگ قاسمی در دوران دفاع مقدس به ویژه در آزادسازی سوسنگرد تصریح کرد: در آن دوران سرهنگ قاسمی جانشین تیپ بودند و ما به ایشان "بزرگمرد کوچک" می گفتیم چراکه ایشان هر وقت در صبحگاه با این جثه حاضر می شدند با آن چهره با صلابت خویش مسائل قانونی و اخلاقی را به کارکنان تذکر می دادند و حضور ایشان در صبحگاه نسبت به دیگر فرماندهان جلوه ای دیگر داشت.
 
فرمانده کل ارتش با تأکید بر ولایت مداری ارتش تصریح کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب که ارتش خود را بازیابی کرد این مقام معظم رهبری بود که به عنوان نماینده امام(ره) تمشیت ارتش را بر عهده گرفت و علاقه ای میان ایشان و بدنه ارتش ایجاد شد و با اینکه ایشان نسبت به دیگر مسئولان نظامی شناخته شده نبود اما همه کارکنان ارتش علاقه عجیبی برای استقبال و دیدار از ایشان داشتند و ما مفتخریم ارتش ولایی تحت فرمان ایشان داریم و قسم می خورم که ارتش و سپاه در برابر فرمانده خویش مقام معظم رهبری یکی هستند.
 
امیر سلیمی: ستاد جنگهای نامنظم نوک پیکان حمله برای آزادسازی سوسنگرد بود
 
در این همایش همچنین امیر سلیمی مشاور فرماندهی کل قوا به بیان بخشی از خاطرات خود از عملیات سوسنگرد و شرایط  نظامی و سیاسی ایران در آن زمان پرداخت.
 
وی با اشاره به چگونگی تشکیل ستاد جنگهای نامنظم با تدبیر مقام معظم رهبری و دکتر چمران تأکید کرد: با تشکیل ستاد جنگهای نامنظم یکی از کارهای این ستاد شکار تانک به ویژه در شب بود که مقام معظم رهبری هم شرکت داشتند و در عملیات آزادسازی سوسنگرد این ستاد به عنوان نوک پیکان حمله و خط شکن عمل کرد.
 
حجت الاسلام آل هاشم: وحدت و ولایت مداری نیروهای مسلح منجر به آزادسازی سوسنگرد شد
 
در این مراسم همچنین حجت الاسلام محمدعلی آل هاشم با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای هشت سال دفاع مقدس، یکی از مهمترین عوامل حفظ و نشر دستاوردهای دفاع مقدس را ترویج این فرهنگ دانست و گفت: فرهنگ دفاع باید در تمام زوایای زندگی حفظ شود چراکه دفاع فرهنگی و سیاسی همچنان ادامه دارد و فرهنگ دفاع مقدس دژ مستحکم و غیرقابل تسخیر است.
 
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران تکریم خانواده شهدا و ایثارگران و تدوین تاریخ دفاع مقدس را از دیگر عوامل حفظ و نشر دستاوردهای دفاع مقدس خواند و بر نقش رسانه ها در این مسیر تأکید کرد.
 
وی با اشاره به نقش محوری مقام معظم رهبری در آزادسازی سوسنگرد، وحدت و ولایت مداری کارکنان ارتش و نیروهای مسلح را در آزادسازی سوسنگرد- با وجود مخالفت بنی صدر به عنوان فرمانده کل قوای وقت- یادآور شد و افزود: نقش راهبردی مقام معظم رهبری در هدایت رزمندگان اسلام در جبهه های مقدس در 5 محور یعنی نمایندگی امام(ره) در ارتش، نمایندگی امام(ره) در شورایعالی دفاع، بنیانگذاری تاد جنگهای نامنظم به همراه شهید چمران، ریاست جمهوری و ریاست شورایعالی دفاع و نیز نمایندگی امام در امور عراق قابل بررسی است.
 
در پایان این همایش از دو سند تاریخی دفاع مقدس که همان نامه مقام معظم رهبری و نامه شهید چمران برای آزادسازی سوسنگرد است با حضور امیر سلیمی، امیر صالحی، سردار باقرزاده، امیر قاسمی و سرلشکر فیروزآبادی رونمایی شد.
ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان