۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۱۴۶۳۷۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۸ - ۰۲-۰۹-۱۳۸۹
کد ۱۴۶۳۷۸
انتشار: ۱۶:۱۸ - ۰۲-۰۹-۱۳۸۹

14 درصد دختران از جنسیت خود ناراضی اند

اگر چه عفاف و حجاب یک حکم شرعی است ولی باید جنبه قانونی و هنجاری آن در بررسیها مورد توجه قرار گیرد. هر نظام سیاسی برای خود مجموعه قوانینی دارد که می تواند در قوانین خود حدود رفتارهای پوششی را مشخص کند. باید حجاب را به عنوان مسئله ای اجتماعی در نظر بگیریم تا بتوانیم با تحلیل و ارزیابی آن به نتایج دقیق تری برسیم.
دبیر دفتر هم اندیشی اساتید نهاد رهبری در دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه نوع پوشش دختران با احساس رضایت آنها از جنسیت خود ارتباط مستقیم دارد گفت: رضایت از جنسیت یکی از فاکتورهای تعیین کننده در میزان پوشش دختران است.

به گزارش مهر، هادی بهرانی شامگاه دوشنبه در نشست بررسی تحولات اجتماعی با رویکرد عفاف و حجاب افزود: نتیجه پژوهش انجام شده توسط دانشگاه تهران در مورد نحوه پوشش در شهر تهران نشان می دهد 67 درصد افراد علت خود را برای انتخاب نوع پوششان سلیقه شخصی عنوان می کنند.

وی ادامه داد: نتایج تحقیق انجام شده بر روی دختران تهرانی نشان می دهد 11 درصد به دلیل عدم تولید پوشاک با معیارهای اسلامی، چهار درصد عدم مقبولیت پوشش اسلامی در محیط کار و 21 درصد عدم مقولیت پوشش اسلامی در جامعه نوع پوشش خود را انتخاب می کنند.

بهرامی اظهار داشت: اگر چه عفاف و حجاب یک حکم شرعی است ولی باید جنبه قانونی و هنجاری آن در بررسیها مورد توجه قرار گیرد. هر نظام سیاسی برای خود مجموعه قوانینی دارد که می تواند در قوانین خود حدود رفتارهای پوششی را مشخص کند. باید حجاب را به عنوان مسئله ای اجتماعی در نظر بگیریم تا بتوانیم با تحلیل و ارزیابی آن به نتایج دقیق تری برسیم.

وی با اشاره به اینکه منظور از پوشش الگوهای پوششی هم مردان و هم زنان هستند گفت: موضوع حجاب تنها مختص به زنان نیست و باید قرینه شده و به عنوان واحد کل در نظر گرفته شود.

دبیر دفتر هم اندیشی اساتید نهاد رهبری در دانشگاه اظهار داشت: اهمیت مسئله حجاب به دلیل عبور بدحجاب از مرزهای قانونی نیست چرا که بحث پوشش و عفاف مسئله سبک زندگی است. می توانیم عفاف را با دید عمیق تر و واکاوی بنیادی تر بررسی کنیم و بگوئیم که سبکهای زندگی در حال دگرگونی است.

وی تصریح کرد: مسئله پوشش به خودی خود دارای اهمیت نیست و زمانی اهمیت پیدا می کند که بدانیم انعکاسی از تغییرات زیرساختی تر و بنیادی تر سبک زندگی است.

بهرامی افزود: حجاب گاهی مواقع شدیدتر از واقعیت اجتماعی آن مطرح می شود و گاهی به اشتباه یک پدیده را بحرانی تصور کرده و گمان می کنیم فراتر از توانایی ما برای مقابله است. بررسی ابعاد حجاب به این معنی نیست که موضوع حجاب و عفاف و سبکهای پوششی در کشور بحرانی است.

وی با بیان اینکه تعدادی محدودی از افراد جامعه هستند که رفتار پوششی آنها ساختارشکنانه است و تحت تاثیر همنوایی گروهی قرار می گیرند گفت: به دلیل نبود همنوایی در جامعه رفتارهای به هنجار نمی توانند حمایت لازم را کسب کنند که باعث می شود برخی تصور کنند امری به هنجار ناهنجار است.

دبیر دفتر هم اندیشی اساتید نهاد رهبری در دانشگاه تهران اظهار داشت: به دلیل عدم حمایت همه جانبه نهادهای درگیر فرهنگی مانند آموزش و پرورش، دانشگاهها و صدا و سیما رفتارهای هنجار جامعه حمایت لازم را کسب نمی کنند.

وی با تاکید بر اینکه نوع پوشش دختران با احساس رضایت آنها از جنسیت خود ارتباط مستقیم دارد گفت: رضایت از جنسیت یکی از فاکتورهای تعیین کننده در میزان پوشش دختران است.در این تحقیق حدود 6 درصد دختران از جنسیت خود کاملا ناراضی و 8.3 درصد ناراضی بوده اند. افرادی که از جنسیت خود رضایت بیشتری دارند در رعایت هنجارهای پوششی جامعه موفق تر هستند.

بهرامی افزود: نتایج این تحقیق نشان داد 34 درصد دختران دارای پوشش کاملا اسلامی چادر و بدون آرایش هستند و رفتارهای پوششی ناهنجار تنها در دو دهم درصد از آنها مشاهده می شود. 11 درصد پوشش مانتو گشاد و کمی آرایش دارد.

دبیر دفتر هم اندیشی اساتید نهاد رهبری در دانشگاه تهران با بیان اینکه 29 درصد افرادی که دارای پوشش کامل (چادر) بودند اعلام کردند که پوشش دوستانشان مشابه آنهاست گفت: همچنین چهار دهم درصد از دخترانی که پوشش ناهنجار داشتند عنوان کردند که دوستانشان نیز شبیه آنها لباس می پوشند.

وی تاکید کرد: گاهی مواقع در جامعه عنوان می شود که بحث بدحجابی سیاسی است این در حالی است که تحقیقات انجام شده بر روی حجاب چنین مسئله ای را ثابت نمی کند که عده ای به دلیل اعتراض به وضعیت موجود پوشش خود را انتخاب کرده و دلیل سیاسی از بدحجابی دارند.

وی تصریح کرد: استفاده از ماهواره رابطه مستقیم با الگوی پوششی فرد دارد.

سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهش و آموزش سازمان تبلیغات اسلامی در این نشست گفت: سازمان تبلیغات اسلامی پژوهشهایی را با همکاری نهادهای دانشگاهی و سازمانهای مرتبط در مورد عفاف و حجاب انجام داده است.

وی اظهار داشت: حجاب از لحاظ اعتقادی از ضروریات است ولی باید برای تعیین حد حجاب از اندیشمندان اسلامی کمک گرفت و در این زمینه باید مبنا نظریات امام خمینی (ره)، آیت الله طباطبایی و شهید مطهری قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اگر از لحاظ علم دینی به بحث حجاب نگاه کنیم تکلیف ما روشن می شود ادامه داد: دانشگاه می تواند در توسعه عرصه حجاب و عفاف پیشرو باشد.
ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان