۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۱۴۶۸۱۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۹ - ۰۶-۰۹-۱۳۸۹
کد ۱۴۶۸۱۷
انتشار: ۱۶:۴۹ - ۰۶-۰۹-۱۳۸۹

سال 2010 ؛ گرمترین سال زمین

در مقابل دانشمندان ناسا معتقدند حرارت سطحی در ماه اکتبر سال جاری بالاتر از حرارتی بوده که زمین در گرمترین سال خود که به اعتقاد آنها سال 2005 بوده است، تجربه کرده و تفاوت حرارت سالهای مختلف تنها چند صدم درجه است.
دانشمندان هیئت مطالعات اقلیمی سازمان ملل متحد پیش بینی می کنند گرمای امسال کره زمین با توجه به سیلها، امواج حرارتی و بالا رفتن سطح آب دریاها به گرمای سال 1998 برسد.

به گزارش مهر، سه موسسه بزرگ با محاسبه تخمینی گرمایش جهانی اعلام کردند امسال با توجه به اطلاعاتی که از سال 1850 تا به حال از حرارت زمین به ثبت رسیده، یکی از گرمترین سالهای زمین خواهد بود که این نشانه ای از روند رو به رشد گرمایش جهانی است.

مذاکرات اقلیمی سازمان ملل متحد هفته آینده در مکزیک از سر گرفته خواهد شد، جایی که گفتگوها و انتظارات درباره راهکاری جامع برای کاهش دادن سرعت گرمای جهانی نخواهد بود، بلکه برنامه های خُردتر از قبیل متوقف کردن روند جنگل زدایی در دستور کار مذاکرات قرار خواهد داشت.

کنفرانس سال گذشته آب و هوا در کپنهاگ چندان امیدوار کننده نبود اما در حدود 140 کشور متعهد شدند تلاش کنند تا حرارت زمین را به کمتر از دو درجه سلسیوس بالای سطح پیش صنعتی برسانند.

در حال حاضر حرارت زمین در حدود 0.8 درجه سلسیوس بالای سطوح پیش صنعتی است و حرارت سال 2010 در حدود 0.5 درجه سیلسیوس بالاتر از میانگین حرارت سالهای 1961 تا 1990 است و هنوز دو ماه دیگر برای اندازه گیری و محاسبه باقی مانده است.

حتی در صورتی که پایان سال جاری با سرمای شدیدی همراه باشد، انتظار نمی رود که سال 2010 از رتبه سوم پر حرارت ترین سالهای زمین پس از سالهای 1998 و 2005 پایین تر بیاید. هیئت دانشمندان اقلیمی سازمان ملل متحد اعلام کردند بالاتر بودن حرارت به معنی سیلهای بیشتر، جریان امواج حرارتی و افزایش بیشتر سطح آب دریا خواهد بود.

"فیل جونز" مدیر واحد مطالعات اقلیمی دانشگاه آنگلیا که سال 1998 را رکورددار گرمترین سال زمین می داند معتقد است سال 2010 تا کسب این رتبه فاصله چندانی ندارد اما هنوز ماه های نوامبر و دسامبر برای محاسبه حرارت نهایی باقی مانده اند.

 در مقابل دانشمندان ناسا معتقدند حرارت سطحی در ماه اکتبر سال جاری بالاتر از حرارتی بوده که زمین در گرمترین سال خود که به اعتقاد آنها سال 2005 بوده است، تجربه کرده و تفاوت حرارت سالهای مختلف تنها چند صدم درجه است.

از سویی دیگر مرکز داده های اقلیمی ملی آمریکا در سازمان اتمسفری و اقیانوسی ملی این کشور نیز اعلام کرده گرمای سال 2010 با گرمترین سال زمین یعنی سال 1998 برابری می کند زیرا مطالعات آنها نشان می دهد سال 2010 در ماه اکتبر به اندازه سال 98 گرم شده است. هر سه این مراکز از سیستمهای مطالعاتی مشابهی استفاده می کنند اما شیوه های آنها با یکدیگر متفاوت است.

با این همه بیشتر دانشمندان معتقدند اهمیت چندانی ندارد که سال 2010 گرمترین سال زمین باشد یا نه زیرا نکته اصلی روند دراز مدت گرمایش جهانی است که به واسطه فعالیتهای انسانی و گازهای گلخانه ای دست ساز بشر رو به افزایش است به طوری دوره زمانی 2000 تا 2009 به گرمترین دهه زمین تبدیل شده است.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، دانشمندان همچنین بر تغییرات طبیعی آب و هوایی و به ویژه پدیده امواج ال نینو که با گرمای جهانی در ارتباط است، اشاره دارند. "راجندرا پاچائوری" رئیس هیئت دانشمندان اقلیمی سازمان ملل متحد می گوید این رویداد به ویژه طی 50 سال گذشته طاقت فرساتر شده است و از این رو باید به جای توجه به تاثیر سالهایی خاص بر روی گرمای جهانی از این پدیده دیدگاهی کلی و تاریخی داشته باشیم.
ارسال به دوستان
تداوم آلودگی هوا در تهران تا پنجشنبه/ توصیه به استفاده از ماسک برای گروه‌های حساس دو سانحه رانندگی در خوزستان؛ ۳ کشته در اندیمشک-دهلران، یک کشته و ۶ مصدوم در غیزانیه-هفتکل محور کندوان دوطرفه شد اعتراضات به بلینکن در شورای آتلانتیک؛ وزیر خارجه آمریکا خونریز خوانده شد (+فیلم) مخالفت مجلس با تعطیلی مکرر مدارس به بهانه‌های مختلف بودجه کشور در مجلس نهایی شد تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس)