۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۴۸۶۲۷
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۱۸-۰۹-۱۳۸۹
کد ۱۴۸۶۲۷
انتشار: ۱۵:۴۱ - ۱۸-۰۹-۱۳۸۹

چینی ها بدل جایزه صلح نوبل هم را ساختند

در محافل سیاسی و رسانه ای نروژ گفته می شود که سفارت چین در اسلو به دیگر دیپلمات های حاضر در این کشور هشدار داده که شرکت آنها در مراسم اعطای صلح نوبل ، پیامدهای منفی در روابط دوجانبه پکن با این کشورها خواهد داشت.
عصر ایران، مسعود طاهری - چینی ها در بدل سازی برای همه چیزها تخصص دارند و این بار ، این تخصص خود را نه در عرصه تولیدات صنعتی بلکه درباره جایزه های معتبر بین المللی آزمودند.

به گزارش عصر ایران دولت چین که به شدت از تصمیم کمیته صلح نوبل در اعطای جایزه صلح نوبل امسال به لیو ژیائوبو زندانی سیاسی چینی عصبانی است ، اعلام کرد که یک روز قبل از مراسم اعطای جایزه نوبل صلح در اسلو نروژ ، مراسم اعطای جایزه " صلح کنفوسیوس " در این کشور برگزار می شود.

چین شرکت در مراسم اعطای جایزه صلح نوبل را تحریم کرده و 19 کشور دیگر نیز در این تصمیم به چین پیوسته اند.

مراسم اعطای جایزه صلح نوبل روز جمعه ( 10 دسامبر = 19 آذر) در شهر اسلو مرکز نروژ با حضور نمایندگان کشورهای مختلف جهان و فعالان حقوق بشر و مقامات دولت نروژ و دیگر دریافت کنندگان این جایزه در سال های اخیر برگزار می شود.

اما در چین ، مراسم اعطای جایزه صلح کنفوسیوس که مدلی بومی شده از جایزه صلح نوبل است ، در روز پنج شنبه و درست یک روز قبل از مراسم اعطای نوبل صلح برگزار می شود . دولت چین این جایزه را به " لین چان " معاون سابق رییس جمهوری تایوان به دلیل آنچه که تلاش وی برای بهبود روابط چین و تایوان خوانده است ، اعطا می کند . مبلغ نقدی این جایزه 15 هزار دلار است و اصلا قابل مقایسه با مبلغ 1 میلیون و سیصد هزار دلاری جایزه نوبل صلح نیست.

 دولت چین با تصمیم کمیته نوبل صلح بر اعطای جایزه امسال به ناراضی سیاسی چینی مخالف است و این اقدام را دخالت در امور داخلی خود و حمایت این کمیته از فردی قانون شکن می خواند .

ژیائوبو ناراضی سیاسی چینی که پیش از این از رهبران حرکت اعتراض دانشجویی در میدان تیان آن من پکن ( در سال 1989) بود ، خواهان انجام اصلاحات سیاسی و دموکراتیک در حاکمیت چین است.

وی دو سال پیش بدین منظور با انتشار منشوری به نام " منشور 2008 " خواسته های اصلاحی خود را برشمرد و از فعالان سیاسی و حقوق بشری چین خواست تا با امضای آن ، حمایت خود را از انجام این اصلاحات نشان دهند.

ژیائوبودر دسامبر سال گذشته میلادی به اتهام تلاش برای براندازی دولت چین محاکمه و به 11 سال زندان محکوم شده وهم اکنون در زندانی در 500 کیلومتری پکن دوران محکومیت خود را می گذراند.

در محافل سیاسی و رسانه ای نروژ گفته می شود که سفارت چین در اسلو به دیگر دیپلمات های حاضر در این کشور هشدار داده که شرکت آنها در مراسم اعطای صلح نوبل ، پیامدهای منفی در روابط دوجانبه پکن با این کشورها خواهد داشت.

با این حال بنا به اعلام کمیته صلح نوبل 44 کشور از 64 کشوری که دعوتنامه حضور در این مراسم را دریافت کرده اند ، اعلام کرده اند که در این مراسم شرکت خواهند کرد.


ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۸
0
3
چینیها متخصص در ساخت بدلیات و اجناس بنجل
ناشناس
Netherlands
۱۹:۳۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۸
2
4
جایزه به اصطلاح صلح نوبل هم تنها وسیله ای است در دست آمریکا و ناتو تا توسط آن سیاست های توسعه طلبانه خود را در قبال شرق و کشورهای در حال توسعه به پیش ببرند. وقتی کسانی مثل دالایی لاما و اوباما یا شیرین عبادی جایزه نوبل می گیرند باید فهمید چقدر این جایزه مسخره و بی ارزش است.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۹
1
1
چینی ها که پول دارن، مبلغش رو هم میذاشتن 2 میلیون دلار مثلاً
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۹
2
2
ببینید چقدر برای خودشون ارزش قائلن از محکوم کردن وتهدیدو اجرای تهدیدات گرفته تا جایزه کنفوسیوس!! اونوقت ما اونقدر در مقابل اهانتها سر کج می کنیم که همه واسمون شاخ شدن...!