۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۰۰۵۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۶ - ۳۰-۰۹-۱۳۸۹
کد ۱۵۰۰۵۸
انتشار: ۱۹:۵۶ - ۳۰-۰۹-۱۳۸۹
در مصاحبه مشروح و اختصاصي با ايرنا

نبيه بري:دادگاه ترور حريري با تحريك دشمنان لبنان هدايت مي شود

رييس مجلس نمايندگان لبنان تأكيد كرد: لبنان تاكنون به اين مرحله از درك وجود خطر بزرگ رژيم صهيونيستي عليه خود و كشورهاي عربي، فلسطين و اسلام نرسيده است.
نبيه بري رييس مجلس نمايندگان لبنان در گفت وگوي مشرو ح و اختصاصي با ايرنا ، دشمنان مردم لبنان را عامل ايجاد و هدايت دادگاه ترور رفيق حريري دانست و گفت كساني در داخل كشور نيز براي رسيدن به اهدافي خاص آنرا دنبال مي كنند.
   
نبيه بري در سال 1938در منطقه بو در سيرالئون هنگامي كه خانواده‌اش از جنوب لبنان به آفريقا مهاجرت كرده بودند متولد شد. وي در سال 1970 وارد جنبش امل شد و دو سال پس از ناپديد شدن امام موسي صدر در سال 1980 رئيس جنبش شد.

بري در سال 1984 به عنوان وزير بازسازي جنوب به كابينه وحدت ملي لبنان پيوست و در سال 1992 به عنوان نماينده از جنوب لبنان وارد مجلس شد و از آن سال تاكنون رئيس مجلس نمايندگان لبنان است.

** ايران نظريه جهان چند بعدي را مطرح كرده است
رييس مجلس نمايندگان با اشاره اينكه ايران پيروزي هاي زيادي را براي لبنان به ارمغان آورده است، گفت: نقش بارز ايران در جهان امروز در مطرح كردن نظريه جهان چند بعدي است.
بري با اشاره به نقش مثبت ايران در عرصه هاي مختلف جهاني گفت: حضور ايران در عرصه هاي مختلف جهاني از يك قطبي شدن جهان جلوگيري كرده است.

وي افزود: ارزش و قدر هر كشوري را نبايد تنها بر اساس فعاليت ها، روابط سياسي يا ديپلماسي آن با ديگر كشورها مانند آنچه امروز ميان كشورها مي گذرد بسنجيم بلكه به نظر من بايد به نقش كشورها در ايجاد فرصت هاي بي نظير در ساختن تاريخ جهان و خلق نقاط عطف تاريخي در مسير تاريخ كشورها توجه كرد.

رييس مجلس نمايندگان لبنان ادامه داد: به نظر من بعد از فروپاشي اتحاد جماهيرشوري، جمهوري اسلامي ايران توانست نه تنها در سطح خاورميانه يا كشورهاي عربي بلكه در سطح جهان نيز به موفقيت هاي بي نظيري دست يابد و از اين رو ايران تنها در لبنان تأثير گذار نبوده است.
نبيه بري تصريح كرد: ايران يكي از عوامل تحقق پيروزي در لبنان است و اين كشور با حمايت از مقاومت اسلامي در لبنان، يكي از مهم ترين رويدادهاي جهاني را به خود نسبت داده است.

** گلايه از سطح روابط ايران و لبنان
وي با اعلام نارضايتي خود از سطح روند روابط موجود ميان ايران و لبنان به رغم پيشرفت قابل ملاحظه اخير طي سفرهاي 'محمود احمدي نژاد' رييس جمهور ايران به لبنان و 'سعد حريري' نخست وزير لبنان به ايران تصريح كرد: اين روابط همچنان در سطحي پايين تر از حد طبيعي خود قرار دارد.

بري پيرامون روابط ميان ايران و لبنان ادامه داد: عمر اين روابط شبيه عمر من يا شما يا حتي عمر 76 ساله ايرنا نيست بلكه عمر اين روابط به زمان هاي طولاني و به قرون گذشته باز مي گردد.
رييس مجلس نمايندگان لبنان با اشاره به آثار به جاي مانده از علماي جبل عامل در ايران اضافه كرد: آثار اين علما در بسياري از شهرهاي ايران و به ويژه اصفهان به خوبي مشهود است و اين آثار عمق روابط لبناني – ايراني را حتي در اصول و ثوابت نيز نشان مي دهد و اين امر خود به مراتب مهم تر از وجود روابط زياد و متغير است.

نبيه بري پيرامون روابط سياسي ايران با لبنان تأكيد كرد: ايران در حمايت از مقاومت اسلامي، حق زيادي بر گردن لبنان دارد و امام موسي صدر كه خود در ايران رشد كرده بود، از بنيانگذاران مقاومت اسلامي و جمهوري اسلامي به رهبري امام خميني (ره) بود.

وي تصريح كرد: ايران با تشكيل مثلث سه ضلعي سوريه ، لبنان و ايران توانست پيروزي و عزت را براي مقاومت به ارمغان آورد و اين نقطه از نقاط مهمي است كه ايران آن را به وجود آورده است؛ از اين رو روابط سياسي، اقتصادي ميان دو كشور با توجه به دستاوردهاي بزرگ ايران در لبنان به امر بسيار واضح و آشكاري تبديل شده است.

رييس مجلس لبنان ادامه داد: سفر احمدي نژاد به لبنان باعث شد كه آنچه را از احساس در قلبهايمان نسبت به دستارودهاي ايران در لبنان داشتيم به زبان آورديم.

نبيه بري با اشاره به سفر اخير سعد حريري به ايران تصريح كرد: اين اولين سفر يك شخصيت سياسي در سطح نخست وزيري به ايران نيست چون 'رفيق حريري' نخست وزير اسبق لبنان چند بار از تهران ديدن كرد و با اينكه تفاهمنامه هاي زيادي ميان جمهوري اسلامي ايران و لبنان به امضا رسيد ولي اجرا و پياده كردن آنها به تأخير افتاده است.

وي با اشاره به امضاي 25 تفاهمنامه ميان ايران و لبنان در خلال اين دو سفر اخير ادامه داد: طبيعتا ميان امضاي تفاهم نامه و اجراي آن مسافتي زيادي وجود دارد و ما اميدواريم كه سفر اخير سعد حريري به تهران عاملي مهم در جهت اجراي حقيقي اين تفاهم نامه ها در راستاي تأمين منافع لبنان و ايران باشد و بدون شك منافع زيادي در اجراي اين تفاهم نامه ها نهفته است.

** هدف غرب از عمليات تروريستي اخير در ايران
رييس مجلس نمايندگان لبنان با محكوم كردن عمليات اخير تروريستي كه طي آن دانشمندان هسته اي ايران و عزاداران عاشوراي حسيني را در مسجدي واقع در چابهار مورد هدف قرار دادند، تصريح كرد: شرك در امت اسلامي به شكل هاي گوناگون و در توطئه هاي مختلف ظاهر مي شود ولي هدف آنها در نهايت يكسان و آن تضعيف جمهوري اسلامي ايران است.

نبيه بري ادامه داد: آنچه كه ايران از فشارهاي جهاني و اقدامات تروريستي و بروز فتنه متحمل مي شود تنها به خاطر فعاليت هاي صلح آميز هسته اي نيست بلكه به خاطر موضع صريح اين كشور در قبال رژيم صهيونيستي است.

وي تأكيد كرد: اگر سفارت رژيم صهيونيستي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران باقي مي ماند، چه بسا بسياري از كشورهايي كه هم اكنون در مخالفت با ايران به خاطر فعاليت هاي صلح آميز هسته اي به پاخاسته اند، به ايران در مورد فروش نيروگاه هاي هسته اي پيشنهاد عقد قرارداد ارايه مي كردند.

** لابي صهيونيستي و حكومت بر دنيا
نبيه بري با استناد به جمله 'ادمون رباط' استاد فقيد حقوق لبنان و بين الملل كه گفته بود 'همه فكر مي كنند آمريكا بر رژيم صهيونيستي فشار وارد مي كند ولي عكس اين مطلب صحيح است' به نقش لابي صهيونيستي در جهان و به ويژه در تحميل فشار بر جمهوري اسلامي ايران و كشورهاي منطقه به طور عموم اشاره كرد و افزود: لابي صهيونيستي در جهان تاكنون بر اراده و عزم كشورهاي بزرگ جهان حكمفرما شده و اين يك واقعيت است.

وي در ادامه مصاحبه خود با اشاره به سخنان 'غيورا ايرلند' مشاور سابق امنيت ملي رژيم صهيونيستي مبني بر نابودي دولت لبنان تصريح كرد: اين تهديد قبل و بعد از به وجود آمدن رژيم صهيونيستي وجود داشته است و مسئله نابودي دولت لبنان مساله تازه اي نيست كه لبناني ها از آن واهمه داشته باشند.

** دليل نبود قرارداد نظامي ايران و لبنان
رييس حزب امل با اشاره امضا نشدن توافقنامه نظامي بين ايران و دولت لبنان به رغم آمادگي ايران و ملت لبنان در اين زمينه گفت: تاكنون در سطح دستگاه هاي اجرايي لبنان تصويري حقيقي و آشكار از خطر رژيم صهيونيستي وجود ندارد و تاكنون لبنان به حجم خطر رژيم صهيونيستي براي خود واقف نيست و اين درست همان چيزي است كه توسط امام موسي صدر و رهبران حزب الله و جنبش امل و ساير گروه هاي فلسطيني و لبناني بارها اعلام شده اشت.

وي با اشاره به حادثه روستاي 'عديسه' كه طي آن ارتش لبنان با تفنگ عادي به مقابله رژيم صهيونيستي برخاست تصريح كرد: در اين حادثه ارتش لبنان از موشك يا بمب استفاده نكرد بلكه تنها از تفنگ براي دفاع از لبنان استفاده كرد وبا وجود اين مورد هجوم و انتقادات زيادي قرار گرفت.
نبيه بري ادامه داد: براي ما در لبنان ممنوع است كه براي دفاع از خود در برابر تهديدات رژيم صهيونيستي از انواع تجهيزات نظامي برخوردار باشيم و اگر سلاحي به سوي لبنان روانه شود مشروط به عدم استفاده از آن عليه رژيم صهيونيستي است و اين شرط را به طور پوشيده و در لفافه مي گويند نه به طور صريح.

رييس مجلس نمايندگان لبنان تأكيد كرد: لبنان تاكنون به اين مرحله از درك وجود خطر بزرگ رژيم صهيونيستي عليه خود و كشورهاي عربي، فلسطين و اسلام نرسيده است.
وي اضافه كرد: ولي باور كنيد كه بزرگترين خطر متوجه همين لبنان است چرا كه لبنان امروز سمبل مقاومت در مواجهه با تهديدات رژيم صهيونيستي است؛ ازاين رو رژيم صهيونيستي درصدد تخريب و نابودي آن برآمده است تا بدين ترتيب اثري از لبنان كه از لحاظ تركيب بافت اجتماعي در مقايسه با رژيم صهيونيستي داراي 18 طايفه و مذهب است و در تضاد كامل با اين رژيم كه خواهان تكوين دولت يهودي به پايتختي قدس شريف است، باقي نماند.

** گويي قدس به اسلام و مسحيان ربطي ندارد
رييس جنبش امل با اظهار اميدواري پيرامون اتخاذ موضع عربي مشترك در قبال فلسطين و مسايل پيرامون قدس تصريح كرد: سئوال بزرگ و متحير كننده اين است كه انگار قدس به اسلام و مسحيان ربطي ندارد. اين بزرگترين خطري است كه امروز متوجه قدس ،مسجد اقصي، حرم ابراهيمي و كليساي قيامت است.

وي ادامه داد: در نظر صهيونيست ها قدس پايتخت يهوديان جهان است و اين امر در برنامه صهيونيست ها بوده است و بي توجهي اعراب نسبت به اين مساله ما را به اين جا رسانده است.
رييس مجلس نمايندگان لبنان ادامه داد: جهان عرب به هر وجبي از سرزمين فلسطين توجه دارد اما اين امر مسئوليت ديگران را نفي نمي كند و اين موضوع به تجديدنظر عرب ها، مسلمانان و مسيحيان نياز دارد تا بار ديگر پيروان دين اسلام و مسيحيت را در اين قطعه از سرزمين كه قدس نام دارد دور هم جمع كند.

** رد ادعاي 14 مارس
'نبيه بري' رييس مجلس لبنان اتهام گروه 14 مارس مبني بر تلاش گروه 8 مارس براي به تعطيلي كشاندن نشست هاي هيات دولت را رد كرد.
نبيه بري كه رياست جنبش امل (همپيمان گروه 8 مارس) را به عهده دارد در گفت وگوي اختصاصي با ايرنا افزود: طرف مقابل (14 مارس) كه با يكسره كردن پرونده شاهدان دروغين ترور رفيق حريري مخالف است، مسوول تعطيل دولت و نشست هاي هيات دولت است.
وي افزود: مخالفان دولت (8 مارس) اعلام نكرده اند كه در نشست هيات دولت شركت نمي كنند بلكه برعكس آنها خواهان نشست هيات دولت هستند تا دمكراسي اجرايي شود اما رسانه ها عكس آن را منعكس كردند.

گروه 8 مارس خواهان ارجاع پرونده شاهدان دروغين قتل رفيق حريري ( نخست وزير اسبق ) به شوراي عالي دادگستري است اما گروه 14 مارس خواهان ارجاع اين پرونده به دادگاه عادي است و به همين خاطر تاكنون چندين بار نشست هيات دولت به تعويق افتاده است.

رييس مجلس لبنان افزود: من در 31 آگوست سالگرد ربودن امام موسي صدر درباره شاهدان دروغين سخن گفتم و شش روز بعد سعد حريري نخست وزير در اين باره اظهار نظر كرد و اين اعضاي فراكسيون آزادي و توسعه (جنبش امل) بودند كه در نشست هيات دولت لبنان اصرار كردند كه بايد موضوع شاهدان دروغين در جدول كار دولت قرار گيرد و درباره آن بحث و برسي صورت گيرد.

** نتيجه راي گيري را مي پذيريم
وي ادامه داد: در اين صورت در دولت درباره اين موضوع يا توافق مي شود و يا رد مي شود و ما تضمين داديم كه نتيجه راي گيري هر چه باشد، قبول كنيم و نشست هيات دولت را ترك نخواهيم كرد.

بري گفت: پس از اين وعده دادند و تصميم گرفتند كه موضوع شاهدان دروغين به عنوان بند نخست در دستور كار نشست هيات دولت قرار گيرد ولي اين موضوع حتي در نشست اخير هيات دولت نيز به نتيجه نرسيد و رييس جمهوري نيز تصميم گرفت كه دولت به بقيه بندها رسيدگي كند بدون آن كه در اين باره تصميمي اتخاذ شود.

رييس مجلس لبنان افزود: قانون اساسي لبنان در برخي از بندهاي خود تاكيد دارد كه اگر هيات دولت در موضوعي نتوانست به توافق دست يابد بايد به راي گيري عادي انجام شود، به همين دليل وزيران 8 مارس خواهان راي گيري در دولت در مورد موضوع شاهدان دروغين شده اند كه با مخالفت طرف مقابل(14 مارس) روبه رو شده است در حالي كه همه مخالفان بدون استثنا ابراز داشتند كه آنها به نتيجه راي گيري تن خواهند داد؛ در اين صورت ما نشست هيات دولت را به تعطيل كشانديم يا طرف مقابل؟

** كلام حق ولي با نيتي باطل
وي افزود: اين كه طرف مقابل ما مي گويد به دنبال تحقق مصالح مردم هستيم كلام حقي است كه قصد و نيت باطلي به دنبال آن است و باعث مي شود بحران كنوني ادامه پيدا كند.
بري گفت: كساني كه پشت كيفرخواست دادگاه حريري قرار دارند، تحت تاثير و تحريك كشورها و قدرت هاي بزرگ و دشمنان خارجي لبنان هستند و كساني نيز براي رسيدن به اهدافي خاص آن را دنبال مي كنند و هدف آنان كمك به لبنان به عنوان آدم هاي نيكوكار و امين نيست.

وي در پاسخ به اين سووال كه گروه 14 مارس مساله شاهدان دروغين را موضوعي بي ارزش مي دانند، گفت: اين مساله امر بي ارزشي نيست تا جايي كه قرآن شهادت دروغين را در حد شرك به خداوند حساب كرده است. اين شاهدان دروغين بودند كه لبنان را پس از ترور حريري در 14 مارس سال 2005 به صحنه درگيري تبديل كردند و در عمليات انتقامي ده ها كارگر سوري در لبنان كشته شدند و لبنان 100 ميلياد دلار زيان ديد و تا آستانه فتنه شيعه و سني رفت.

بري افزود: من پيشنهاد كردم پرونده شاهدان دروغين به شوراي دادگستري لبنان ارجاع شود اما در مقابل گفتند كه اين كار غير قانوني است؛ به همين دليل من از مصاحبه خودداري مي كنم تا بيش از اين حرف نزنم و مجبور به گفتن ناگفته ها نشوم.
برچسب ها: نبیه بری ، ترور حریری
ارسال به دوستان