۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۰۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۱-۱۰-۱۳۸۹
کد ۱۵۰۱۴۱
انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۱-۱۰-۱۳۸۹

وقوع 270 زمین لرزه در کرمان/ گسل ها بیدار شدند

استان کرمان از لرزه خیز ترین استانهای کشور محسوب می شود و لزوم افزایش مطالعات در خصوص وضعیت زمین و حرکتهای گسلهای کرمان برای تشخیص رفتارهای زمین از جایگاه ویژه ای در استان کرمان برخوردار است.

مهر: معاون سازمان زمین شناسی کرمان با اشاره به وجود 18 گسل فعال در استان کرمان گفت: از ابتدای سال جاری 270 زمین لرزه در استان ثبت شده که در مقایسه با سال گذشته چشمگیر است.

علی رشیدی اظهارداشت: از ابتدای سال جاری در استان کرمان طبق بررسیهای صورت گرفته بیش از 270 مورد زمین لرزه بالای 2.5 ریشتر روی داده است.

وی اضافه کرد: این تعداد زمین لرزه نشان از افزایش میزان بروز زمین لرزه ها در کرمان دارد.

وی با اشاره به زمین لرزه روز قبل از زلزله ریگان گفت: قبل از زمین لرزه 6.5 ریشتری شرق کرمان روز قبل زمین لرزه ای 3.5 ریشتری روی داده بود.

معاون سازمان زمین شناسی کرمان افزود: گسلهای کرمان طی دو ماه اخیر فعال شده اند و کانون این فعالیت نیز در گسل پاریز در غرب کرمان و گسل کوهبنان در شمال کرمان است و باید در این خصوص تحقیقات بیشتری صورت گیرد.

به طور متوسط در استان کرمان در هر ماه 25 تا 30 زمین لرزه روی می دهد.

سازمان زمین شناسی کرمان در معرض انحلال قرار دارد

این مسئول اظهارداشت: استان کرمان از لرزه خیز ترین استانهای کشور محسوب می شود و لزوم افزایش مطالعات در خصوص وضعیت زمین و حرکتهای گسلهای کرمان برای تشخیص رفتارهای زمین از جایگاه ویژه ای در استان کرمان برخوردار است.

وی ادامه داد: بروز زمین لرزه 6.5 ریشتری در استان کرمان یکی از مهمترین نشانه های لزوم افزایش فعالیت در خصوص مطالعات زمین شناسی در کرمان است اما به دلیل بی توجهی که به این سازمان می شود امکان انتقال سازمان زمین شناسی به سایر استانها به خصوص یزد و همچنین نزول کار سازمان زمین شناسی کرمان تا سطح یک دفتر نمایندگی وجود دارد.

وی خواستار حمایت بیشتر مسئولان از این سازمان شد و گفت: تمام تلاش مدیریت در راستای ارتقای سازمان است اما باید همکاری لازم نیز در استان در این خصوص صورت گیرد.

معاون سازمان زمین شناسی خاطرنشان کرد: باید سرمایه گذاری لازم در راستای افزایش امکانات مطالعاتی روی رفتارهای زمین شناسی کرمان ادامه یابد.

شکافتن زمین به دلیل حرکت گسل بوده است

وی در خصوص مکان بروز زمین لرزه نیز گفت: مراکز مختلف علمی از جمله پژوهشگاه بین المللی زمین لرزه و موسسه ژئوفیزیک و همچنین مرکز زلزله نگاری آمریکا محل زمین لرزه را مکانهای مختلف اعلام کردند و این خطاها همیشه وجود داشته است.

وی دلیل بروز این مسئله را بنا به مسائل علمی دانست و امری عادی خواند.

رشیدی از بررسی محل بروز شکاف در فهرج خبر داد و گفت: برای بررسی بیشتر یک اکیپ کارشناسی به منطقه اعزام شده است و از عصر امروز بررسیها آغاز می شود.

زمین لرزه 6.5 ریشتری در مناطق کم جمعیت روی داد

معاون سازمان زمین شناسی کرمان خاطرنشان کرد: دلیل عمده اینکه چرا این زمین لرزه خسارات کمی داشته است را تراکم پائین جمعیت در منطقه ذکر کرد .

وی افزود: نوع ساختمانها و سازه هایی که مردم عشایر نشین منطقه در آنها بودند نیز بسیار در کاهش تلفات تاثیر گذار بوده است.

آگاه سازی مردم در خصوص پیشگیری از زمین لرزه بسیار مهم است

وی ادامه داد: با توجه به فعالیت گسلها باید به مردم آگاه سازی بیشتری صورت گیرد و همین مسئله می تواند در کاهش تلفات تاثیرگذار باشد.

معاون سازمان زمین شناسی کرمان خاطرنشان کرد: مسئولان باید در این خصوص و مقاوم سازی ساختمانها تلاش کنند.
ارسال به دوستان