۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۱۵۴۵
تعداد نظرات: ۳۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۱۳-۱۰-۱۳۸۹
کد ۱۵۱۵۴۵
انتشار: ۱۰:۰۹ - ۱۳-۱۰-۱۳۸۹

تلاش مقامات ورزش کشور به ادامه حیات شترمرغی

اگر تا پیش از این مجلس در موضوع ناکامی های ورزش کشور، حداکثر کاری که می توانست انجام دهد، تحقیق و بررسی بود و اظهار تاسف، اینک می تواند رییس خاطی ورزش را به زیر بکشد.
ورزش ایرانعصرایران - در پی تصمیم مجلس برای تشکیل وزارت ورزش و جوانان، مقامات سازمان تربیت بدنی به تکاپو افتاده اند تا این مصوبه مجلس را زیر سوال ببرند و مقدمات رد آن در شورای نگهبان را فراهم سازند.

آنها در تبیین علل خود برای مخالفت با تشکیل وزارت ورزش و جوانان، نکاتی را مطرح می کنند که نشان می دهد تمایل شدیدی به حیات شترمرغی دارند.

آقایان از جمله می گویند که در جهان امروز، ورزش از دولتی شدن فاصله گرفته و حتی در کشورهای غربی نیز دولت ها دخالتی در امور ورزش ندارند و لذا در اینجا هم نباید با تشکیل وزارت ورزش، به دولتی شدن ورزش همت گمارد.

این شبه استدلال که ظاهری نکو دارد، از آن جهت مضحک و مردود است که اساسا در شرایط فعلی هم ورزش کشور ما به تمام معنا دولتی است و مگر رییس سازمان ورزش کشور را رییس دولت منصوب نمی کند و مگر بودجه ورزش کشور نیز تماما توسط دولت پرداخت نمی شود؟

آقایان طوری سخن می گویند که انگار ورزش کشور ما مستقل و مردمی است و حالا قرار شده آن را از دست مردم و سازمان های مردم نهاد بگیرند و به دست دولت بسپارند!

اتفاقا اگر از منظر تعیین رییس ورزش کشور به ماجرا بنگریم خواهیم دید که با وزارتی شدن ورزش، تعیین رییس ورزش، از انتصابی صرف توسط رییس جمهور، به گزینشی تعاملی بین دولت و مجلس(رای اعتماد) تبدیل می شود.

گذشته از این چگونه است که مقامات محترم ورزش کشور، موقعی که بودجه های کلان میلیاردی می گیرند، دولتی هستند و دولت را موظف به تامین هزینه ها می دانند ولی وقتی قرار می شود با وزارتی شدن ورزش در قبال بودجه ای که می گیرند و عملکردی که دارند پاسخگو باشند، فریاد مخالفت سرمی دهند؟

حیات شترمرغی که نمی شود! موقعی که پول می گیرند، دولتی بودن خوب است ولی زمان پاسخگویی مدعی جهانی بودن می شوند و می گویند در کشورهای پیشرفته جهان، دولت مداخله ای در امور ورزش نمی کند!

همچنین می گویند که تشکیل وزارتخانه جدید، هزینه های زیادی بر بودجه کشور تحمیل می کند و از جمله تنها تعویض تابلوهای سراسر کشور، هزینه های میلیاردی دارد.
این سخن البته درست است اما چرا آقایان تازه به یاد بیت المال افتاده و دلسوز آن شده اند؟! وقتی با فلان فوتبالیست قراردادهای چند صد میلیونی می بندند و پول ملت را به حلقوم چند باشگاه فوتبال می ریزند تا هم هزینه های ملی را هدر دهند و هم با ناکامی های ورزشی، اعصاب ملتی را به هم بریزند، چرا دلشان به حال بیت المال نمی سوزد؟
آیا در سازمان ورزش بریز و بپاش کم است؟ چند درصد از مردم که صاحبان اصلی بودجه کشورند، راضی اند که پول های بی زبان شان را بی حساب و کتاب به این بازیکن بداخلاق و آن مربی پرادعا و آن یکی مدیر باشگاه پرطمطراق بدهند تا قشری از به اصطلاح "ورزشکاران طلبکار" را در جامعه شکل دهند و هزار پیامد اجتماعی و اخلاقی را موجب شوند؟

ادعای دلسوزی آقایان برای بیت المال با این سابقه مشعشع آن هم در حد وسواس برای هزینه عوض کردن تابلوها، به حدی خنده دار است که مرغ پخته را نیز به خنده وامی دارد!

بله درست است که عوض کردن تابلوها و شکل دهی ساختار جدید خرج دارد، اما اگر این خرج ها به نظارت پذیری ورزش کشور منجر شود و ریخت و پاش های بزرگ تر را سد نماید، مردم حاضر به پذیرش آن هستند.

همچنین می گویند که با تشکیل وزارت ورزش و جوانان، بر تعداد وزارتخانه های دولت افزوده می شود و این مغایر با سیاست کوچک سازی دولت است.

البته منتقدان یادشان می رود که اگر یک وزارتخانه نظارت پذیر بر مجموعه دولت افزوده می شود، دو سازمان نظارت ناپذیر(سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان) از آن حذف می گردد و نیز با توجه به اینکه قرار است ادغام صورت گیرد و دو ساختار اداری و مدیریتی به یک ساختار تبدیل شوند، قاعدتا از حجم نهایی دولت نیز کاسته خواهد شد.

مخلص کلام آنکه آقایان اگر این روزها مصاحبه می کنند، نامه و بیانیه می دهند، امضا جمع می کنند، ننه من غریبم بازی درمی آورند و ادای کشورهای پیشرفته را در استقلال ورزش درمی آورند، صرفا به این خاطر است که اگر سازمان ورزش کشور تبدیل به وزارتخانه شود، اولا انتصاب رییس آن از حالت اراده فردی رییس دولت خارج می شود و نیاز به رای مجلس دارد و ثانیا ورزش ایران، پس از این زیر نظارت پارلمان و ابزارهایی مثل سوال و استیضاح است و اگر تا پیش از این مجلس در موضوع ناکامی های ورزش کشور، حداکثر کاری که می توانست انجام دهد، تحقیق و بررسی بود و اظهار تاسف، اینک می تواند رییس خاطی ورزش را به زیر بکشد و میزش را از او بگیرد.

بنابراین، تب و تاب آقایان نه برای ورزش کشور و حفظ بیت المال و صرفه جویی در بودجه عمومی که برای مصون داشتن ریاستی است که تاکنون از تیغ نظارتی مجلس دور بوده است.

انتظاری که از مجلس می رود این است که تحت تاثیر این فضاسازی ها قرار نگیرد تا با تایید نهایی این مصوبه توسط شورای نگهبان، ماجرای چموشی های سازمان ورزش کشور به لجام نظارت مجلس پایان پذیرد و ورزش کشور از حیات خلوت دولت بودن به درآید.
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
hooshang
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۰ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
1
15
ضمن تشکر ازکارخوب مجلس ،اگربه نظر مردم درسالهای قبل نیز گوش داده می شد باید چند سال قبل این کار انجام می شد.انشااله همین طرح نیز شامل حیاط خلوت بعدی دولت در مناطق آزاد نیز گردد که واقعا نیاز به کنترل دارند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
17
7
كي گفته نقد شما درسته؟ از كي تا حالا مجلس تونسته وزيري رو به زير بكشه؟!!!! در ضمن وزارت براي ورزش يعني دولتي شدن آون. و انتصاب هاي تحميلي.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۳ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
15
5
درک سیاست های دولت نیاز به زمان وفهم بالایی داره که برای هرکسی مقدور نیست .نقدهایی که فقط وفقط متعلق به این دولته تا به نوعی خدمات بی نظیرش رو زیر سوال ببرن پشیزی ارزش نداره.اقای احمدی نژاد ابروی از دست رفته مون رو بهمون برگردوندن .ممنون اقای رئیس جمهور.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
1
13
آفرین عصرایران
ممنون از ان روشن بینی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۲ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
2
8
با این موافقم
ناشناس
United States of America
۱۲:۰۱ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
3
15
مجلس ایران اگه در طول حیاتش تا حالا یک طرح خوب تصویب کرده باشه همینه. من مطمئن هستم این طرح کمک بزرگی به رشد و حرفه ای شدن ورزش ایران خواهد کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۳ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
16
2
نه عزیز دلیل اصلی اش همینه نه برای مصلحت ورزش بلکه برای مخالفت با اقدامات بنیادی سعیدلو که با مدیریت خوبش موفقیت های زیادی رو در بازی های آسیایی رقم زدند که به مزاق آقایان مجلس نشین که به هیچ عنوان نماینده مردم نیستند و فقط اسم آن را یدک می کشند خوش نیامده است
این دولت میاد و میره ولی رکورد ثبت شده در بازی های آسیایی با وزارت کشورهای این آقایون به هیچ جا نخواهد رسید چرا که به حاشیه های آن می افزاید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
1
9
بسيار مطلب خوبي نوشته ايد.كساني كه اعتراض كرده اند همگي سياسي انتخاب شده اند و با تشكيل وزارت ملزم به پاسخگويي به مجلس هستند لذا مخالفند.
وحید
United Arab Emirates
۱۳:۱۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
5
6
رای اعتماد چی کشک چی ؟ مگه بقیه وزیرا رای اعتماد گرفتنشون چه جوریه ؟ انگار تو این کشور زندگی نمیکنی عصر ایران.....یه کمی با دقت فکر کن و بعد مطلب چاپ کن ، که به شعور مخاطبت توهین نکنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
0
3
درود و دو صد درود بر عصر ايران
بي نظيري.......
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
2
4
من کاملا"با نقد شما موافقم واین مسیر را تنها راه پایان دادن به بی ثباتی در ورزش وآغازی بر رشد وبالندگی ورزش در کنار نظارت مجلس میدانم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۱ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
1
2
رحمت حق بر پدر ،مادر همه اجداد و اموات و دو صد بدرود و هزار احسنت بر خود حقگو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
5
6
شماها كه دو زار از ورزش و الزامات آن سر در نمي آوريد ؛‌ كسي مجبورتان نكرده اظهار نظر كنيد! اگر تيغ نظارتي مجلس ؛ برش داشت ؛‌ قبل از همه به زير مجموعه هاي خودش نظارت ميكرد. اگر عقلتان را بكار بيندازيد ؛ ميفهميد كه اولا امور ورزش با امور جوانان ، دو حوزه كاملا مجزا و نامرتبط هستند. ثانيا وزير ورزش بايد در مورد عملكرد زير مجموعه هايش كه همان فدراسيونها باشند به مجلس جوابگو باشد. در حالي كه فدراسيونها نهادهاي غيردولتي هستند و مستقل... حالا افتاد؟
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۱۱ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
2
5
حرف منطقی بی جواب هست. شما جان کلام را ادا کردید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
0
10
پولهای کلان و بدون زحمت بیت المال عجب به مذاق اقایان خوش امده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۲ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
3
7
زهی خیال باطل .. مجلس این کار را کرد که خودش هم بتواند آدمهای مورد نظر را با فشار بر وزیر داخل وزارتخانه بچپاند وگرنه تا امروز با کدام مسئولی بخاطر عدم تحقق وعده هایش برخورد شده که حالا وزیر ورزش دومی باشد؟!!!!
نادر
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۷:۰۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
1
6
شاید اینجوری گشایشی بشه که از این پررویی های کفاشیان و پوزخندهاش خلاص بشیم!!!
نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید جذاب و قدرتمند؛ رولزرویس کولینان منصوری با قیمت ۴۰ میلیارد تومان معرفی شد(+عکس) یک روز پس از مشاهده در آسمان، پوستر سیاسی جنگنده نسل ششم چینی ها آمد(عکس) داستان آشنایی پیمان قاسم‌خانی با همسرش و آرزوی بزرگ او (فیلم) روش‌های هک Wi-Fi و تقویت امنیت شبکه بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم)