۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
فیلم بیشتر »»
کد ۱۵۲۷۲۹

صندلي‌هاي خالي در انتظار جام جهاني 2022 ؟

پانزدهمين دوره جام ملت‌هاي 2011 آسيا در حالي از 17 دي ماه به ميزباني دوحه آغاز شد كه چند هفته پيش از اين رويداد آسيايي، قطر موفق شده بود در رقابت با كشورهاي بزرگي مانند استراليا، آمريكا، كره جنوبي و ژاپن ميزباني جام جهاني 2022 را از آن خود كند.

آنها با وعده‌هاي فراتر از حد تصوري در حالي ميزباني جام جهاني را از فيفا گرفتند كه قول برگزاري اين رقابت‌ها را در دماي 27 درجه سانتي‌گراد و در گرماي طاقت‌فرساي بالاي 50 درجه‌اي قطر دادند.

شايد قطري‌ها بتوانند با بهره‌گيري از امكانات پيشرفته و دستگاه‌هاي خنك‌كننده هوا، به منظور كاهش دماي ورزشگاه‌ها تا حد مطلوب فيفا، موفق عمل كنند، اما با سكوهاي خالي استاديوم‌هايشان چه خواهند كرد؟

موضوعي كه بيش از هر چيز ديگري در اين رقابت‌ها چشم بينندگان تلويزيوني را آزار مي‌داد.

در حالي‌كه اكثر ورزشگاه‌هاي ميزبان جام ملت‌هاي آسيا كمتر از 30 هزار نفر ظرفيت دارند، اما حتي نيمي از همين صندلي‌هاي اندك هم در مسابقات دور اول پر نشد تا حداقل دلخوشي را براي مسئولان برگزار‌كننده داشته باشد.

* تماشاگران تمام مسابقات دور اول به اندازه يك دربي

بيشترين تعداد تماشاگر در دور اول به همان ديدار افتتاحيه قطر و ازبكستان برمي‌گردد كه حدود 37 هزار تماشاگر در ورزشگاه 50 هزار نفري خليفه دوحه حضور پيدا كردند. شايد علت اصلي اين موضوع هم برگزاري مراسم افتتاحيه و حضور بسياري از ميهمانان خارجي در اين مراسم بوده است.
بعد از اين ديدار بيشترين تعداد تماشاگر به بازي تيم‌هاي عربستان و سوريه با حدود 16 هزار نفر در ورزشگاه 25 هزار نفري احمدبن علي الريان مربوط مي‌شود.

سومين مسابقه پرتماشاگر هم ديدار تيم‌هاي استراليا و هند با حدود 11 هزار نفر در ورزشگاه 16 هزار نفري جاسم بن‌حمد السد بود. ديدار شب گذشته ايران و عراق نيز چهارمين مسابقه پرتماشگر اين رقابت‌ها با حدود 10 هزار نفر لقب گرفت.

مسابقه تيم‌هاي كره شمالي و امارات از گروه چهارم نيز با حدود 3 هزار نفر كم‌تماشاگرترين ديدار دور اول مرحله گروهي بود.

در مجموع از 8 ديدار دور نخست مرحله گروهي جام‌ ملت‌هاي آسيا 101 هزار و 899 نفر ديدن كردند كه با نفراتي كه براي تماشاي دربي استقلال و پرسپوليس در يك بازي به ورزشگاه مي‌آيند برابري مي‌كرد.

تعداد و ظرفيت تماشاگران حاضر در ورزشگاه‌ها به تفكيك بازي‌ها:

* قطر - ازبكستان (37143 نفر - ورزشگاه 50 هزار نفري خليفه)

* كويت - چين (7423 نفر - ورزشگاه 25 هزار نفري بن جاسم الغرافه)

* ژاپن - اردن (8236 نفر - ورزشگاه 15 هزار نفري سهيم‌بن‌حمد دوحه)

* عربستان - سوريه (16562 نفر - ورزشگاه 25 هزار نفري احمدبن علي الريان)

* استراليا - هند (11749 نفر - ورزشگاه 16 هزار نفري جاسم‌بن حمد السد)

* كره جنوبي - بحرين (6669 نفر - ورزشگاه 25 هزار نفري بن جاسم الغرافه)

* كره شمالي - امارات (3639 نفر - ورزشگاه 15 هزار نفري سهيم‌بن‌حمد دوحه)

* ايران - عراق (10478 نفر - ورزشگاه 25 هزار نفري احمدبن علي الريان)

البته با توجه به اينكه تيم ملي فوتبال قطر، ميزبان مسابقات، در ديدار اول خود در حد انتظار ظاهر نشد و نتوانست طرفدارن فوتبال را در اين كشور براي حضور در ورزشگاه‌ها ترغيب كند، بايد انتظار داشت كه در مسابقات بعدي و حتي با حذف ميزبان شاهد حضور كم‌رنگ‌تر تماشاگران در اين مسابقات باشيم.

* تماشاگران هم لژيونر مي‌شوند؟

به گزارش فارس شايد وعده علي سعيدلو، رئيس سازمان تربيت بدني در همكاري با قطر به منظور برگزاري جام جهاني 2022 همين جا به كمك آنها بيايد. شايد با صادرات تماشاگران مشتاق فوتبال ايران بتوان اين سكوهاي خالي را به جنب و جوش واداشت و خون تازه‌اي از تحرك و نشاط را در داخل رگ‌هاي ورزشگاه‌هاي پيشرفته، اما بي‌روح قطر تزريق كرد.

البته كشورهاي عربي به خصوص قطري‌ها يد طولايي در تغيير مليت ورزشكاران ساير كشورها و مصادره اين قهرمانان به نام خود دارند.

به عنوان مثال در تيم ملي قطر در جام ملت‌هاي آسيا 4 بازيكن خارجي حضور دارند كه با تغيير مليت خود در تركيب اصلي بازي مي‌كنند. فاويو سزار از برزيل، حسين ياسر از مصر، لاورنس قايه از غنا و سباستين كوئين تانا از اروگوئه بازيكناني هستند كه از كشورهاي ديگر در تيم ملي قطر لژيونر شده‌اند.

شايد اين بار هم قطري‌ها براي پركردن سكوهاي خالي ورزشگاه‌هايشان دست به دامن كشورهاي پيشرفته اروپايي يا آفريقايي و يا حتي آسيايي از جمله ايران شوند.

بايد ديد كه آيا در جام جهاني اين روند ادامه مي‌يابد و تماشاگران هم لژيونر مي‌شوند؟

فارس
ارسال به دوستان
دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست