۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۴۵۳۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۰۹-۱۱-۱۳۸۹
کد ۱۵۴۵۳۸
انتشار: ۱۳:۱۹ - ۰۹-۱۱-۱۳۸۹
ميزگرد داغ العربيه با موضوع ايران در داووس سوئیس

شاهزاده ترکی فیصل سعودی: نه بمب اتم داريم نه دموكراسي

ريچارد هاس در پاسخ به انتقادهاي بينندگان حاضر در استوديو گفت كه تهديدي كه از ناحيه ايران برمي خيزد متفاوت است چرا كه اين كشور بازيگري متفاوت در منطقه و جهان و آشكارا يك قدرت زياده طلب است.

شاهزاده " تركي الفيصل " سفير سابق عربستان در بريتانيا و آمريكا در حاشيه اجلاس داووس سوييس گفت كه كشورش نه بمب اتم دارد و نه دموكراسي.

به گزارش عصر ايران شاهزاده تركي الفيصل كه در حاشيه اجلاس داووس و در ميزگرد شبكه العربيه سخن مي گفت در پاسخ به سوال مجري برنامه كه عربستان از بمب اتم ايران بيشتر هراس دارد يا از موج فزاينده دموكراسي خواهي كه از تونس و مصر برخاسته است ،گفت :‌‌" نمي دانم ، چون ما نه بمب اتم داريم و نه دموكراسي ".

شاهزاده تركي الفيصل در ادامه افزود :‌"‌ پادشاهي سعودي همواره مدافع ايده منطقه عاري از سلاح هاي هسته اي بوده است و هم اكنون اين تنها اسراييل است كه با وجود سلاح هاي هسته اي همانند يك فيل در يك اتاق كوچك ( منطقه خاورميانه) است . وقتي درباره منطقه عاري از سلاح هاي هسته اي سخن مي گوييم بايد اسراييل را نيز شامل شود چرا كه سلاح هاي هسته اي اسراييل خطري جدي هستند ".

اين ميزگرد كه با حضور تركي الفيصل ،علي باباجان معاون نخست وزير تركيه و ريچارد هاس رييس شوراي روابط خارجي آمريكا برگزار شده بود با موضوع  "آينده منطقه پس از ايران مجهز به سلاح هسته اي" بود.

ريچارد هاس در واكنش به سخنان تركي الفيصل درباره اسراييل گفت كه تل آويو تا زماني كه در منطقه احساس امنيت نكند تسليم انتقادها درباره شفاف سازي برنامه هاي هسته اي اش و پيوستن به ان پي تي نخواهد شد ،اما تركي الفيصل در مخالفت با نظر هاس گفت كه اسراييل بايد تسليم خواست ها براي خلع سلاح شود و اين در حالي است كه آمريكا و غرب نمي خواهند اين اتفاق بيفتد و از اين جهت تل آويو را تحت فشار نمي گذارند.

در اين زمان بينندگان مناظره در استوديو زبان به انتقاد از سياست هاي دوگانه آمريكا درباره خلع سلاح هسته اي گشودند و چند بيننده در اعلام نظر خود گفتند كه سياست آمريكا در اين زمينه يك بام و دو هوا است و از نظر واشنگتن تنها متحدان اين كشور حق دست يابي به سلاح هسته اي را دارند.

ريچارد هاس در پاسخ به انتقادهاي بينندگان حاضر در استوديو گفت كه تهديدي كه از ناحيه ايران برمي خيزد متفاوت است چرا كه اين كشور بازيگري متفاوت در منطقه و جهان است.

هاس در اين زمينه مدعي شد : ايران متفاوت است چون بزرگ ترين حامي تروريسم است و كشوري نيست كه طالب حفظ وضع موجود باشد بلكه آشكارا يك قدرت زياده طلب است".

هاس افزود : ‌"نگراني از چنين كشوري بسيار زيادتر از ديگر كشورها است . مثلا اگر همين فردا دولت سوييس اعلام كند كه به سمت هسته اي شدن مي رود و اين كشور به مراحل حساس و پيشرفته تكنولوژي هسته اي دست پيدا كند ، مساله اي متفاوت از ايران است".

در اين گفتگو با وجودي كه هاس و الفيصل درباره اسراييل اختلاف نظر عميقي داشتند اما هر دو بر عدم نتيجه بخشي سياست توامان ديپلماسي و تحريم  بر ايران هم عقيده بودند.

هاس در اين زمينه با انتقاد از تحريم هاي اعمال شده بر ايران گفت كه اين تحريم ها تا كنون آن قدر شدت نداشته اند كه دولتمردان ايران را وادار به بازنگري در سياست هاي هسته اي شان كند.

در اين گفتگو علي باباجان نيز در تشريح مواضع تركيه گفت كه از نظر آنكارا همه كشورها حق دست يابي به تكنولوژي صلح آميز هسته اي را دارند اما همزمان آنكارا بر اين عقيده است كه منطقه خاورميانه بايد عاري از سلاح هسته اي باشد . وي در اين زمينه از وجود صدها كلاهك هسته اي در اسراييل انتقاد كرد و گفت كه اين مساله با سياست آنكارا درباره عاري بودن منطقه از سلاح هسته اي مغايرت دارد.




ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی ناقلا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۶ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۰
3
9
بابا ایران هسته ای شده این هنوزم که هنوزه نمیخوان این لقمه رو قورت بدن بابا یه جایی که بتونه صفحهی سوخت بسازه حتما اگه بخواد میتونه بمب اتم هم بسازه به قول احمدی نژاد اینا سوختنشون از جای دیگه ای هستش اونم بیداری تفکر ایرانی است که غوغا میکنه به خدا
فقط چند صباحی متحد باشیم.