۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۱۵۷۵۴۷
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۴ - ۰۶-۱۲-۱۳۸۹
کد ۱۵۷۵۴۷
انتشار: ۱۹:۳۴ - ۰۶-۱۲-۱۳۸۹

پنتاگون: گزينه نظامي را درمورد ليبي بررسي مي‌كنيم

شبكه العربيه اعلام كرد: در پي درگيري‌ها و موج اعتراضات در مناطق مختلف ليبي و بسته شدن اماكن تجاري و ركود اقتصادي، ليبي با خطر كاهش مواد غذايي روبروست و مسئولان ليبي در اين باره هشدارهاي جدي دادند.
شهرهاي مختلف ليبي امروز (جمعه) بعد از برگزاري نماز جمعه شاهد تظاهرات گسترده و موج جديد درگيري‌ها و كشتار مردم بود.

به گزارش ايسنا به نقل از سايت شبكه الجزيره، نيروهاي امنيتي در طرابلس به سوي تظاهركنندگان در مناطق غربي اين شهر تيراندازي كردند كه طي آن دو تن كشته و چند تن ديگر زخمي شدند.

تظاهركنندگان شعارهايي عليه معمر قذافي، رهبر ليبي سر دادند.

همچنين دهها هزار نمازگزار تظاهركننده در منطقه تاجوراء، پس از برگزاري نماز جمعه به سمت منطقه الخضرا حركت كردند.

شبكه العربيه اعلام كرد كه درگيري‌هاي شديدي در فشلوم در شرق طرابلس و منطقه الظهره و شط البحر طرابلس درگرفت و معترضان به رغم تيراندازي‌هاي گسترده، به طور پراكنده به تظاهرات خود ادامه دادند.

خبرنگار ليبيايي به شبكه الجزيره گفت: منطقه فشلوم كاملا بسته شده و گردان‌هاي امنيتي در اين منطقه به هدف قرار دادن تظاهركنندگان ادامه مي‌دهند، به طوري كه اخباري در زمينه كشتار گسترده در منطقه زاويه و بن‌عاشور منتشر شده است.

اين خبرنگار اعلام كرد كه روحيه انتفاضه و قيام سراسر طرابلس را در برگرفته و قذافي هيچ كاري نمي‌تواند انجام دهد.

وي گفت: مردم از مساجد تظاهرات خود را به رغم تيراندازي‌هاي گسترده آغاز كرد‌ند. همچنين گردان‌هاي امنيتي وارد خانه‌هاي مردم شده و مردم را مي‌كشند.

اين خبرنگار گفت: به علت بالا بودن سطح درگيري‌ها و كشتار گسترده، تعيين تعداد قربانيان مشخص نيست.

همچنين مسئولان بنغازي اعلام كردند كه تمامي چاه‌هاي نفتي راس‌لانوف تحت كنترل معترضان است.

الجزيره نيز اعلام كرد كه پايگاه هوايي معتيقيه، بزرگترين پايگاه هوايي ليبي تحت كنترل تظاهركنندگان است.

در همين حال، سيف‌الاسلام قذافي، پسر رهبر ليبي، به شبكه سي.ان.ان تركيه گفت: دولت هرگز به نابودي نفت ليبي در مبارزه با شورشيان اقدام نخواهد كرد.

وي افزود: خانواده قذافي قصد ندارند ليبي را ترك كنند و دولت بر غرب، جنوب و مركز كشور تسلط كامل دارد.

سيف‌الاسلام ادامه داد كه خبرنگاران خارجي اجازه حضور در ليبي را يافته‌اند و مي‌توانند وقايع را پوشش دهند.

پسر معمر قذافي گفت: ما هرگز چاه‌هاي نفت را نابود نخواهيم كرد چرا كه متعلق به مردم است.

از سوي ديگر، ديويد كامرون، نخست‌وزير انگليس نيز تحريم‌هاي بين‌المللي از جمله بلوكه كردن حساب‌هاي بانكي ليبي را خواستار شده است.

آندرس فوگ راسموسن، دبيركل ناتو نيز ضمن محكوم كردن شديد سركوب تظاهركنندگان در ليبي، گفت: اين تجاوزات نقض علني قوانين بين‌المللي است.

راسموسن اظهار داشت: به رغم درخواست وزراي اتحاديه اروپا مبني بر اعمال ممنوعيت هوايي در حريم هوايي ليبي، هنوز تصميمي گرفته نشده است.

خبرگزاري رويترز نيز اعلام كرد: شاهدان عيني به اين خبرگزاري گفته‌اند كه نيروهاي امنيتي به سوي تظاهركنندگان در حومه غربي طرابلس آتش گشودند و گفته مي‌شود كه پنج تن از تظاهركنندگان كشته شده‌اند.

يكي از ساكنان طرابلس نيز گفت: صدها تن در جنزور در طرابلس بعد از نماز جمعه تظاهرات كردند.

همچنين خبرگزاري فرانسه گزارش داد: صلاح‌الدين زارم، سفير ليبي در فرانسه و عبدالسلام القلالي، سفير ليبي در سازمان يونسكو، ضمن محكوم كردن شديد سركوب در ليبي در اعتراض به وقايع اخير اين كشور و اعلام همبستگي با ملت ليبي از پست خود استعفا دادند.

پايگاه اينترنتي المحيط نيز گزارش داد: هزاران تن از ساكنان شهر بنغازي در شهر ليبي، امروز به مناسبت برگزاري جشني به نام جمعه پيروزي در اين شهر تجمع كردند. در حالي كه تظاهركنندگان خواستار پيوستن نيروهاي مسلح به مردم انقلابي ليبي شدند.

تظاهر‌كننده‌ها اين شعار را سر دادند كه خون شهيدان هرگز هدر نخواهد رفت.

همچنين خبرنگار العربيه در بنغازي اعلام كرد كه مردم خواستار تشكيل شوراي محلي براي اداره اين شهر شدند.

شبكه العربيه اعلام كرد: در پي درگيري‌ها و موج اعتراضات در مناطق مختلف ليبي و بسته شدن اماكن تجاري و ركود اقتصادي، ليبي با خطر كاهش مواد غذايي روبروست و مسئولان ليبي در اين باره هشدارهاي جدي دادند.

كميسيونر آوارگان سازمان ملل نيز در گفت‌وگو با الجزيره اعلام كرد كه اوضاع ليبي بسيار خطرناك است و بايد هر چه سريعتر اين كشتارها متوقف شود.

صادق الغرياني، مبلغ اسلامي ليبي اعلام كرد كه تظاهركننده‌ها شهر غريان شهر كوهستاني در شمال غرب ليبي را به طور كامل تحت كنترل خود گرفته‌اند.

در همين حال، وزارت امور خارجه اوکراين، با يک فروند هواپيماي نظامي باربري «ايل-76» اتباع خود را از ليبي خارج کرد.

اين هواپيما حامل 138 مسافر است که در ميان آنان 100 شهروند اوکرايني به همراه 11 تبعه لهستاني، 10 تبعه آذربايجاني، پنج تبعه روسي، چهار تبعه جمهوري چک، چهار تبعه قزاقستان، دو تبعه اسلواکي، يک تبعه روماني و يک تبعه مجارستان بودند.

وزارت امور خارجه اوکراين اعلام کرده همچنان بيش از 3000 تن از شهروندان اوکرايني در ليبي بسر مي‌برند.

از سوي ديگر، سفير مستعفي ليبي درهند با درخواست از مجامع حقوقي و بين المللي براي متوقف کردن کشتار مردم به دست قذافي، از احتمال صدور قطعنامه‌اي ضد ليبي توسط شوراي امنيت خبرداد.

علي العيساوي امروز (جمعه) درگفت‌وگو با شبکه العالم اظهار داشت: از سازمان‌هاي حقوق بشري مي‌خواهم که همه توان خود را براي توقف کشتار مردم توسط رژيم قذافي به کار گيرند.

وي افزود: ممکن است شوراي امنيت با صدور قعطنامه‌اي اين کشور را تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد قرار دهد و پرواز هوايي را در اين کشور ممنوع کند.

العيساوي تاکيد کرد: شوراي امنيت بايد مانند تصميم‌هاي گذشته خود در عراق، دارفور، سودان، و کوزوو، فضاي ليبي را نيز منطقه پرواز ممنوع اعلام کند.

در خبري ديگر،‌ يک مقام ارشد نظامي آمريکا با اشاره به احتمال حمله به ليبي، تاکيد کرد که وزارت دفاع آمريکا همه گزينه‌ها را درباره وضعيت فعلي ليبي روي ميز قرار داده است.

به گزارش شبکه العالم، يک مقام ارشد نظامي آمريکا اعلام کرد: پنتاگون در حال بررسي همه گزينه‌هاي احتمالي، براي تعامل با وضعيت کنوني کشور ليبي است.

پايگاه خبري شبکه سي.ان.ان آمريکا با خودداري از افشاي نام اين مسئول پنتاگون، تاکيد کرد که اين مقام نظامي به طور مستقيم با طرحهاي کنوني وزارت دفاع آمريکا درباره ليبي ارتباط دارد.

اين منبع مي‌افزايد: وظيفه ما اين است که گزينه‌هاي نظامي را قابل اجرا کنيم. ما در وضعيت کنوني به اين موضوع مي‌انديشيم و گزينه‌هايي را که ممکن است رييس جمهور لازم داشته باشد در اختيار وي مي‌گذاريم.

اين مقام آمريکايي خاطرنشان کرد: طرح‌هاي اوليه براي گزينه‌هاي نظامي و مطرح در مقابل اوباما در چارچوب اولويت‌هاي آمريکا مبني بر حمايت از شهروندان و منافع آمريکا و توقف خشونت عليه شهروندان غيرنظامي ليبي قرار دارند.

اين مقام ارشد نظامي آمريکا در ادامه از اظهارنظر درباره نقش نيروهاي آمريکايي درحمله احتمالي به ليبي خودداري کرد.

وزارت امور خارجه آمريکا تاکنون از ارتش نخواسته است براي کمک جهت خارج کردن غير نظاميان از ليبي وارد عمل شود، اما رسانه‌هاي اين کشور به نقل از برخي از مقامات آمريکايي اعلام کرده‌اند که در داخل دولت آمريکا درباره استفاده از ارتش کشمکش شديدي در جريان است، چراکه اين نگراني وجود دارد که لشکرکشي به ليبي موجب نا امني بيشتر اين کشور شود.
ارسال به دوستان
تداوم آلودگی هوا در تهران تا پنجشنبه/ توصیه به استفاده از ماسک برای گروه‌های حساس دو سانحه رانندگی در خوزستان؛ ۳ کشته در اندیمشک-دهلران، یک کشته و ۶ مصدوم در غیزانیه-هفتکل محور کندوان دوطرفه شد اعتراضات به بلینکن در شورای آتلانتیک؛ وزیر خارجه آمریکا خونریز خوانده شد (+فیلم) مخالفت مجلس با تعطیلی مکرر مدارس به بهانه‌های مختلف بودجه کشور در مجلس نهایی شد تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس)