۱۱ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۵۹۲۵۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۲۱-۱۲-۱۳۸۹
کد ۱۵۹۲۵۵
انتشار: ۰۹:۴۶ - ۲۱-۱۲-۱۳۸۹

دوستان ناباب برای نوجوانان مفیدند!

دانشمندان متوجه شدند بعد از مدت 3 سال فعالیت بخش ventral striatumin که در عمق داخلی مغز قرار قرار دارد افزایش چشم‌گیری می‌کند. نتایج حاصل از این تحقیقات کمی برای دانشمندان عجیب بود.

تمام والدین از این که فرزندشان در مدرسه یا بیرون از خانه با دوستان ناباب رفت و آمد داشته باشند نگران هستند، اما در حقیقت مطالعات نشان می‌دهد ارتباط داشتن با این افراد می‌تواند مغز کودکان را طوری برنامه ریزی کند که در برابر رفتارهای پرخطر مقاومت کنند.

دانشمندان متوجه شدند زمانی که نوجوانان تحت فشار دوستان خود قرار می‌گیرند تا دست به انجام یک رفتار ضد اجتماعی بزنند، مغز آن‌ها مهارت‌های لازم برای مخالفت با این گونه رفتارها را از به مرور زمان می‌آموزد.

به گزارش دیلی میل، محققان دانشگاه ارگون فعالیت مغزی 24 دختر و 14 پسر را در سن 10 سالگی و سپس در 13 سالگی مورد بررسی قرار دادند.

در هر باری که این تحقیق انجام شد، دانشمندان تصاویری از حالت‌های مختلف چهره شامل که عصبی، شاد، غمگین، ترسیده و خنثی بودند را به این کودکان و نوجوانان نشان داده و با استفاده از اسکن‌های مغزی میزان جریان خون را در قسمت‌های خاصی از مغز آن‌ها بررسی کردند.

در مقابل هر کدام از این نوجوانان پرسشنامه‌ای قرار داده شد که میزان توانایی آن‌ها را در برابر تاثیر دوستانشان برای انجام رفتارهای پرخطر و ضد اجتماعی می‌سنجید.

دانشمندان متوجه شدند بعد از مدت 3 سال فعالیت بخش ventral striatumin که در عمق داخلی مغز قرار قرار دارد افزایش چشم‌گیری می‌کند. نتایج حاصل از این تحقیقات کمی برای دانشمندان عجیب بود.

پروفسور جنیفر فیفر از دانشگاه ارگون که در این مطالعات شرکت داشته است در این باره گفت: بسیاری از مردم فکر می‌کنند دوران نوجوانی زمانی است که انسان‌ها بیش از هر زمان دیگری تحت تاثیر دوستان خود قرار دارند و ممکن است از آن‌ها تاثیر بگیرند.

با وجود آن‌که این موضوع کاملا درست است و در این سنین نوجوانان بیش‌تر از هر دوره دیگری ممکن است رفتارهای پرخطر را تجربه کنند، اما تحقیقات ما نشان می‌دهد همین ارتباطات می‌تواند توانایی مقاومت کردن آن‌ها را در برابر این وسوسه‌ها بیش‌تر کند. بعد از مدتی مغز آن‌ها طوری برنامه ریزی می‌شود که می‌تواند در این مواقع تصمیمات منطقی‌تری درباره موضوعات مختلف بگیرد.

او در ادامه گفت: نوجوانی دوره‌ای است که بچه‌ها ارتباط خود با اعضای خانواده را کم می‌کنند و در عوض زمان بیش‌تری را با دوستان و همسالان خود می‌گذرانند. به همین دلیل به مرور زمان تاثیر خانواده روی کودکان کم می‌شود. این در حالی است که در این دوره نوجوانان سعی می‌کنند با برخی از فشارهای روانی که از سمت دوستانشان به آن‌ها وارد می‌شود مقاومت کنند که این کار باعث تقویت مغز آن‌ها می‌شود.

این یافته‌ها که نتایج آن در آخرین شماره نشریه Neuron به چاپ رسیده است می‌تواند به والدین اطمینان بیش‌تری در مورد ارتباط فرزندشان با همسالانش بدهد.

هر روز شواهد بیش‌تری به دست می‌آید که نشان می‌دهد رشد قسمت ventral striatum نقش بسیار مهمی در تقویت توانایی یک نوجوان در کنترل احساساتش دارد.

پروفسور پفیفر در این باره گفت: این اولین تحقیقاتی است که تا کنون در این زمینه انجام شده است و نتایج بسیار جالبی هم برای ما به همراه داشت. به همین دلیل امیدواری‌های زیادی هست که مطالعات بیش‌تر در این زمینه صورت بگیرد تا ما بیش‌تر با روند رشد انسان در دوره‌های نوجوانی و جوانی و تاثیر جامعه روی آن‌ها آشنا شویم.

مغز نوجوانان تاثیر بسیار زیادی روی رفتار آن‌ها دارد و محققان معتقدند باید برای حفظ سلامت و رشد بهینه آن توجه زیادی صورت گیرد. چندی پیش تحقیقاتی انجام شده بود که نشان می‌داد آسیب‌های وارد شده به مغز به شدت می‌تواند روی رفتار کودکان و نوجوانان تاثیرگذار باشد.

به گزارش بی بی سی، دانشمندان دانشگاه اکستر اعلام کردند: نتایج مطالعات انجام شده روی 197 جوان که بیش از نیمی از آن‌ها در دوران کودکی دچار آسیب‌های مغزی شده‌ بودند نشان داد افرادی که به این عارضه دچار شده‌اند با احتمال 3 برابر بیش‌تر از دیگران دست به خلاف می‌زنند.

این محققان تاریخچه پزشکی، میزان ارتکاب به جرم، سلامت ذهنی و استفاده آن‌ها از مواد مخدر را طی یک دوره به دقت بررسی کردند. این مطالعات نشان داد افرادی که در دوران کودکی دچار آسیب‌های مغزی شده‌اند با احتمال بیش‌تری نسبت به دیگران ممکن است دست به جرم و جنایت بزنند و مشکلات اجتماعی به وجود بیاورند.

آسیب‌های مغزی خصوصا آن‌هایی که باعث از دست دادن هوشیاری می‌شوند می‌توانند به مشکلاتی ماند کاهش توجه، ضعف در حافظه و مشکلات رفتاری شود. برخی از کودکانی که به این عارضه دچار می‌شود در مدرسه قادر به تمرکز کردن نیستند و به همین دلیل می‌توان به راحتی آن‌ها را شناسایی کرد. مطالعات انجام شده روی زندانیان هم نشان می‌دهد نزدیک به 60 درصد از آن‌ها در گذشته دچار آسیب‌های مغزی شده بودند.

ارسال به دوستان
سوراخ شدن آسمان، یک پدیده عجیب (+عکس) رتبه‌بندی ۱۰ شرکت بزرگ جهان از نظر درآمد از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) بهترین «خانه‌های تعطیلات» جهان در سال ۲۰۲۴ (+عکس) روش های نوین مشتری‌یابی در فروش نقدی بر پویش "2 درجه کمتر" از منظر علم ارتباطات جدایی انسان از توسعه ایران! وزارت خزانه داری آمریکا هک شد هزاران نفر از مردم کره جنوبی به دنبال سانحه هواپیمایی رزرو پرواز خود را لغو کردند نماینده کارگران: قدرت خرید حداقل مزد کارگران یک چهارم شد رئیس سازمان انرژی اتمی: مشکل غرب با شخص اسد نبود، به‌خاطر همراهی او با انقلاب اسلامی بود خسارات ۲۸.۳ میلیون دلاری سازمان فرودگاه‌ های اسرائیل نحوه نگهداری از چمن ورزشگاه آزادی، پس از دیدار منتخب سرخابی‌ها و منتخب ستارگان ۹۸ (فیلم) نماینده مجلس: متوسط قیمت مسکن در تهران ۹۰ میلیون تومان و هزینه ساخت ۱۵ میلیون تومان است (فیلم) جزئیات جلسه پزشکیان با مقام معظم رهبری خاطره ضرغامی از حذف شدن افسران لایق نظامی به دلیل سخت گیری‌های گزینش! (فیلم)