۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۶۲۳۸۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۲۵-۰۱-۱۳۹۰
کد ۱۶۲۳۸۵
انتشار: ۱۱:۴۸ - ۲۵-۰۱-۱۳۹۰

برخوردهای سلیقه ای با پدیده آلودگی هوا/ هر کسی ساز خودش را می زند

هر چند که گزارش کاملی از سوی سازمان های مسئول در خصوص میزان آلودگی هوا در استان های درگیر با موضوع طی روز گذشته و امروز به مردم اطلاع رسانی نشده است ولی گزارش های منتشر شده به نقل از مسئولان استانها نشان می دهد که شدت آلودگی در هر پنج استان به مرز خطرناک رسیده است.

مهر: در حالی طی دو روز گذشته بار دیگر موج جدید ریزگردهای عربی بخش هایی از خاک کشور به ویژه مناطق جنوب و غرب را در بر گرفته است که تصمیمهای مسئولان و مدیران هر استان در راستای برخورد با این پدیده خطرناک در نوع خود جالب است.

پدیده گرد و غبار و انتشار خبرهای در خصوص افزایش و شدت این معضل به بخش ثابت اخبار رسانه های مختلف کشور طی پنج سال اخیر تبدیل شده و برغم وعده های ریز و درشت توسط مسئولان کشوری و استانی تاکنون چاره ای برای رفع این معضل اعلام نشده است.

پدیده گرد و غبار که منشاء اصلی آن کشورهای عربی به ویژه عراق و عربستان عنوان می شود چند سالی است که روال عادی زندگی در بخش های از کشور به ویژه استانهای خوزستان، ایلام، لرستان، کرمانشاه، کردستان و در بعضی از شرایط بحرانی بخش های از استان های شمال غربی و مرکز کشور را در بر می گیرد و هر بار نیز با شدت گرفتن آن همه مسئولان به دنبال چاره این معضل بوده و بعد از فروکش کردن آن همه چیز به بایگانی فرستاده می شود.

هر چند که این پدیده از سالهای گذشته بخش های از کشور را در بر گرفته ولی تنها در تابستان سال 89 و بعد از رسیدن این معضل به شماری از استان های مرکزی و البته تهران، اقدامات دیپلماسی کشورمان برای چاره سازی آن آغاز شد که نه تنها این اقدامات منجر به نتیجه نشد بلکه خبری هم از پیگیری های بعدی در اختیار مردم قرار نگرفت و شماری از ایرانیان در استان های غربی و جنوبی کشور مجبورند که با این مهمان ناخوانده باب دوستی را آغاز و با آن روزگار سپری کنند.

موج جدید این پدیده که علاوه بر استان های جنوب و غرب کشور، راهش به استانهای زنجان، همدان، البرز، مرکزی و حتی آذربایجان شرقی و غربی هم باز شد نکته های بسیاری در دل خود دارد که در عین ناباوری در یک کشور از سوی مسئولان با یک میزان اختیارات و در قالب های جغرافیایی اتخاذ می شود.

هر چند که ادارات محیط زیست استان های درگیر این آلودگی هوا طی چند سال اخیر، باب انتشار اطلاعیه های مختلف را آغاز کرده و هر بار از مردم می خواهند که مسائل ایمنی و بهداشتی را رعایت کند اما بر اساس گزارش های محیط زیست و هواشناسی در استان های مختلف و البته با یک درجه آلودگی تصمیم های عجیبی اتخاذ می شود.

در موج جدید ورود این ریزگردها که از ساعات پایانی روز سه شنبه به اوج خود رسید و در روز چهارشنبه نیز باز هم شدت گرفت تقریبا پنج استان خوزستان، ایلام، لرستان، کرمانشاه و کردستان در مرحله اول به عنوان نقاط بحرانی و با بیشترین میزان آلودگی ها اعلام شدند ولی در این پنج استان تصمیماتی اتخاذ شد که باور آن تا حدودی مشکل و یا شاید دور از ذهن باشد.

مدیران استان کرمانشاه و ایلام در همان ساعات اولیه روز چهارشنبه به دلیل شدت آلودگی ها تمامی ادارات و مدارس را تعطیل اعلام کردند، خوزستانی ها هم با ساعاتی تاخیر بخشی از ادارات و مدارس را تعطیل اعلام کردند و ادامه آلودگی باعث تعطیلی مدارس در نوبت بعد از ظهر در شماری از شهرهای استان لرستان شد و در نهایت شدت آلودگی به حدی رسید که نوبت بعد از ظهر مدارس کردستان هم تعطیل شد.

هر چند که گزارش کاملی از سوی سازمان های مسئول در خصوص میزان آلودگی هوا در استان های درگیر با موضوع طی روز گذشته و امروز به مردم اطلاع رسانی نشده است ولی گزارش های منتشر شده به نقل از مسئولان استانها نشان می دهد که شدت آلودگی در هر پنج استان به مرز خطرناک رسیده است.

در حالی که شدت آلودگی در این پنج استان کشور کم و بیش به یک اندازه بوده ولی تصمیم های اتخاذ شده از سوی مسئولان و متولیان هر استان آسمان تا زمین با هم متفاوت است و سوال اصلی مردم ساکن در این منطقه از کشور که از خود خواهند پرسید این است که چرا مقوله بسیار مهمی همچون سلامت مردم به سلیقه شخصی افراد وابسته شده است.

چگونه است که مسئولان استان کرمانشاه با کسب اطلاع از وضعیت آلودگی هوا از همان ساعات اولیه روز چهارشنبه تعطیلی مدارس و ادارات را اعلام می کنند ولی مسئولان استان کردستان از این موضوع که قرار است شدت آلودگی در روز چهارشنبه افزایش یابد، هیچ اطلاعی پیدا نمی کنند و تا ساعت 11 صبح تصمیم به تعطیلی نوبت بعد از ظهر مدارس را اطلاع رسانی می کنند.

هر چند که تعطیل اعلام شدن یا نشدن مدارس و ادارات دولتی چاره ای مناسب برای درمان معضل مردم غرب و جنوب غربی کشور نیست و نمی تواند در دراز مدت روی آن حساب باز کرد ولی باید به این نکته هم توجه کرد که تصمیم های استانی مسئولان باید تابع قوانین و مقررات باشد.

البته در کنار افزایش آلودگی هوا در بخشهای غربی و جنوبی کشور تلاش شماری از نمایندگان برای پیگیری این موضوع هم آغاز شد تا جایی که علاوه بر نمایندگان کردستان، 23 نماینده دیگر استان های درگیر با این موضوع روز گذشته در تذکری از رئیس جمهور بخواهند برای این موضوع چاره ای بیاندیشد.
ارسال به دوستان
بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت