۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۶۳۸۶۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۰۷-۰۲-۱۳۹۰
کد ۱۶۳۸۶۹
انتشار: ۱۵:۱۸ - ۰۷-۰۲-۱۳۹۰

ميوه‌هاي آلرژي‌زا

طواف در توضيح چگونگي درمان آسم اظهار كرد: سيستم درماني بيماري آسم به درمان بيمارهاي آلرژيك شبيه است و پس از انجام تست‌هاي مربوطه، چگونگي وضعيت بيمار و انتخاب نوع درمان براي بهبود وي مشخص مي‌شود.

مديرعامل كلينيك آلرژي تهران با اشاره به تاثير گرده گياهان در تشديد بيماري آلرژي گفت: شهر تهران كه به شهر چنارها شهرت دارد از اواخر اسفند تا پايان ارديبهشت ماه شاهد گرده افشاني درختان چنار است كه مي تواند باعث بروز و تشديد آلرژي فصلي شود.

دكتر محمد طواف ايسنا در اين زمينه اظهار كرد: در هر اقليم با توجه به شرايط آب و هوايي و موقعيت جغرافيايي منحصر به فرد، گياهاني پرورش مي‌يابند كه گرده افشاني‌شان به ويژه در فصل بهار باعث بروز و تشديد آلرژي فصلي يا همان تب بهاره مي‌شود.

وي، آلاينده‌هاي ديگري را نيز در تشديد اين بيماري موثر دانست و افزود: قارچ‌هاي معلق در هوا كه در آب و هواي مرطوب مانند كناره‌هاي دريا بيشتر از محيط خشك وجود دارند، انواع بوها به دليل تحريك مخاط، كربن منواكسيد و منواكسيد ازت ناشي از سوخت بنزين باعث تحريك دستگاه تنفسي اين بيماران مي‌شوند.

وي ادامه داد: شيوع ويروس سرماخوردگي به ويژه درفصل زمستان، تغييرات دمايي و داشتن سابقه عفونت دستگاه تنفسي در افراد مسن باعث تكرار و برگشت آلرژي مي‌شود.

اين فوق تخصص آلرژي در خصوص روند درماني اين بيماري اظهار كرد: انجام تست‌هاي پوستي آلرژي ضمن شناخت نوع آلرژن، شدت حساسيت را نيز مشخص مي‌كند كه در تنظيم مقادير و غلظت واكسن بيمار موثر است. در جريان تست‌ها، مقدار خيلي كمي از مواد آلرژن مختلف را روي پوست قرار داده و پس از زمان معين شدت حساسيت بيمار را نسبت به ماده تحريك كننده تعيين مي‌سازند.

دكتر طواف افزود: حداقل طول دوره درمان در كلينيك سه ماه است و در نهايت كامل شدن اين پروسه سه تا چهار سال به طول مي‌انجامد چرا كه آلرژن يا همان واكسن، طبق ضوابط تخصصي به بيمار تزريق مي‌شود تا آرام آرام سطح دفاع بدن وي در مقابل آن ماده آلرژي‌زا بالا برود و نوعي مصونيت پيدا كند.

مديرعامل كلينيك فوق تخصصي آلرژي تهران گفت: يكي از مشكلاتي كه در اين حوزه وجود دارد تهيه آلرژن‌هاست. مشكل ديگر گران قيمت بودن دارو و تحت پوشش نبودشان از سوي بيمه‌ها است. به عنوان مثال يكي از مراجعان ما به كلينيك پس از ارائه نسخه خود به يكي از مراكز بيمه از حدود 150 هزار تومان هزينه دارو، ده هزار تومان از آن را دريافت كرده بود. پزشك بايد مجاز باشد كه براساس تجربه و عملش مناسبترين راه درمان را انتخاب كند و به قيمت داروها براي بيمارش كه شايد توان مالي بالايي نداشته باشد فكر نكند و از طرف ديگر هزينه‌هاي سنگيني درمان به بيمار تحميل نشود.

وي با بيان اين كه اقدام داروخانه‌ها در خصوص ارائه داروها از جمله معضلات ديگري است كه با آن مواجهيم  گفت: متاسفانه داروخانه‌هاي ما به جاي برخي از داروهايي كه تجويز شده است داروهاي مشابه به بيمار مي‌دهند كه به علت عدم بهبودي باعث بدنام شدن پزشك نيز مي‌شود.

اين فوق تخصص آلرژي درباره بيماري آسم نيز عنوان كرد: آسم يك بيماري آلرژي دستگاه تنفس است. دستگاه تنفس شامل مخاط بيني، سينوس‌ها، حلق، حنجره، پايه حنجره، برونش و ريه مي‌شود. غير از بيني، سينوس‌ و حنجره كه در سر قرار دارند بقيه اين اعضا در داخل بدن هستند اما چون تمام مخاط‌هايي كه از بيني شروع مي‌شوند تا مخاط ريه از يك جنس آفريده شده‌اند زماني كه مخاط بيني حساس باشد احتمال اين كه يك فرد به آسم مبتلا شود هميشه وجود خواهد داشت.

وي ادامه داد: آسم يك بيماري پيشرونده بوده و ممكن است گاهي متوقف شود. بعضي افراد بر اثر تحريك و عفونت‌هاي مختلفي كه مرتب برونشيت مي‌كنند دچار بيماري آسم مي‌شوند.

طواف در توضيح چگونگي درمان آسم اظهار كرد: سيستم درماني بيماري آسم به درمان بيمارهاي آلرژيك شبيه است و پس از انجام تست‌هاي مربوطه، چگونگي وضعيت بيمار و انتخاب نوع درمان براي بهبود وي مشخص مي‌شود.

مديرعامل كلينيك فوق تخصصي آلرژي تهران به آلرژي‌هاي ناشي از مواد غذايي نيز اشاره كرد و گفت: هيچ راه درمان تخصصي در آلرژي‌هايي كه حذف ماده حساسيت زا در آن امكان‌پذير است وجود ندارد. به عبارت ديگر اجتناب از مواد حساسيت زا اساسي‌ترين راه درمان در اين نوع آلرژي است. به عنوان مثال افرادي وجود دارند كه با دست زدن به كيوي دچار خارش در تمام بدن مي‌شوند. ميوه‌هايي نظير خربزه، انگور، توت فرنگي و گردو هم با درجات متفاوتي افراد مستعد را دچار تظاهرات آلرژيك مي‌كند.

وي در پايان اضافه كرد: بايد اين باور در اذهان اصلاح شود كه بيماريهاي آلرژيك در مدت زمان كوتاه به طور كامل درمان مي‌شوند، بلكه آلرژي يك بيماري ارثي است و بيماري ارثي پاك شدني نيست و وظيفه ما به عنوان پزشك بالا بردن سطح دفاعي بدن نسبت به آن چيزي است كه حساسيت دارد.

ارسال به دوستان